Inlägg av Rivers

Inlägg som Rivers har skrivit i forumet

1
Skrivet av Puscifer:

Hur tänker man som rånare när man går omkring iklädd en neongrön reflexväst? Man lär ju knappast kunna försvinna särskilt lätt i en sådan.

Plus röda skor, helt otroligt.

Skrivet av Gandir:
Skrivet av DrDoom:
Skrivet av Gandir:

Lagen håller inte med dig, och hur menar du att folk som betalar pengar för spelet skall vet om det är köpt med ett bedrägeri från början?

Har folk köpt det i god tro så ska butiken de köpt det ifrån, G2A eller whatever, ersätta de med en ny cdkey.

https://www.stoldskyddsforeningen.se/privat/Sakerhetsradgivni...

"I korthet innebär det att den som medvetet eller omedveten köper en vara som visar sig vara stulen blir tvungen att lämna tillbaka varan till den ursprunglige ägaren utan att få några pengar tillbaka från den personen. "

Låter som att lagen säger samma som jag. Du har inte rätt att behålla saker du köpt i god tro, utan det är den ursprungliga ägaren (Ubisoft) som har rätt att ta tillbaka den.

Om du läser hela texten så kanske du kan få en bättre bild av det hela.

"När det gäller varor som någon säljer, men som den personen kommit över genom bedrägeri eller genom så kallat olovligt förfogande, gäller fortfarande god tro för köparen. Ett exempel på det är om någon säljer till exempel en båt som de hyrt. I detta fall har köparen rätt till varan eller rätt till ersättning/lösen om den ursprunglige ägaren kräver den tillbaka."

För att vara i god tro krävs följande; att egendomens beskaffenhet, avtalssituation och övriga omständigheter inte ger anledning till misstanke 2 § 2 st. GFL.

Delvis kan det i praktiken medföra att det krävs en viss undersökande aktivitet av dig. T.ex. att du kontrollerar priset innan du köper spelet hos andra digitala återförsäljare.

Kostar spelet hos G2A 150 - 200 kronor men hos andra återförsäljare runt 500 kronor bör varningsklockor ringa. De erbjuder dessutom en form av "försäkring" mot icke fungerande nycklar samt tillåter andra användare att sälja nycklar.

Jag har Citizen Record #8332 x)

Skrivet av ELF:
Skrivet av Rivers:

Jag använder numera KeePass för att generera och spara olika lösenord till diverse sidor.

Så du jobbar alltså för utvecklarna av KeePass, hackar andra sidor och berättar om hur bra KeePass är...

Såg att jag hade missat ordet "mina" så ja det blev lite fel där x)

Jag använder numera KeePass för att generera och spara mina olika lösenord till diverse sidor.

Skrivet av Nomz:

Fler spelbara fraktioner? Trodde inte detta spelet handlade om matematik.

Jag hoppas verkligen att du är ironisk.

1