Amerikanska spelstudion #Atomic Games har svårt att hitta en större utgivare som vill gå in med pengar för att bekosta den fortsatta utvecklingen av deras kontroversiella #Six Days in Fallujah. Krigsspelet baseras på det pågående Irak-kriget och är en het potatis som upprört många.

På grund av en blandning av rädsla för det kontroversiella ämnet i Six Days in Fallujah, såväl som låg tv-spelsförsäljning under sommaren så har vi inte lyckats säkra fullskalig finansiering från en större utgivare för Six Days in Fallujah. Detta har fått oss att reducera storleken på studion vi har idag. Utvecklingen hos Atomic kommer att fortsätta med ett mindre team som kommer att finansieras via vårt systerföretag, Destineer.

Från början var det tänkt att #Konami skulle ge ut det omtalade spelet, men de backade efter massiva protester. Och frågan är såklart om någon annan större utgivare vågar ta i titeln. Six Days in Fallujah är på väg till Xbox 360, pc och Playstation 3. Det är dock oklart om spelet överhuvudtaget kommer att släppas. Detta är vad en anonym källa hade att säga till sajten IndustryGamers om Atomic Games nuvarande status.

Av 75 personer är mindre än ett dussin kvar och en tredjedel av dessa är inte ens utvecklare. Det återstående teamet är mer eller mindre en skeleton cleanup crew som snart kommer att vara borta också. De försöker att tona ner betydelsen av dessa friställanden, men sanningen är den att Atomic är mer eller mindre dött.