#Microsoft:s event om den nya konsolen Xbox One avslutades nyss med att vi fick information om det kommande #Call of Duty: Ghosts. Microsoft är sin vana trogen och har norpat till sig tidsexklusivitet när det gäller nedladdningsbart material.

Stephen Gaghan (Traffic) är det som har skrivit manuset som ska vara mer gripande än någonsin – något vi tror på när vi ser det. De siktar på att få till karaktärer som känns verkliga och som vi ska kunna relatera till.

När det kommer till multiplayer bjuds det på innovationer när det gäller att utsmycka sin karaktär (vågar man gissa på olika hattar?). Kartorna ska vara dynamiska och påverkas av spelarna – bland annat såg vi tunga rör som sprängdes och rullade nedför en sluttning.

Spelet kommer, inte särskilt förvånande, vara snyggare än föregångarna. En ny motor gör det möjligt att visa hår på armarna, skrapsår och till och med smuts under naglarna. På Xbox One-versionen ska man kunna använda voice commands via Kinect, och spelet rullar på i stadiga 60 fps.