Moddaren Cosideci är skaparen bakom otroligt uppskattade Skyrim Together, som är en modd som möjliggör multiplayer i The Elder Scrolls V: Skyrim. Så fort Starfield släpptes satte han direkt igång att jobba på en motsvarande modd till det, men när han runt en vecka efter släppet faktiskt satte sig för att spela spelet, upptäckte han något.

Det här spelet är så jävla dåligt. Jag insåg det inte förrän efter att jag faktiskt börjat spela det sabla spelet en vecka efter släppet. Spelet är tråkigt och identitetslöst, och den huvudsakliga lockelsen med Bethesda-spel, utforskande i en livlig och handgjord värld, var helt borta.

Därmed lägger han ner utvecklingen av Starfield Together, eftersom han inte vill lägga ner hjärta och själ i en modd till ett "så här pass mediokert spel". Han kommer dock inte att skrota sitt arbete, utan ska tillgängliggöra källkoden så att andra kan ta över projektet, om det finns någon som vill.

Reddit förtydligar han att han kanske överdrev lite i inlägget på Discord, men vidhåller att spelet är otroligt mediokert och inte inkluderar det som Bethesda gör bäst – utforskningsbaserad spelmekanik. Han säger sig dock gilla rollspelsinslagen (tack, @Jönsen).