Inlägg av Annanaz

Inlägg som Annanaz har skrivit i forumet

Skrivet av KoP:

Dryga 5000 per år för att köpa sig en ny Steam machine ifrån Alienware?

Nej tack

Varför skulle du behöva betala 5000kr/år?
Den kommer vara "lika" kraftfull som "next-gen" konsolerna, så du kommer ju kunna ha den lika länge. (~7år om det följer förra generationen)

Skrivet av Ztreek:

"now one of the best role playing games of all time!"

What...vet inte vad ni tycker men var Fable någonsin ett bra serie på den fronten?

Fable 1 är ett skit roligt action/äventyrs spel. Vet inte riktigt om jag skulle kalla det RPG dock.

Edit: Har dem lagt till extra material? Minns inte någon drake.

Skrivet av Apministern:
Skrivet av Annanaz:
Skrivet av Apministern:

Ja vissa här föredrar ju depression och smärta istället för lycka och kärlek!

mja... föredrar spänning framför uppenbara slut, ser ingen vits i att titta på film när man vet hur det slutar 5 minuter in på filmen

Jag föredrar spänning och lyckliga slut

Spänning byggs ju oftast upp för att man vill att de ska klara det. Och när huvudkaraktärerna helt plötsligt bara dör eller misslyckas med sitt quest i slutet av filmen blir man bara deprimerad

Men om du vet att dem kommer att klara det, så blir det ju inte spännande?

Skrivet av Apministern:

Ja vissa här föredrar ju depression och smärta istället för lycka och kärlek!

mja... föredrar spänning framför uppenbara slut, ser ingen vits i att titta på film när man vet hur det slutar 5 minuter in på filmen

Hmm låter bra, får ta och testa dem då, var ju så billigt också.

Skrivet av Traveller in time:

Jag avskyr generellt filmer som...har för snabba slut eller oväntade slut. De filmer eller serier som lämnar en utan svar på de simpla frågor dess egna storys ställer.

"The collector", en skräckfilm om en psykopat som torterar ihjäl sina offer på de mest sadistiska sätt, jag såg inte hela men en del av filmen nära slutet, det jag hatar med den filmen är att skurken vinner. Efter allt skit vi fått se så får det äcklet tag i "hjälten" och lämnar oss med vetskapen av vad han kommer göra mot den vi hejat på.
Kändes helt otillfredsställande och snopet, plus att det kommer från ingen stans och så var det bara slut. F***, that, Movie!

Hehe, såna filmer jag drömmer om, avskyr att hjälten alltid vinner, som sagt tidigare, tar bort spänningen helt.

Skrivet av vuze2143:

Vad hände med det där spelet som var lite som diablo, fast mycket intelligent comat där varje mob var typ en unik fight. Samt att allt gick o förstöra, lite som bf

Inte för att spräcka några bubblor, men allting kommer inte att gå att förstöra, långt långt ifrån.
Endast vanliga objekt (Tänk tunnor och dylik) såväl som "the odd wall".

Spel på release dagen: Spelbutiken?

Hejsan, såg idag att release datumet för Dark Souls PC är senare en Konsol versionen, därför tänkte jag beställa en PS3 version också.

Billigaste stället jag hittade var spelbutiken, men tänkte höra med er som köpt där ifall man brukar få spelen på release dagen?

Hittat en del äldre trådar (Flera år) på diverse forum, där dem gnällt på spelbutiken, men det kan ju vara annorlunda nu.

Så ja, som sagt, brukar ni få spelen på release dagen om ni förbeställer via Spelbutiken.se?

Planetary Annihilation.
Divinity: Original Sin.
A Hat in Time.
Sui Generis.

För att tala om några av de kickstarter spel som jag längtar efter, och som en så länge ser ut att hålla vad dem lovat.

Skrivet av Jocce:
Skrivet av WildThing:

Fast The Mists slut är ju briljant Älskar det, gör halva filmen för mig.

Usch, nej. Kommer än idag när jag såg den och bara: Jaha.. Och kände gråten inom mig.

Imo är det slut som dessa som faktiskt är bra, så trött på det standard slut som "alla" filmer har, där dem level lyckliga i alla sina dagar.

Personligen ser jag inte på många filmer nu för tiden då de alltid är så förutsägbara, det finns ingen spänning när man vet att karaktären kommer klara sig.

Ett exempel på detta är skräckfilmer där det alltid slutar med att huvudkaraktären, i form av en kvinna överlever, och killen som blir kär i henne offrar sig för henne för att döda "den onda". Alternativt överlever han också.

Det blir så trist att se en skräckfilm då, för man vet att bruden kommer klara sig, och man vet vad killen kommer att göra.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Annanaz:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Ztreek:

Förstår faktiskt inte varför de gör en nyversion av det här spelet? det var väl rätt så kasst?
väldigt linjärt och så.

Framröstad som ett av top 10 spelen i år till pc.

Förra året.

Det är väll helt orelevant?
SKyrim är ju med på massor av top 100 RPG of all time listor, men det borde inte ens anses som ett RPG, Action spel med extremt simplifierade rpg mechanics möjligtvis.

TIttar man på listor från "privatpersoner" som spelat i mer en 2år, så är skyrim sällan med.

Varför är det orelevant? Ett spel som får bra betyg, spelas av stora massor OCH fått en hel del GOTY awards borde med större sannorlikhet vara ett bra spel.

Tyckte jag skrev varför.

Ett spel som spelas av många är mainstream, inte nödvändigtvis bra för den delen.

Exempel, Fler folk spelar BF4 en Bf2, men om du frågar dolk som spelat BF2 under sin "guld period" så kommer majoriteten föredra BF2. Det betyder dock inte att folk spelar det mer.
Bf4 är mainstream, BF2 är inte det.

