Inlägg av Cortex

Inlägg som Cortex har skrivit i forumet

Skrivet av Fredrik Eriksson:

Backpacker väckte minnen också. Det där klirrande ljudet när pengarna rullar in... eller var det ut? Good times hur som helst.

Jag hade via arbetsförmedling praktik på Tati i Göteborg när de utvecklade Backpacker. Satt i flera veckor och buggtestade spelet Jäklar vilka minnen! Riktigt goa gubbar som drev firman.

F I N A L F A N T A S Y V I I R E B I R T H - Jag är förälskad <3

Final Fantasy VII Rebirth Final Fantasy VII Rebirth Final Fantasy VII Rebirth Final Fantasy VII Rebirth Final Fantasy VII Rebirth

Skrivet av abso:

" Rent ordagrant betyder detta att när man återskapar något från det förgångna så är det retro. "

Förstår jag TS rätt så är det svar ja på den frågan, lirar du nya FF7 remake spelar du ett retro spel, sätter du in orginalet i din PS1 så spelar du ett vintagespel.

Och det är just här hela diskussionen blir lite absurd. Att kalla FF7 Remake/Rebirth för retrospel stämmer i min värld inte alls.... Kalla det vad ni vill men jag fortsätter att kalla den gamla tidens konsoler och spel för retro. När man gör en modern tappning av ett spel kallas det remake. Onödigt att krångla till det eller?

Eller så säger man bara retro? Vad blir en remake av ett vintagespel, ett retrospel?

FF7 Remake (PS5) för andra gången. Förra genomspelningen var 2021. Kommer var lagom uppvärmd när Rebirth släpps nästa vecka

Spelar FF7 originalet från 1997, ett år då jag var 28 och mestadels lirade på PC. Alltid haft lite av ett dåligt samvete över att jag aldrig spelat igenom FF7 och med Rebirth runt hörnet så kände jag att det var dags för en genomspelning
.
.
Sådärja, nu rullade sluttexterna. Hade jag upplevt det här spelet som tonåring hade jag definitivt blivit förtrollad. Som 50+ satt jag nu för det mesta med ett retronöjt leende men en och annan rysning av välbehag gick allt längs ryggraden vid några tillfällen Nu är jag redo för Rebirth! Fast jag kanske hinner spela igenom remaken en gång till innan dess?

Xbox Series XL?

Har ett ett Pulse Elite förbeställt sedan några månader tillbaka. Alltid varit nöjd med Sonys headset men mitt senaste Pulse 3D har tyvärr spruckit i ena fästet till kåpan och häromveckan sprack konstigt nog bygeln på ett ställe. Inget lite silvertejp kan fixa men ja, jag ser definitivt fram mot ett nytt Pulse Elite. Spelar 97% av tiden med hörlurar så de jag har nu har nog några tusen timmars användning.

Bra utdelning den här gången, flera av spelen jag är sugen på att testa.

Haha sicken jädra tomte!

Skrivet av Tomas Helenius:

Mina kids närmar sig tonåren, så småbarnspassandet är förbi sedan länge. Den äldre dessutom så mycket gamer att han nog hade kunnat beta av de fem storspelen om inte Fortnite fick 95 procent av hans speltid. Men livet tar ju fortfarande tid, och framförallt har många spel blivit flera gånger längre än för 10-20 år sen.

Livet tar tid det är utan tvekan sant och vart vi väljer att lägga den tid vi får över för våra egna fritidsintressen är ju upp till var och en. Själv gillar jag långa spel om de suger in mig i dess spelvärd. Några exempel på spel jag lagt mååånga timmar på är Witcher 3, Baldurs Gate 3, Cyberpunk 2077, Horizonserien, Last of Us 1/2, God of War. Har fortfarande ett aktivt konto för FFXIV sen tio år tillbaka. Har lärt mig med åren (fyller snart 55) att oavsett hur långt ett spel är försöka spela färdigt det innan jag köper nästa. Fanns en tid när jag kunde ha 2-3 nya stortitlar installerade och de slutade oftast med att jag aldrig såg sluttexterna i något av dem då jag hoppade fram och tillbaka mellan spelen. Nu känner jag ingen som helst stress över att jag måste spela ett spel på releasedagen utan kan lätt vänta några månader om jag har spel att klara av. Fördelen är ju att då är det oftast rea på spelen

Egentligen något av ett angenämnt problem att inte riktigt veta hur man ska hinna med mer av det man tycker är roligt eller? Förstår problematiken då jag själv minns hur det var när barnen var små och det skulle nattas och de vaknade mitt i en raid online och man försökte förklara för sin fru att man kan inte bara lämna en raid hur som helst så kan du ta det? Kan ju tänka er reaktionen... Slutade snabbt med nattliga räder och gick över till singel player spel där man alltid kan pausa. Nu är båda våra barn snart 16 och 20 och är gamers båda två så problem solved. Min fru är rätt ointresserad av spel men har andra intressen. Viktigt att ge varandra plats för sina intressen annars riskerar man att sakta men säkert kväva sin relation. Sååå... håll ut Tomas, barnen växer upp och blir större och din egentidsbank kommer att växa med åren

Hoppar nog demot den här gången och nöjer mig med spelgenomgången på State of Play. Det är ändå ett givet köp 😁 Fast det kommer bli svårt att inte trycka på "Ladda ner" 😅 Värmer upp med FF7 originalet fram till releasen.

Skrivet av Kyraal:

Känns som det blir mindre och mindre om han 2021 hade en outline på storyn, och nu inte har en story, utan bara ett koncept.

Fast frågan är väl hur länge sedan uttalandet i dokumentären var? Dokumentären har ju material från många år tillbaka.

Sista delarna i dokumentären är inspelade 2023.
Riktigt bra dokumentär måste jag säga. Tragiskt hur personal på Naughty Dog blev påhoppade efter dataläckan.

Bädda är ungefär lika viktigt som att stryka sina strumpor.

Tidig torsdag på jobbet så jag ödslar inte bort min nattsömn på ett State of Play. Kollar imorgon och hoppas Sony bjuder på lite godis.

Kan de inte bara släppa en komplett version som har alla expansioner inbakade. Försökte börja lira igen men la ner då jag insåg hur många expansioner och seasons och jidderjadder som släppts under åren.

Provade demot (PS5) och blev glatt överraskad av hur kul jag hade och vilket flyt det är i utforskandet/striderna. Tyckte helt ärligt först att det såg lite meh ut men jag hade glädjande nog fel. Fick lite flashbacks till när jag spelade första PoP för måååånga år sen vilket är positivt. Blir nog ett köp lite längre fram.

Tjaaa....