Inlägg av swedson

Inlägg som swedson har skrivit i forumet

1

Jag har nyligen kört igenom originalspelet på min PIII dator och det funkar hur bra som helst. Det funkar även att spela på min nyaste dator med Dual Core Quad processor, men jag måste ha CPU Killer igång om jag ska springa i det gröna vattnet i Shamazaar. Men det är bara där som CPU killer behövs.

Jag testade Open Outcast och har även kollat in videos från utvecklingen, men det är låååååååååååååååångt till färdigt spel och jag tror inte det blir ens i närheten av orginalet, även om det produceras med modern grafik. Det är ju så många andra bitar som ska finnas med än modern grafik, för att göra ett dataspel bra.

Outcast är ett helt fantastiskt spel i originalversion och man kan spela igenom det bara för att höra dialogerna. Cutter Slade (David Gasman) gör en fantastisk insats med sin röst i spelet och är värd en oscar tycker jag.

Här följer en länk till alla röstskådespelare i spelet: http://www.imdb.com/title/tt0371051/

Det jag funderar på är om man skulle kunna skriva om spelet och putsa upp det med modern grafik, genom att köra om det i en modern grafikmotor? Jag har sett andra äldre spel som polerats upp på det sättet. Tomb Rider bl.a har förbättrats på det sättet och varför skulle det inte gå att göra samma sak med Outcast.

Man skulle kunna fixa till så att Cutter Slade springer lite snyggare, men i övrigt så tycker jag fienden rör sig bra och att endast små justeringar skulle behövas.

Jag vet att det krävs att man köper loss alla rättigheter till spelet om man ska göra en kommersiell satsning, men anser att det ändå skulle vara en bättre lösning, än att producera ett helt nytt spel från grunden. Tror inte att det skulle bli så fruktansvärt dyrt, eftersom det är ett så gammalt spel. Vem äger rättigheterna till Outcast idag? Appeal finns ju inte längre.

Kan någon svara på dessa frågor om det skulle vara möjligt att köra om voxelgrafiken i en modern grafikmotor (cryengine t.ex)? Svara inte om du inte är insatt.

Vill passa på att lägga upp två länkar som visar produktionen av Outcast och även teamet som utvecklade spelet. Intressant för videos som jag missat tidigare:

Part 1 http://www.youtube.com/watch?v=yJ537PnZUaM
Part 2 http://www.youtube.com/watch?v=l_hCffzEFA0

Jag har spelat WOW i flera år och reagerade när man ändrade den ena saken efter den andra, för att förenkla vissa saker. När jag startade med min warrior, så måste man komma upp till level 40 för att kunna rida.

När jag startade min präst så hade man visst sänkt till level 30 för att kunna rida. Nu när jag levlar upp mina andra karaktärer så kan jag rida redan vid level 20.

Vi kutade runt i Kalimdor och utforskade till fots när vi var på level 30-40 och nu möter man folk som rider runt i Kalimdor och är på level 20-25.

Vi fick verkligen kämpa för att få vår häst i begynnelsen av WOW och många moment var ett verkligt äventyr som krävde både IQ och trogna medkämpar. Vi fick hjälpas åt att klura ut hur vi skulle lösa vissa svåra quest.

Nu är det ju bara att ladda upp kartan och kolla in vart man ska rida och göra sin quest. Man behöver ju inte ens läsa igenom vad det handlar om. Jag känner nästan frustration över att spelet nästan blir förstört på många punkter.

Jag håller på att spela med vänner som nu levlar upp för första gången i WOW och jag tycker att det där verkliga äventyret, där det gäller att jobba med insidan av huvudet och även vara skärpt i groups och dungeons har förändrats så att man måste reagera.

Nya spelare vet ju inte vad jag talar om, så dom kan ju inte fatta hur WOW var från början. Massa nyheter har ju tillkommit och mina vänner från början var väldigt positiva till Burning Crusade och Lich King.

Men nu blir jag mer och mer upprörd över vissa förenklingar som nästan får mig att tänka på Flyff (ett barnspel). Jag känner nästan lite vemod och kanske det är för mycket nostalgi.

Men jag förstår samtidigt Blizzards agerande. Dom vill att folk ska komma vidare lättare för att nå fram till Burning Crusade och senare Lich King, men det på bekostnad av att många andra fantastiska och underbara ögonblick har raderats ut.

Jag kommer aldrig att glömma när jag köpte min första häst vid level 40 (warrior) och lycklig red runt i Elwyn och i Westfall och hoppade över staketen i glädje. Samma känsla kan jag givetvis inte uppleva nu när allting blivit så mycket enklare.

Men när jag hjälper mina vänner att levla upp och jag själv har skapat flera nya karaktärer, så kan jag ändå konstatera att mina vänner förmodligen upplever samma glädje som jag gjorde när jag köpte fick min första häst vid level 40, som dom nu gör när dom köper sin vid level 20.

Summa summarum: Vissa saker har blivit för enkla anser jag, men nya spelare vet ju inte om det och spelar för glatta livet och bryr sig inte om oss gamla nostalgiker. Spelet håller fortfarande sådan klass att inget spel klår det.

