Vi har väl sisådär 11,5 månad kvar till 2024 års Call of Duty, men rykteskarusellen har redan sagt att det kodas av Treyarch och blir ett till Black Ops. Till dessa rykten kan vi nu lägga till var det ska utspelas: under det första Gulfkriget.

Windows Central står för de nya uppgifterna, och man ska ha fått dem från "flera källor med insyn i Activisions planer". Dessa påstår att det blir ett nytt, sjätte Black Ops, och att titeln kan bli Call of Duty: Black Ops Gulf War.

Skådeplatsen är alltså Operation Desert Storm, när ett 40-tal länder under ledning av USA anföll Irak i januari 1991. Insatsen var ett svar på Iraks invasion av det oljerika grannlandet Kuwait ett halvår tidigare. Den ledde till att Irak, då lett av den mångårige diktatorn Saddam Hussein, i slutet av februari tvingades dra sig tillbaka.

Treyarchs senaste titel är 2020 års Black Ops Cold War, vilket torde innebära att de haft fyra år på sig att utveckla Gulf War (förutsatt att spelet släpps hösten 2024). Det är den längsta utvecklingstiden för något CoD-spel, skriver Windows Central. Vilket passar bra efter höstens synnerligen svalt mottagna Modern Warfare 3. Där finns uppgifter om att Infinity Ward bara fick 18 månader på sig.

Inga officiella uppgifter finns om nästa Call of Duty, så ta det du läser ovan som ett rykte tills vidare.