Inlägg av Archeolog

Inlägg som Archeolog har skrivit i forumet

1

Tack vare dina texter/tillbakablickar på Mass Effect-triologin så började jag också köra igenom dem, det var dags.

Ser framemot nästa tillbakablick!

Skrivet av Patrik1975:

Meh... serien är stendöd. Mjölkar smma spel i hundra olika koncept. Har man spelat ac1 så har man spelat dem alla. Skräp!

Visst det är flera moment och ageranden i samtliga Assassin's Creed-spel som består och känns kopierade från föregångarna, men de lyckas ändå med något nytt i varje spel, om än väldigt små skillnader och nyheter i vissa av dem.

Om man har spelat AC1 så har man spelat dem alla? Det kan man säkerligen säga om ett flertal spel som "mjölkar" sina föregångare i sina serier, t.ex. FIFA, NHL, CoD, Battlefield, Halo osv. Jag har absolut inget emot dessa spel men man skulle kunna använda den meningen till dessa spel också.

Skrivet av Sealclubber:

Ansgar är antagonisten. Boom!

Det skulle vara väldigt intressant då Ansgar ska först ha kommit hit och "frälst" vikingarna här uppe vid den tiden och konverterat dem till kristendomen för att sedan återvända hit några år senare för att inse att vikingarna hade gått tillbaka till Asatron, när han då försökte konvertera dem igen blev han dödad av dem.

I spelet kan han ha använt ett "Apple of Eden" första gången han konverterade vikingarna och men sedan kan han ha blivit av med det när han återvände?

Skrivet av hannes.theorell:

Mig veterligen är det en hjälm från vendeltiden. Inte för att det gör så stor skillnad när allt kommer omkring, det är ändå bara perioder skapade av lata historiker.

Gör de ett AC i vikingatid lär de i första hand titta på tv-serien Vikings. Allt och alla ska vara extra smutsiga, minst en sköldmö (förmodligen en valbar protagonist) och alla ska ha samma underliga engelska brytning, som låter "skandinavisk" i amerikanska öron. Minst en karaktär kommer att heta Björn.

Sant, beror också på vilken historiker man frågar och vilken del i världen som räknas som vendeltid just då och vikingatid annars.
Är inte Assassin's Creed-spel utvecklade av de olika filialerna av Ubisoft? Så det är inte enbart amerikanare som tror sig veta bäst om svenskt uttal utan även den franska (och tyska?) filialen som brukar funka lite bättre?

Sålänge de inte har horn på hjälmarna så är jag nöjd, iom att de vill vara så korrekta som möjligt när det gäller historia (visserligen lägger de till väldigt mycket för just Assassin's Creed-delen) borde de verkligen inte ha med horn på hjälmar.
Det har hittills gjorts enbart ett fynd angående en hjälm från vikingatiden och den har inga horn... hjälmar av järn var något för hövdingarna/kungen.

Skrivet av erikcedervall:

Jag ska under kommande vecka recensera och tycka till om Biowares nya storstatning Anthem som släpps nu imorgon 15 feb. Men innan det vill jag lite ta tempen vad ni på FZ tycker. Dels för att det är intressant att höra vad ni tycker, men också för att era tankar och åsikter gör det lättare för mig att veta vilka områden jag ska fokusera på i min text.

  • Vad är ni mest oroliga/exalterade inför?

  • Kommer ni spela spelet eller undvika helt?

1. Är mest orolig inför de repetativa momenten, om det blir för mycket för snabbt inpå i början av spelet.
Jag var exalterad innan VIP-betan, men efter den blev jag besviken men försöker ändå hålla hoppet uppe.

2. Allt hänger på de recensioner som kommer i veckan.

@Carl Johansson-Sundelius: *bugar och tackar*

Det är mitt öde!

"THIS IS AMAZING!" - Lord Shaxx

Det är mer som beröm än anekdoter för detta spel, det är omöjligt att välja en av alla hundratals, tusentals underbara, tårdrypande skrattanfall jag har fått när jag spelat detta spel. Utan mitt fireteam, min klan, mina vänner skulle jag aldrig kunnat hyvla ner mörkrets arméer i spelet (för att inte tala om en och annan gunslingers golden gun som precis bländat alla när den höjts mot skyn men som snabbt slocknar när ägarens kropp desintegreras av en gyllene hammare), utan dem skulle jag aldrig sett spelet på ett annat sätt. Vi som började ge våra egna smeknamn för bossarna som Gurgelmurgel (Golgoroth) och Sepsis (Sepiks Prime).
Det har varit 3 underbara år med Destiny, som fick vännerna att börja spela ett och samma spel tillsammans.
Jag ser framemot vilka skrattanfall och vansinnesskrik Destiny 2 kan få oss att njuta av.

Av någon anledning känns det som fienden/the bad guys kommer vara A.I.
Sättet karaktären rörde på huvudet och sa: We will black out your sky. Påminner lite om Matrix.

Aha, jo det är ju förståeligt =] God fortsättning!

Eller hur? Vem vann?

Med färgmodden känns allting lite mer tropiskt och vänligt, påminner om Battlefield Play 4 Free...
Men det var väl inte meningen att Battlefield 3 skulle se vänligt ut? Banorna representerar platser där strider pågår och det bittra sanningen är att det knappast ser så färgglatt och vänligt ut i sådana händelser.
Originalfärgen är mycket bättre eftersom det speglar händelserna och sammanhållningen på banorna, det ger även en lite mer hård och dyster känsla.

Dovahkiin betyder ju Dragonborn ^^

Visserligen är det roligt, det finns Ribbons för nästan vad som helst känns det som, fick en medalj igår för 9000 poäng (kände mig stolt). Jag klagar inte över vapnen, gadgets eller equipments, utan jag klagar över att på flera platser på kartan sjunker man ner i jorden och fastnar. Inte bara det utan också att när man väl har samlat ihop sig med kompisar t.ex. 4 pers så hamnar man aldrig i samma lag eller ens samma squad, det händer även ibland att alla fyra hamnar i olika matcher. Samt att Xboxen fryser ständigt, man fastnar på laddningsskärmen, om man trycker för fort på A-knappen så fryser spelet...

Förutom detta så är betan bra.

Var ett fan av PS2 när det kom ut och skaffade det, nu är det i så dåligt skick att PS3:an bara måste vara bättre med oändliga längder

Alla mina gaming-komipisar har sagt att det ska vara ett jävligt bra spel, min budget är redan pressad så jag hoppas att jag inte behöver låna pengar av mor och far.

1