Har nyss testat Age of Conan och kan bara säga att jag reagerade direkt på att det upplevdes mycket mer linjärt. Grafiken är bättre på många sätt, men det är inte det som gör ett spel bra som helhet.

WOW håller än idag och det kan man ju inse lätt genom att se hur det ser ut på samtliga servrar. Det är fullt ös och nya spelare rekommenderar spelet till sina vänner. Så WOW kommer att hålla ställningarna ett bra tag till, den saken är klar.

Men jag måste ändå medge att jag verkligen inte är någon hardcore spelare. Så när det gäller vissa tuffa dungeons eller raids, så kan jag inte ge rätt utvärdering.

Jag har börjat levla upp en paladin som min 4:de kataktär och den är kul eftersom den kan funka både som tank och healer. Paladin är den mest flexibla karaktären hittills tycker jag.

Warlock har jag också och tycker den är rolig den med. Det är roligt att man kan kommendera sin minion (eller vad det nu kallas) och anväda wand eller andra spells lite mer från distans.

Startade prästen (en tjej) mest på skoj och för att testa hur det funkade. Levlade upp snabbt och ville sedan inte ta bort den. Krävande och tuffa tag när man kallas in till olika grupper för att fungera som healer. Man känner att man har mera krav på sig då gäller det att verkligen vara skärpt och fokuserad på uppgiften.

Roligast är nog Warlock av dessa tre jag nämnt. Fast min dvärg hunter är nog lika rolig, men det var ju warlock eller healer tråden handlade om, så dvärgen hör ju inte ihop med tråden riktigt.

Jag postar själv ett svar på min negativa kommentar om Dirt 2. Det är mitt grafikkort som NVidia GeForse 8500 GT som inte klarar av grafiken om jag inte ställer ner det till 800 x 600 och kör alla inställningar på på low.

Spelet är annars suveränt och styrningen är väldigt bra. har inget att klaga på utom menyer och laddningarna mellan loppen. Spelet är annars ett av de bästa bilspel jag spelat genom åren. Jag har hunnit bli 61 år, så det har ju blivit en hel del spel genom åren.

Skrivet av Devildoll:

yes , kom äntligen under 3 minuter

http://i50.tinypic.com/206zwk9_th.jpg

nån som klår? 8)

Vad använder du för något för att styra bilen med? Jag själv kör med Saitek P990 Dual Analog handkontroll. Jag tycker bilen är väldigt svårstyrd och det är svårt att få en mjuk följsam styrning. Jag har lyckats komma under 3.30, men anser det vara omöjligt att spöa din tid med den handkontroll jag nu använder. Kolla gärna video från min hemsida.
(Sökväg: video/dataspel/bilspel)
http://www.bergerheim.se

Det blir vinglig styrning som gör att bilen sladdar och kränger runt om jag inte är väldigt försiktig på asfalt. På grus funkar det bättre, men man får vara väldigt försiktig när det svänger svagt i höga farter. Får lätt retursladdar och kränger av vägen om jag inte ser upp.

Colin mcRae Dirt 1 var okörbart för mig, men detta funkar om man övar mycket och som sagt är försiktig med styrningen. Men varför ska det vara så svårt att få till en bra körkänsla i de nyare spelen? Jag spelade Colin mcRae 1 för många år sedan och det var väldigt bra styrning i det spelet.

Även de följande spelen fram till Colin McRae 2005 har funkat bra. 2004 är ett verkligt höjdarspel när det gäller körkänslan och jag kan köra på topp lika bra på asfalt som på grus. Styrningen i de senare spelen inkl. Grid är väldigt dålig enligt mitt tycke och då använder jag alltså handkontrollen jag nämnde.

Skulle vilja veta vad ni använder för styrdon ni som gillar spelet väldigt mycket. Beskriv gärna inställningarna också.

Jag gillar annars att spela Flatout 1 för bilarna går verkligen att styra med precision även med tangenterna och man kan stå på för fullt i breda uppställ och ha full kontroll på bilen. Ja det funkar lika dant även i Colin mcRae 2004 för det är ett höjdarspel som varmt rekommenderas för alla som gillar bilspel.

Väldigt trevligt med denna information om alla fantastiska spel som producerats. Många titlar håller att spelas än idag trots att de är kanske 10 år gamla eller äldre. Jag blev dock väldigt förvånad över att ett av de bästa äventyrs/actionspel som tillverkats inte ens nämns.

Jag syftar då på Outcast (PC) som jag bara måste puffa för. Den som har spelat detta spel har garanterat fått många timmar av fin spelupplevelse. Det som gjort att det kanske glömts bort kan bero på flera installationproblem som förkommit i de olika Direct X versioner som kommit. Jag har kollat olika forum genom åren och lyckats få igång det.

Det har även förekommit viss seghet i grafiken i Windows XP och med modernare grafikkort. Man måste göra vissa inställningar och för att få det att flyta på som det ska.

