En av de stora överraskningarna under Game Awards var definitivt Death Stranding 2. Det släpps till Playstation 5 och det är inte otänkbart att det, precis som originalet, även når pc något senare.

Men när? Därom tvista de lärde. Första och hittills enda trailern gav oss inte ens en liten hint, och det är förmodligen få som räknar med release under 2023. Men kanske 2024...? Frank Aliberti är numer senior character artist hos 2K, men har verkat som senior artist på Death Stranding 2.

Eller det var åtminstone vad man kunde läsa på en tidigare iteration av hans Artstation-krypin. Spåren har suddats bort men internet glömmer som bekant aldrig. En Resetera-användare har sparat en skärmdump där Death Stranding 2 nämns med release 2024.

2024 är också året då Sony ska släppa ett ännu ej utannonserat fps, om vi ska tro Aliberti.

Och det kanske vi inte ska...? Dylika datum ska som alltid tas med en skopa salt eller två. Vi har dock releasefönstret i bakhuvudet när vi vandrar in i framtiden. Hideo Kojima och hans team har inte avslöjat mycket men har sagt att Death Stranding 2 mixar beprövade idéer med nyheter.