Information

MSI GT75VR 7RF-046NE

Bildskärmstorlek:

43 tum

Paneltyp:

Vertical Alignment - VA (MVA)

Upplösning:

3840 × 2160

Bildskärmsformat

16:9

Kontrastförhållande:

4000:1 / 50000000:1 (dynamisk)

Anslutning:

1 x HDMI
1 x DisplayPort
1 x Mini Displayport
1 x USB-C (DisplaryPort 1.2-läge)
2 x USB 3.0 nedströms med strömladdning (Typ)
1 x linjeingång för ljud
1 x hörlurar

Betraktningsvinkel:

178/178

Responstid:

4 ms (grå-till-grå)

Uppdateringsfrekvens:

60 Hz vid 4K. Vertikalt 23-80 Hz, Horistontellt 30-160 kHz

Bakgrundsbelysning:

WLED

Dimensioner (BxDxH):

97.6 cm x 26.4 cm x 66.1 cm - med ställ

Pris vid testtillfället:

7790 kr

Upplösningen är som bekant 3840 x 2160 med en uppdateringsfrekvens på 60 Hz vid datorspelande. Nu är det för många väldigt svårt att nå 60 fps med 4K-upplösning i nyare spel i dagsläget men jag skulle säga att det många gånger helt klart är värt att göra uppoffringen på 30 fps för att få se 4K i dess helhet. Ännu mer så om du i vanlig ordning är konsolspelare och potentiellt kommer använda skärmen till din Pro eller One X. En av de bästa sakerna med 4K-upplösningen är att man inte ser pixlarna ens på nära håll. Jag skulle rekommendera er som inte upplevt 4K att testa att sitta lite närmare och se hur bilden fortfarande ser riktigt bra ut.

Det finns möjlighet att ta av stativ och sätta fast skärmen i väggen.

Som nämnts är skärmen ganska stor. Tanken är nog att den är till för konsolspelande då många förstår att den inte riktigt passar vid ett vanligt skrivbord. Att använda den som tv känns okej, storleken likaså. Jag har aldrig haft några större bekymmer med storlekarna på mina tv-apparater egentligen men den fungerar bra. Även om jag skulle önskat att den var lite större är det samtidigt bra att den inte är för stor, den får plats på fler ställen. Stativet kan skruvas bort och det finns möjlighet att sätta upp skärmen på en vägg om man så vill.

Vanligtvis om man sitter närmare syns pixlarna mer, och det är därför många som kanske köper en 4K-tv och samtidigt sitter en längre bit bort inte märker så stor skillnad. Även på långt håll ser en 1080p-skärm riktigt bra ut, men med 4K får du knivskarp bild även på nära håll. Det ger också skärmen några fler användningsområden, speciellt för de människor som bara allmänt vill ha en större skärm till sitt arbetshörn för att rita, visa tabeller eller vad det nu kan tänkas vara. Betraktningsvinkeln är också helt godkänd: den ligger på nästan 180 grader så det kommer inte vara några större problem att på ett bra sätt se vad som händer på skärmen nästan oavsett varifrån du tittar på den.

Hade gärna sett att det fanns fler HDMI-uttag.

Gällande bildanslutningar får du en HDMI och en Displayport. Det hade varit trevligt med fler HDMI-uttag. Sånt går ju alltid att lösa på annat sätt men jag hade gärna haft en till för en Chromecast eller extra konsol. Ingångar för ljud finns också men i de flesta fall skulle jag rekommendera att koppla direkt till datorn eller via kontrollen till din konsol. Högtalare finns men ljudet är ruskigt dåligt så vill du inte sitta med hörlurar får du se till att ha egna högtalare att koppla in för bästa upplevelse.

Vi får också en adaptive-sync-teknik, som funkar på samma sätt som Freesync: den låter skärmen skräddarsy uppdateringsfrekvensen för att synka med ditt grafikkort eller konsol. Det här gör så att du inte får någon typ av screen tearing eller att bilden hackar. Det hade också varit trevligt om den hade stöd för mer än 60 Hz men då tanken verkar vara att den ska användas till konsolspelande så räcker det ändå gott och väl.