Inlägg av Stark

Inlägg som Stark har skrivit i forumet

Darlingtonkoppling? Detta är för komplicerat för mig

Jadå

Men, tillslut föll valet på http://www.inet.se/artikel/2204719/lg-27-tft-e2750v-pn-led . Har fått väldigt bra betyg på dem få ställen där den blivit recenserad. Verkar vara en trevlig skärm med snygg design

Tack för alla svar. Står och väger mellan Benq 2700HD och Asus VE278Q. Att titta på recensioner har faktiskt inte gett så mycket som det brukar när man ska inhandla något nytt, alla skärmar i den här storleksklassen och priskategorin får halvbra betyg, och i slutändan verkar det mer vara det estetiska som avgör.

Tack för tipsen! Ja, detta är en riktig djungel, problemet är att det finns för mycket att välja på. Nu är jag mer inne på att vänta tills denna släpps: http://www.inet.se/artikel/2203159/benq-tft-27-ew2730 . Den har VA-panel och skall därmed ha något bättre bild än TN. Frågan är dock hur den något segare svarstiden på 8ms påverkar spelande? Märks det ens? Verkar iallafall som att den är påväg in nu i slutet av september.

27" TN-skärm

Hej. Har sett att det varit en hel del andra trådar om bildskärmar så hoppas inte folk blir sura nu när jag skapar ännu en. Söker efter en 27" skärm i 3000 kronorsklassen. Kommer framförallt användas till spel och filmtittande. Jag vet att TN inte är att föredra, men IPS är helt enkelt för dyrt när man kommer upp i de här storlekarna, särskilt när man är student.

Skärmen som jag hittills tittat på är en http://www.inet.se/artikel/2204707/samsung-tft-27-s27a550h-le... .

Har även spanat in http://www.inet.se/artikel/2203772/samsung-tft-27-p2770fh-ros... som är något billigare men som saknar LED.

Det finns en del andra skärmar i ungefär samma prisklass, från olika tillverkare. Tänkte höra om det finns någon som kan rekommendera något eller ge något tips på vad man ska spana efter. Tack!

Skrivet av Inpieces:

Jag är faktiskt oerhört imponerad av hur XBOX 360 kan hänga med i utvecklingen. Jag tror ju inte direkt att PCn som man jämför med i videon är från 2005.. Det framkommer visserligen inte men jag kan inte tro att PC är från 2005 med den grafiken.

Det är inte Xbox:en som hänger med i utvecklingen. Utvecklingen anpassas till konsollerna, vilket är mycket, mycket tråkigt.

Är det inte alltid såhär? Samma sak i Grid och Shift? De verkar alltid satsa väldigt hårt på realism, med det blir aldrig i närheten av realistiskt. Det är alltid samma skit. Tror inte ett dugg på att detta heller kommer vara någonting i närheten av en simulator, iaf inte för oss som vanligtvis håller på med racing och som vet någorlunda hur en bil beter sig i verkligheten.

Skrivet av 73mpl4R:

När du ändå lägger så mycket pengar på ett nytt system, tycker jag att din dator kan vara värd en SSD i alla fall

Så lite så, och lycka till!

Ja särskilt när det gör så skillnad. Spelar en del riktigt tunga spel som Arma2 där SSD nog gör stor skillnad. Väntar på strategispel som Total War Shogun 2, Crysis uppföljare och Battlefield 3.

Skrivet av 73mpl4R:
Skrivet av Stark:
Skrivet av Achronos:

Då Intel verkar släppa nya processorerkitekturer och nya sockel-modeller på löpande band ska du inte räkna med att kunna byta ut processorn till något aktuellt, låt säga om tre år.
Jag skulle också övervägt att bygga datorn själv och spara 800kr, det är inte svårt!! En SSD skulle jag nog plocka med också.

När det gäller SSD, hur stor skillnad blir det med en sådan? Har hört att man ska vänta med sådana eftersom dem just nu utvecklas snabbt och priset blir mer överkomligt?!

Det blir grym skillnad med en SSD, dom är riktigt mycket snabbare än de mekaniska, även dagens SSD-enheter. Om du använder program som Photoshop, Premier Pro eller andra tunga program så kommer du att märka en stor skillnad, och likaså i tunga spel. En SSD som systemdisk är därför kung.

