Att inte behöva laga föregångaren lämnar tid över till annat och den tiden har Infinity Ward använt till att skapa det nya flerspelarläget Special Ops. Kort så är det en samling på 25 uppdrag som du ska ta dig igenom på bästa sätt. Det kan vara allt från att åka snöskoter genom en snitslad bana på snabbast möjliga tid till min personliga favorit där din kompis (eller du) sitter i en AC-130 och ger understöd från luften samtidigt som du försöker fly från en kraschad helikopter jagad av en till synes aldrig sinande ström fiender.

Special Ops

- bra initiativ som kommer växa

Special Ops kan antingen avnjutas själv, med en kompis via splitscreen eller online, och jag rekommenderar alla att ge det ett försök. Tyvärr är uppdragen lite korta, även om du kan spela igenom dem på tre svårighetsgrader är risken stor att du klarar dem relativt fort. Men du kommer ha riktigt kul när du gör det. Jag skulle inte bli alltför förvånad om Special Ops blir Infinity Wards nya kassako med nya nedladdningsbara uppdragspaket som släpps på Xbox Live, Playstation Network och det nya IW.NET. Om du inte har något emot att betala för extramaterial har du nog mycket att se fram emot.

Snyggt är det, men såhär snyggt? Mja...

Några ord måste givetvis även sägas om presentationen. Modern Warfare 2 är inte det vackraste spelet där ute, men det beror nog mer på Infinity Wards vilja att hålla en jämn och hög bilduppdatering än något annat. Med det sagt så står det sig ändå väl i konkurrensen, speciellt när du står i händelsernas centrum med kulor som viner runt öronen och partiklar skymmer sikten så är det svårt att inte bli imponerad av hantverket. Vad gäller skillnaden mellan Xbox 360- och Playstation 3-versionen så är den minst sagt försumbar. Jag hade visserligen inte möjligheten att ställa dem bredvid varandra, men att jag inte la märke till någon skillnad när jag växlade mellan dem två säger egentligen allt som behöver sägas om det. Ljudbilden är lika skickligt genomarbetad som grafiken och även om ljudeffekterna inte är något som står ut så gör den stämningsfulla musiken och det professionella röstskådespeleriet att spelet höjer sig över mängden.

Det är i ärlighetens namn svårt att hitta något att klaga på när det gäller konsolversionen av Call of Duty: Modern Warfare 2. Banbrytande är det inte, men har vi sett det i en lika vacker och finslipad förpackning tidigare? Att flerspelarläget är fantastiskt kom knappast som någon överraskning. Infinity Ward har gjort det enda rätta och byggt vidare på sitt vinnande koncept och Modern Warfare 2 kommer tack vare det bjuda på underhållning för en lång tid framöver. Kampanjens kvalitet är däremot en trevlig överraskning på alla sätt och vis - den är välgjord, underhållande och minnesvärd.

Frågan var om Infinity Ward skulle kunna höja sin egen ribba, svaret är ett tveklöst ja och det är nog det bästa betyget en förstapersonspangare kan få.

Men pc-versionen då?

Uppladdningen inför Modern Warfare 2-premiären har varit minst sagt turbulent. Utvecklarna har i sista stund släppt en rad högst kontroversiella uppgifter gällande pc-versionen: färre antal spelare online, inga dedikerade servrar, med mera.

Vår recension bygger uteslutande på Playstation 3- och Xbox 360-versionerna av spelet, detta eftersom vi inte haft möjlighet att testa datorversionen än. Vi återkommer så fort det bara är möjligt med ett omdöme om hur den versionen fungerar, först och främst i multiplayer. Håll ut!

[video=4027]