Blott ett par veckor återstår innan #LittleBigPlanet ska försöka charma Playstation 3-ägare världen över. Men det kunde ha sett annorlunda ut för utvecklaren #Media Molecule. I en intervju med Kikzo berättar de brittiska utvecklarna att de var nära att göra en #Portal-liknande skapelse åt #Valve.

Spelet beskrivs i följande ordalag:

... more Portally than Portal... Portal, but with scale factor.

Valve ska då ha föreslagit ett tätare samarbete, berättar Media Molecule-grundaren Alex Evans. Förslaget lockade men de valde ändå att samarbeta med #Sony, vilket alltså inom kort resulterar i LittleBigPlanet.

Evans jobbade tidigare för #Lionhead, samtidigt som han kodade Steam-spelet #Rag Doll Kung Fu. I januari 2006 bildade han tillsammans med Mark Healey, Dave Smith och Kareem Ettouney Media Molecule, ett företag som av en händelse är stationerat i Guildford, England (där också Lionhead håller till).

Portal släpptes för ett knappt år sen till Windows, Xbox 360 och Playstation 3 och möttes av översvallande omdömen. LittleBigPlanet är ett Playstation 3-exklusivt, urcharmigt (jodå, vi har testat) plattformsspel för en till fyra spelare med inbyggda banskaparfunktioner. Spelet betatestas för närvarande och den skarpa versionen släpps den 21 oktober.