Men sen så kommer Intel med en ny generation nu i Mars, och en ny serie Sandforce enheter likaså, så jag hade nog väntat på dom, och skaffa en sån när de släpps. Datorn ser för övrigt jättebra ut.

Perfekt då vet jag det Tack ska du ha!

Skrivet av Achronos:

Då Intel verkar släppa nya processorerkitekturer och nya sockel-modeller på löpande band ska du inte räkna med att kunna byta ut processorn till något aktuellt, låt säga om tre år.
Jag skulle också övervägt att bygga datorn själv och spara 800kr, det är inte svårt!! En SSD skulle jag nog plocka med också.

När det gäller SSD, hur stor skillnad blir det med en sådan? Har hört att man ska vänta med sådana eftersom dem just nu utvecklas snabbt och priset blir mer överkomligt?! När det gäller fläktar och nätaggregat, någon som har synpunkter där? Jag kan som sagt inte så mkt

Speldator

Tja! Jag har plockat ihop ett paket på Inet och skulle vilja ha lite synpunkter på det från någon kunnig

http://www.inet.se/kundvagn/visa/248543/2011-03-03

Datorn är tänkt att hålla ett bra tag framåt och ska lätt kunna uppdateras i framtiden utan att behöva köpa allt helt nytt. Jag har valt ett lite kraftigare nätaggregat för att kunna köra SLI i framtiden när kraften behövs. Därför har jag också tagit i lite extra med kylningen. Vad tycker ni om komponenterna, skulle ni byta ut något? Har jag valt rätt fläktar? Är tacksam för svar och alla synpunkter .P Tack!

[/quote]
Så spelet blir sämre för att det blir försenat?
Mr. Logic Maaaaaan!

edit/
http://www.gtplanet.net/ps3-firmware-the-real-cause-of-gran-t...

Det blir kanske inte sämre, men det blir svårare att ha överseende med de fel som finns.

Jag har aldrig spelat GT- serien men GT5 ser fantastiskt ut, vilket det ju iofs bör göra efter att ha blivit polerat i tusen år. Men hur realistiskt är GT5 egentligen? Semi- simulator, som Forza? Grafiken är ju fantastisk men det måste vara svårt att skapa realistisk fysik till så många olika fordon och vad jag hört av ljudet så... nja... Nyfiken i en strut.

Skrivet av KlosterKatten:

Anledningen F1 är stort är för sporten.

Anledningen NASCAR är stort är för folk tittar på krascherna.

Thats all.

Ja, så är det till stor del. Folk som inte är särskilt intresserade av motorsport egentligen men som tycker om Nascar, brukar tycka det roliga ligger i avåkningar och masskrascher där bildelarna flyger De som tycker att F1 och andra bilsporter är tråkiga för att "det inte händer någonting" kan inte vara särskilt intresserade av själva sporten.

Gamer-Tompa: Tyvärr har Mattias gjort sitt i Nascar. Han kommer troligtvis inte köra fler lopp, det stannade vid två. Hörde det vid en intervju. Nästa år har Red bull- teamet ersatt honom med en amerikansk förare som jag inte minns namnet på. Tror inte det berodde på att han gjort dåligt från sig utan snarare på Mattias själv. Han verkade inte vara särskilt motiverad att fortsätta.

Även ifall Nascar troligtvis är den tråkigaste formen av motorsport alla kategorier, så kan det nog ändå bli ganska intressant ifall det är en simulator som är målet ...... Nu tar jag halvt tillbaka detta när jag precis såg att dem inte gör det till PC

Karting Nu är det nästan som man vill köpa sig ett PS3. Men med så många bilar undrar jag hur bra det egentligen kan bli, måste vara otroligt svårt att hinna skapa någorlunda verklighetstrogen fysik till varje fordon. Tid har dem o andra sidan haft gott om.

Tycker det är väldigt märkligt att det inte kommit några F1- spel till Pc dem senaste åren. Codemasters pratar som vanligt om realism men F1 2010 luktar arkad lång väg, vilket jag tycker är synd, även om jag knappast är förvånad. För oss racing- nördar som kräver realism kommer det nog fortsatt vara Rfactor som gäller.

Skrivet av zauii89:
Skrivet av Stark:
Skrivet av zauii89:
Skrivet av dofilusåkaffe:
Skrivet av zauii89:
Skrivet av dofilusåkaffe:
Skrivet av zauii89:
Skrivet av dofilusåkaffe:

Ni kan väl allvarligt inte mena att vattnet var snyggare i GTA 4? Snälla alltså!!!!

