Alan Wake 2 är här och Mikael här på FZ gav spelet hela 4/5. Han kunde även beskriva spelet som ögongodis, men det har även rapporterats väldigt höga systemkrav på spelet. Detta är något grannarna på Sweclockers kan bekräfta.

Sammanfattningsvis så säger de att Alan Wake 2 är ett av de mest krävande PC-spel som passerat deras testlabb. Det är dock också otroligt vackert där Remedy har byggt upp en fantastisk spelvärld med hög detaljrikedom och stämningsfull ljussättning.

Spelet har marknadsförts skrytsamt med sin Path tracing-implementationen och Sweclockers säger att den står sig oerhört bra mot traditionell rastering. De säger också att Alan Wake är ett spel man gärna vill spela på hög detaljinställning då skillnaden på låg inställning och hög är som natt och dag. Problemet för de flesta kommer dock vara bilduppdateringen och det kommer nästan krävas någon form uppslösningsskalning för att det ska flyta på.

Alan Wake 2
tar dock grafiken till en ny nivå där objekt i världen, ljust och reflektioner visar en oerhörd realism. Baksidan är att de markanta prestandakraven. Jonas på Sweclockers spelade ed ett Geforce RTX 4070 och 40 FPS för att kunna uppleva ögongodiset.

Den långa sammanfattning på sitt test går att läsa här.