Spider-Man 2 inkasserade toppbetyg i FZ:s recension i eftermiddags. Och vi är inte ensamma om att gilla de båda spindelmännens fortsatta äventyr: spelet har högst betyg av de tre (eller två och en halv, om du så vill) titlar som släppts i serien.

Spidde 2 har seriens högsta snittbetyg.

På samlingssiten Opencritic ligger "Top critic average" på 91 av 100 efter 89 betyg. Samma på Metacritic: 91 av 100, fast där efter 115 recensionsbetyg. Siffrorna kan gå upp eller ner allt eftersom fler recensioner ramlar in, men att det snittar högt råder det inga tvivel om. Som jämförelse landade 2018 års Spider-Man på 88 respektive 87 av 100, och den mindre uppföljaren Spider-Man: Miles Morales fick nöja sig med 85 hos båda siterna. FZ gav 4:or till båda.

Berömmet rinner ner som regn under störtskur. Exempelvis VG247 kallar spelet "det bästa superhjältespel jag någonsin spelat" och kryddar det med 5 av 5 i betyg. Toppbetyg får det också av VGC, Shacknews och åtskilliga andra. De båda bjässarna Gamespot och IGN sätter båda 8 av 10. Höga betyg, men som lämnar plats för kritik i stil med att kartan hade behövt vara lite roligare och att det kan bli lite väl mycket igenkänningsfaktor.

Spider-Man 2 släpps på fredag, den 20 oktober.