Bethesda gillar virtual reality. Förutom att de gillar det till den grad att de advokatkrigar med Oculus Rift har de sedan länge utlovat ordentliga VR-varianter av Fallout 4, Doom och Skyrim. Efter att ha gett en första gameplay-glimt av dem på Gamescom har de nu spikat releasedatum.

Skyrim VR, som inledningsvis släpps till Playstation VR (en HTC Vive-version är också utlovad) släpps den 17 november och innehåller de tre släppta dlc (Dawnguard, Hearthfire och Dragonborn) ingår i paketet.

Virtual reality-turen till helvetet, Doom VFR, släpps till PSVR och HTC Vive den 1 december och prissättningen på cirka 300 skvallrar om att det kanske inte är originalspelet i sin helhet.

Sist ut är Fallout VR, vilket släpps den 12 december som ett fristående fullprisspel och alltså inte ingår i något season pass. Uppfattningen är att detta är hela Fallout 4 (dock utan dlc) i VR-tappning.

Alla tre titlar har demonstrerats med både gamepadstyrning samt någon form av teleportering, varför vi hoppas att man får välja själv.