Hårdvara

1More H1707

Bärartyp

Over Ear

Användningsområde

Hifi

Egenskaper

Hopfällbara, High Resolution Audio

Enhetskontroll

Universal

Överföring

Sladd

Anslutning

3,5 mm teleplugg

Anslutningsfunktioner

Rak

Frekvensområde

20 - 40 000 Hz

Impedans

32 Ohm

Ljudtryck

104 dB

Vikt

293 gram

Pris

Hörlurarna bygger på en teknik som tillverkaren kallar "Triple driver". Den består av tre element för att skapa ljudbilden, något som används i de flesta studiohörlurar. Dessa tre element samarbetar för att kunna få ut ett ljud som ska kunna hantera djupa till höga toner. Den lyfter fram ett starkt men noggrant ljud, samtidigt som lurarna är lätta så de inte blir för tunga att bära efter längre stunder.

Vardera kåpa har ett 2,5-millimeters teleplugg-uttag som ansluts till en 3,5 mm teleplugg för annan enhet.

Testmetodik

Hörlurarna användes på tre olika enheter för att testa hur de fungerade i praktiken. Första enheten som testades var en Playstation 4 (spel och Netflix), där de anslöts via 3,5 mm-kontakten till handkontrollen. Även MOJO DAC testades på enheten, men USB-kopplingen svarade inte på DAC:en.

Den andra enheten var min privattelefon, Sony Xperia XZ2, som anslöts via en konverterarsladd till USB-C, som sedan direktkopplades till telefonen. Där genomfördes tester för musik, videor och även mobilspel.

Den tredje enheten var min privata laptop, där jag även kopplade hörlurarna till MOJO DAC som sedan anslöts via USB. På PC:n gjordes musik- och ljudexperiment för att se noggrannheten, samt inställningar via equalizer för att se hur manuell reglering i styrkan fungerade.

På nästa sida listar jag resultaten!