Många färdigbyggda datorer är fyllda med fabrikörens och samarbetspartners programvaror. MSI och GE63 Raider RGB 8RF är inget undantag. Förinstallerat finns MSI:s Dragon Center, MSI:s monitoreringsverktyg med lite smått och gott. Då tangentbordet är från Steelseries finns även deras mjukvara Engine 3 förinstallerat med tangentbordet och toppens “Mystic Lights” redan inlagda. Medföljer gör också 60 dagars virusskydd från Norton Antivirus.

Dragon Center består av sex undermenyer. System Monitoring som är en överblick av hårdvaran i datorn. Det går även att se varvtal på fläktarna och temperaturer på GPU och CPU. Under System Tuner går det att välja olika profiler som spel, film och möte. Det går även att byta plats på Fn- och Windows-knappen på de olika profilerna, eller varför inte stänga av den helt. I mitten finns “Gaming Mode” där det går att starta några utvalda populära spel som optimeras med hjälp av Dragon Center. I Voice Wizard går det att aktivera vad MSI kallar för VoiceBoost där det går att balansera volymen mellan VoIP och spelet. Sportbilsliknelserna användes genomgående i hela Dragon Center med siffror visualiserade som hastighetsmätare, eller inställningar där det går att byta växel (engelskans shift).

Det näst sista menyvalet heter Mobile Center, där det går att synka ihop datorn med sin telefon för att kunna använda Dragon Center på på mobilen istället. Vid försök att använda appen lyckades telefonen och datorn kopplas ihop. Däremot så kraschade appen vid flera tillfällen. Längst till höger hittas Tools & Help, där det finns genvägar till olika applikationer förvalda samt möjlighet att lägga in egna program för att enkelt nå dem från Dragon Center.

MSI True Color är ett verktyg för att välja förinställda färgprofiler. Standard är sRGB, men det finns även Gamer, Anti-Blue, Designer, Office och Movie. Det handlar om tycke och smak, sRGB känns överlägset bäst gentemot de andra.

Steelseries Engine 3 är relativt enkelt att förstå. Klicka på det du vill styra och ställ in det i fönstret som dyker upp. Det kräver lite pill att få det efter ens RGB-drömmar. Det går att bläddra mellan olika lägen med hjälp av en “Steelseries-knapp” bredvid startknappen till höger.

Engine 3 kommer förinstallerat med ljuskontroll för tangent bord och lockets ljus

Efter inloggning läggs andra registrerade Engine 3-kompatibla enheter in automatiskt

Engine 3 går att använda för tangentbordsbelysning och Mystic Lights utan att registrera sig på Steelseries hemsida, vilket vanligtvis är obligatoriskt för att lägga till tillbehör. För att lägga till tidigare registrerade Engine-kompatibla tillbehör, behövs bara en snabb inloggning så dyker de upp.