De första Starfield-betygen har släppts och snittet på Opencritic är i skrivande stund 87, och på Metacritic gäller 89 (pc) respektive 88 (Xbox Series X|S) på. Snittet är förstås riktigt bra. I rymden kan ingen höra dig dra en suck av lättnad, men gissningsvis gör både Xbox och Bethesda just detta då förväntningarna på "Skyrim i rymden" varit väldigt höga under oerhört lång tid.

Och på tal om Skyrim: det når inte sådana snitthöjder (96 på Metacritic). Även om det är en svår jämförelse att göra landar det snarare i samma härad som Fallout 4, som snittar på 88.

Det finns emellertid knappt tio fullpoängare och ännu fler som hamnar strax under högsta möjliga betyg. Gamesradar delar ut fem av fem, och säger att "med den här sortens frihet är 'att undvika huvuduppdraget' själva huvuduppdraget". VGC drämmer också i med fem av fem: "Det ultimata Bethesda-spelet", som tar bästa bitarna från Fallout och Skyrim.

PC Gamer är mer kritiska. 75 blir betyget och man slår fast: "Det i särklass största Bethesda-rollspelet, men inte i närheten av det bästa." Game Informer sätter 8,5 och säger att du ska "gå in med förväntningarna att det kommer ta lite tid att landa", men att det är värt den tiden.

Kort sagt: en del fullpoängare, många strax under, och några som är lite mer kritiska.

Till 2023 års giganter – Baldur's Gate III och Zelda: Tears of the Kingdom – är det en bit, åtminstone om vi ser till snittbetygen – som inte är satta i sten. FZ:s recension läser du senare.

I natt klockan 2 är det smygpremiär, medan den stora releasen sker 6 september. Läs mer här.