En av de stora grejerna med en Florpad är att den stöter bort vätska. Det är otroligt enkelt att torka rent om man på något sätt skulle lyckas blöta ned den. Om olyckan skulle slå till kan man tvätta den i tvättmaskin i upp till 30 grader. Tanken är att vad än du spiller på den ska det gå att tvätta bort, och för att testa det ordentligt dränkte jag den i lite Red Bull, Coca Cola och chips.

I mitt test håller sig vätskan på mattan och gör det enkelt för mig att torka rent. I jämförelse med vanliga mattor, som suger upp det tappade eller låter det rinna rakt igenom och ut på golvet, räddar Florpaden situationen genom att hålla allting kvar ovanpå. Givetvis är mattan inte ren bara för du lyckas torka upp allting då allt kladd från det jag slängt på den finns kvar, men efter en snabbtvätt är den precis som ny och jag blir otroligt glad att man har den möjligheten. Det går utan större problem att bara skrubba den rent för hand då materialet är som gjort för det. Funkar väldigt bra att bara dammsuga också om det är vad som behöves, så vare sig det är en liten eller stor olycka finns det ett bra sätt att lösa situationen på.

Egenskap

Värde

Diameter

128 cm / 118 cm (hörn-hörn / kant-kant)

Tjocklek

4 mm

Vikt

2,7 kg

Material

Neopren-liknande

Tvättbar

Ja, i 30°

Pris

599 kr

Med 120 centimeter i diameter har den en bra storlek så att du slipper vara rädd för att rulla överbord. Samtidigt är den inte för stor, den tar inte för mycket plats på ditt golv och passar på så sätt in nästan var som helst.

Florpaden ligger riktigt bra på golvet och glider inte runt när du själv rör på stolen. I samma veva ger mattan din stol bra fäste så att du inte åker omkring utan att vilja det. Det är ett problem jag stött på med mitt egna golv eller mattor. Antingen glider det för mycket eller inte alls. Här funkar det bra, trots att det lutar hemma hos mig står stolen stadigt. Ska nämnas också att det för mig inte kändes svårare att rulla runt stolen med det bättre fästet.

För den som bryr sig om det finns det även olika märken man kan ha på mattan. Den jag testat är grön men den finns även i blått, svart och rött. Utvecklarna har även gått ihop med diverse e-sportlag för att ge oss mattor från Fnatic, Alliance och Navi med flera. Valmöjlighet är något jag alltid uppskattar och att kunna välja den matta som ser snyggast ut just för dig är alltid något som är positivt. Att man sedan kan stötta sitt favoritlag i e-sport gör det hela ännu roligare då man kan köra stol, mus, tangentbord från exempelvis Fnatic och sedan ha Florpaden på golvet.