Seagate Firecuda Gaming SSD visar verkligen vad en NVMe SSD kan åstadkomma - med hastigheter uppe i 1,02 GB/s i mina tester. Filer kommer skickas till och från disken i en otrolig hastighet och den går att koppla till nästan vad som helst. Då USB-C blir allt vanligare, och kommer finnas hos de nya spelkonsolerna, kommer man kunna dra nytta av den här lagringsenheten ett bra tag framåt.

Storleken var först något jag trodde skulle kunna bli ett problem, men lagringsenheten har en tyngd som gör att man känner att den är där, oavsett om du håller i den, har den i en påse, eller lämnar den i fickan. Jämfört med Seagates Barracuda SSD som jag roligt nog tappade bort i fickan och i en plastpåse då den var lätt som en fjäder.

En av de viktigaste punkterna är givetvis priset. I skrivande stund kan du få tag på denna för ungefär 3 300 kr, vilket motsvarar 3,3 kr per GB, vilket jag är nöjd med. Med tanke på hur snabbt du kan skicka runt filer, att du inte är låst till en Thunderbolt 3-anslutning som vissa andra populära alternativ, och att du har 1 TB lagring gör hela produkten prisvärd i mina ögon. Vissa kan nöja dig med en vanlig SSD, men vill man ha det där lilla extra så får man det här.

Pris vid publicering är 3 306 kr.