Den 31 oktober är det Halloween, och passande nog släpps Iphone Pro-versionen av Resident Evil Village dagen innan. Det är ingen futtig mobilversion av spelet, utan samma spel som till pc och konsoler.

Det är de båda Pro-versionerna av Apples nyligen avtäckta Iphone 15 som är kraftfulla nog att köra AAA-spel. Längre fram kommer också Resident Evil 4-remaken från i våras (släpps i år), Death Stranding och kommande Assassin's Creed Mirage. Det är alltså bara Pro-modellerna som klarar spelen, inte den vanliga Iphone 15. Även Ipads med M1-chip funkar, se modeller här.

RE Village kostar 40 dollar, skriver The Verge. En expansion är också på g och kostar 20 dollar. Om inte spelet skrämmer dig så kanske mobilpriset gör det: från 15 000 spänn får du hosta upp för en Pro-mobil. För samma summa får du en PS5 eller Xbox Series X och en hyfsad tv. De kan du å andra sidan inte ringa med.

Hur mycketr Iphone 15 Pro och Pro Max har att komma med mot moderna konsoler lär vi få anledning att återkomma till. Även om det inte visar sig vara fantastiskt med dessa modeller så kan det öppna för mobiler som alternativ till konsol i framtiden. Och om det här blir succé så lär nog Android-lägret komma med alternativa lösningar inom en snar framtid.