Varför är Iphone så populär när den är sämre en många andra telefoner?

I dagens samhälle så får i princip alla bra/dugliga AAA spel 9/10, se skyrim som exempel, inte ens i närheten så bra som många av de äldre titlarna, men det är mer mainstream.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av Ztreek:

Förstår faktiskt inte varför de gör en nyversion av det här spelet? det var väl rätt så kasst?
väldigt linjärt och så.

Framröstad som ett av top 10 spelen i år till pc.

Förra året.

Det är väll helt orelevant?
SKyrim är ju med på massor av top 100 RPG of all time listor, men det borde inte ens anses som ett RPG, Action spel med extremt simplifierade rpg mechanics möjligtvis.

TIttar man på listor från "privatpersoner" som spelat i mer en 2år, så är skyrim sällan med.

Skrivet av Luciphear:

Funderar starkt på att förhandsboka Collector's Edition...

Har 1 Webhallen edition + en collector's edition bokat

Skrivet av Deli:

Så kom man till gameplay-delen i trailern, och så ser det förjävligt ut!? Och vilka extremt ointressanta miljöer. Fattar inte hypen, ettan var ju mediokert och det här såg då verkligen inte ut att bli något att stoltsera med 2014.

Vad är det du inte gillade med ettan?
Personligen tycker jag det var ett väldigt bra tillskott i dagens casualiserade spel industri, dock så föredrar jag föregångaren.

Har inte varit så jätte intresserad av eso, men fick en beta key, så testade iafl.

Kort sagt, kommer inte köpa det

Långt sagt. Spelet känns "precis" som skyrim. Nu för många är det nog en positiv sak, men för mig är det tvärt om. såhär resonerar jag:

I SKyrim har man en stor öppen värld där man kan gå i princip vart man vill, och varje npc osv har ett visst djup (Även om spelet inte hade mycket djup i sig) I Eso, så har man tagit bort en stor del av detta djup, NPCs har ofta bara ett svar du kan ge, du är fast att gå en specifik väg med "lite" möjlighet att utforska zonen.

Så i princip, så finns det mindre djup, Men nu finns det andra spelare som springer runt och är vägen och tar ens kills. (mage dödar moben innan jag hinner fram) Jag anser inte att det är värt 150kr/månad för att spela ett sämre Skyrim med "Jobbigt" folk överallt.

Sen lite grejer jag anmärkte på: Skills levlas av sig själv när du nått en viss xp. Exempel så kan jag ha en skill på min action bar som jag ALDRIG använder, men den levlas upp ändå. I tex Tes 4, så levlade man upp skills som man använde.

Du kan Enbart slå 1 fiende i tager, ifall inte skillen/spelen säger annorlunda. I spel som GW2 och WIldstar så slår man de fiender som vapnet faktiskt träffar (Undantag i GW2 då man Max kan slå 5) Hur ESo gör det känns väldigt gammalt, och passar bättre i tab-target hotkey mmos, inte i action mmos.

Skrivet av Nelfie:
Skrivet av Annanaz:

32€ på steam o.O Nja då hoppar jag nog det här.

Det är sällan värt att köpa något spel överhuvudtaget på steam nuförtiden, utöver kanske 75 - 90% rea, jag brukar titta runt på gamecarddirect.se, humblebundle(store), allkeyshop(de med instant deliveries) och även ibland spelens egna hemsida då de ibland även är rätt billiga där.

Det fula med steam är ju ofta att om något kostar 9USD så kostar det även 9EUR för oss, vilket gör det klokare att leta upp andra sidor, även om det ibland bara skiljer ett par kronor så kan det i vissa fall skilja upp till 100 - 400:- beroende på var man köper det och vad andra sidor har för slags rea.

Mjo sant, själv börjat handla mycket på codesnstuff, då det är väldigt billigt, och man får nycklarna direkt.
Hursom, 7 days to die kostar 35$ på deras egen sida, ca 225kr. Vilket i min mening är alldeles för mycket för ett indie spel av en ny(?) utvecklare, som dessutom ser väldigt budget ut.

Skulle gärna testa spelet ändå, då jag gillade konceptet, men alldeles för dyrt i min mening.

32€ på steam o.O Nja då hoppar jag nog det här.

Skrivet av KoP:

Fördelen med steambox (och alla andra konsoler) är ju att spelutvecklarna vet exakt vilken hårdvarukonfiguration dom har att jobba med för att få sitt spel att fungera så bra som möjligt.
Vilket betyder mindre mek hos den enskilde spelaren för att få sitt nyinköpta spel att fungera felfritt.

Mja Valve själva lär väll anpassa sina PC spel efter steambox, så det blir bättre optimerat, men chansen att alla andra utvecklare kommer göra det är väll ganska liten?

Sen om jag inte missminner mig så kan man bytta komponenterna i Steamboxen, så valve själva lär inte kunna optimera för varenda steambox ändå.

Det jag skulle säga är poängen med steambox är väll att man får en kraftfull mini pc, utan att behöva bygga en själv.
Däremot vad jag inte lyckats lista ut en är: Kommer steambox vara såsom alienware? En överprisad gaming pc? I så fall lär den väll inte sälja så bra? Och om nu en Steambox kommer vara billigare en att köpa komponenterna för sig. Så kan man ju köpa en Steambox och ta komponenterna ifrån till sin stat.

Enligt World of tanks skaparna, så är ju det ett MMO. Så kategorin finns väll redan, även om folk kallar allt med multiplayer for MMO idag.

Tycker det är osjysst att jämföra så:
Xbone sålde mycket bättre en Wiiu i Amerika. Sålde lite bättre i EU (Fast det inte ens finns i alla länder)

Din rubrik stämmer, men känns lite "aftonbladet"