Grafik och fysikmässigt är ju MAfia 2 flera gånger bättre än GTA 4.

Fysikmässigt?
Skämtar du eller, fysiken i GTA 4 slår ju Mafia 10x om.

Nej där har du verkligen fel. Vad i GTA 4 skulle slå Mafia2 fysikmässigt/motor etc? Förklara nu för alla....för det kan du inte!

Ett ord Euphoria.
Hur folk interagerar med omgivningen i GTA är hur mycket bättre som helst, i Mafia 2 känns det inget vidare, folk reagerar knappast naturligt när dem blir påkörda/skjutna.. vare sig NPCn eller bilen.

Angående fysiken i bilarna med simulation-mode på så är den bättre än GTA ja men i övrigt hehe nej för fan , inte en chans.. känns ju stelt som faun.

Lägg ner fanboyandet nu.

Men dem kan få lite kudos för att dem optimerat det till PC iaf.

Är ju du som ska lägga ner fanboyandet här. De reagerar visst när jag drar fram en bössa i mafia 2 TILL SKILLNAD MOT GTA4 där man kan springa runt med diverse vapen utan att någon bryr sig.

Gillar inte ens GTA men ok... berömmer dem bara för deras bra fysik som slår Mafia på fingrarna.

Sen att folk blir rädda, vetifan om ni har en bättre demo version än jag men... står med en Thompson med siktet uppe i skallen på en civil person och han rör inte en fena, samt flera gånger stött på civila som står i en klunga och springer emot en vägg.

Det må vara bättre än GTA på vissa områden men långt ifrån alla.

Du verkar inte förstå fysikens lagar
Tyckte demot var riktigt bra! Underbar atmosfär.

Snarare förundrande hur du kan tycka att Mafias fysik är mer naturlig än GTA, dags för en reality-check?

Nu är det ju inte bara jag utan väldigt många andra som har kunnat konstatera detta. I Maffia 2 är fysiken betydligt mer verklighetstrogen än vad den är i GTA. Det är någonting man ser ifall man testar båda spelen och kan tänka lite logiskt. Det spelar förvisso ingen roll vad jag säger för du kommer inte ge dig även ifall du förstår att du har fel. I slutändan handlar det ändå bara om vad man föredrar och att ha kul

Skrivet av zauii89:
Skrivet av dofilusåkaffe:
Skrivet av zauii89:
Skrivet av dofilusåkaffe:
Skrivet av zauii89:
Skrivet av dofilusåkaffe:

Ni kan väl allvarligt inte mena att vattnet var snyggare i GTA 4? Snälla alltså!!!!

Grafik och fysikmässigt är ju MAfia 2 flera gånger bättre än GTA 4.

Fysikmässigt?
Skämtar du eller, fysiken i GTA 4 slår ju Mafia 10x om.

Nej där har du verkligen fel. Vad i GTA 4 skulle slå Mafia2 fysikmässigt/motor etc? Förklara nu för alla....för det kan du inte!

Ett ord Euphoria.
Hur folk interagerar med omgivningen i GTA är hur mycket bättre som helst, i Mafia 2 känns det inget vidare, folk reagerar knappast naturligt när dem blir påkörda/skjutna.. vare sig NPCn eller bilen.

Angående fysiken i bilarna med simulation-mode på så är den bättre än GTA ja men i övrigt hehe nej för fan , inte en chans.. känns ju stelt som faun.

Lägg ner fanboyandet nu.

Men dem kan få lite kudos för att dem optimerat det till PC iaf.

Är ju du som ska lägga ner fanboyandet här. De reagerar visst när jag drar fram en bössa i mafia 2 TILL SKILLNAD MOT GTA4 där man kan springa runt med diverse vapen utan att någon bryr sig.

Gillar inte ens GTA men ok... berömmer dem bara för deras bra fysik som slår Mafia på fingrarna.

Sen att folk blir rädda, vetifan om ni har en bättre demo version än jag men... står med en Thompson med siktet uppe i skallen på en civil person och han rör inte en fena, samt flera gånger stött på civila som står i en klunga och springer emot en vägg.

Det må vara bättre än GTA på vissa områden men långt ifrån alla.

Du verkar inte förstå fysikens lagar
Tyckte demot var riktigt bra! Underbar atmosfär.