Folket bakom den ambitiösa Fallout 4-modden Fallout London har tvingats skjuta fram releasen igen. Den skulle ha släppts i dag, men när Bethesda för ett par veckor sedan plötsligt berättade att Fallout 4:s "next-gen"-uppdatering släpps den 25:e (på torsdag) tvingades moddgänget skrota sina releaseplaner för att se till att modden fungerar med den uppdaterade koden. Något nytt datum är inte satt.

Fallout London-gänget Folon blev tagna på sängen av releasebeskedet, säger teamledaren Dean Carter till BBC. Han säger att de inte fick någon förvarning alls från Bethesda, och att de därför känner sig överkörda. Han efterlyser bättre kommunikation från Bethesdas håll, inte minst för att fansen ska slippa sådana här tråkiga överraskningar.

Även i somras försenades Fallout London på grund av krock med ett Bethesda-spel. Då var ambitionen att lansera modden under tredje kvartalet 2023, men det ändrades när Starfields releasedatum spikades eftersom man ville undvika konkurrens mellan de båda genreläktingarna.

Fallout London förflyttar det postapokalyptiska rollspelet från USA till London. Det har jämförts med ett DLC eller en expansion, och innehåller en egenskapad kampanj i en radioaktiv version av den brittiska huvudstaden.

Nu håller vi tummarna för att de hittar ett nytt datum som Bethesda inte tänker lägga sig på. När var det nu The Elder Scrolls 6 släpps igen..?