Jag prövade att installera på min nya dator Intel (R) Core (TM) 2 Quad CPU Q6600 2,40 Ghz med 2 Gb ram. Windows XP Home med Service Pack 3. Jag har Direct X 9.0b installerat.

Jag lyckas installera Outcast men när jag väl ska starta spelet så får jag uppmaningen att sätta in disk 2. Men när det är gjort så får jag meddelandet att "wrong disc insterted". Jag har kollat i olika forum och upptäckt att flera andra råkat ut för samma problem. Jag har provat att göra en CD avbildning och lägga ner denna på hårddisken för att sedan köra Daemon Tools, men inte heller detta fungerar.

Jag har har skickat en liknande text i mail till PC Gamer och vill puffa för detta fina spel. Kan någon här lösa olika installationsproblem och hjälpa till så att alla kan installera och spela Outcast?

Jag är en 60 årig spelveteran så jag har en hel del erfarenheter av olika bra spel genom åren, så jag tror nog att alla som provspelat Outcast inte kan förneka hur storslaget det är.

Warning: Punkbuster reports PB Server Running..............

Jag får ofta följande varningar när jag kommer in på vissa servrar och ska börja spela: Warning*: PunkBuster reports PB Server Running old version CI.227.
Det hackar mer då och efter ett tag så blir jag kickad.

Ibland kan jag köra nära hackfritt på vissa servrar och spela i kanske 10-15 minuter, innan jag tappar kontakt med servern och får starta om igen. Finns det någon uppdagtering som avhjälper det hela, så att jag kan få en nyare stabilare version?

Vill tillägga att jag kör med trådlöst D-Link-nätverkskort genom en D-Link router. Kan det vara en av orsakerna till att det inte rullar snabbt nog?

När jag körde BF1 så kunda jag spela online med vanlig uppringd anslutning (ej bredband) och det funkade bra ändå. Tycker att det borde gå att spela genom routern och nätverkskort, men har ändå för mig att jag hört att det kan ställa till problem. Ge mig en synpunkt på detta också.

Om jag ska göra en uppdatering av Punkbuster till en version som passar för detta demo (BF2142), hur gör jag då för att uppdatera? Är det inne i själva spelet, eller är det en uppdatering av Windows? Jag hittar ingen knapp för sådan uppdatering i demot i alla fall.

Sedan undrar jag om jag ska uppdatera med någon ny patch som gäller för demot och vilken är det i så fall ?

Jag är ingen inbiten spelare när det gäller Battlefield, utan vill endast kolla in de demos som erbjuds. Jag kan lätt skaffa mig en uppfattning om hur det hela funkar även om jag inte har en kraftfull dator.
¨
När jag spelade demot från BF1 och BF2 på min Dell Inspiron 8600, så gick det att spela utan att det hackade och jag kunde köra i timmar i sträck utan problem. Nu laggar det hela tiden och jag åker ut i ett kör eller blir kickad av PunkBuster.

Jag får ofta följande varningar när jag kommer in på vissa servrar och ska börja spela: Warning*: PunkBuster reports PB Server Running old version CI.227.
Det hackar mer då och efter ett tag så blir jag kickad.

Ibland kan jag köra nära hackfritt på vissa servrar och spela i kanske 10-15 minuter, innan jag tappar kontakt med servern och får starta om igen. Finns det någon uppdagtering som avhjälper det hela, så att jag kan få en nyare stabilare version?

Vill tillägga att jag kör med trådlöst D-Link-nätverkskort genom en D-Link router. Kan det vara en av orsakerna till att det inte rullar snabbt nog?

När jag körde BF1 så kunda jag spela online med vanlig uppringd anslutning (ej bredband) och det funkade bra ändå. Tycker att det borde gå att spela genom routern och nätverkskort, men har ändå för mig att jag hört att det kan ställa till problem. Ge mig en synpunkt på detta också.

Tack för hjälpen....det var en bik-fil som inte var bra. Nu funkar det lika bra som i tidigare Battlefield.

Är min dator för svag?

Jag har en bärbar Dell Inspiron 8600 1,4 Mhz M Centrino och 512 mb ram. Jag vet att det är för klent för att detta spel ska rulla på perfekt, men hoppades att det skulle gå att kolla in det ändå med enklare inställningar.

Grafikkortet är ju inte lämpligt för sådana här tunga spel. Men jag körde BF 1942 och BF2 utan några större problem, så jag trodde att även detta skulle gå att testa.

Jag fick ett felmeddelande alldeles i slutet av installationen, om ett error med en fil som kallades för bik. Jag gav upp och klickade cansel efter flera försök. Spelet startar upp i början och man ser en stor robbotliknande stridsmaskin komma in bild, men sedan lägger det av och det kommer upp ett felmeddelande som ska skickas till Microsoft.

Kan någon hjälpa mig att få igång detta spel så vore jag tacksam.

Jag har också problem med att starta spelat efter det att jag installerade. Det kom fram ett felmeddelande alldeles i slutet av installationen att det var ett error i "bik" fil. Det startar upp ett litet tag och man ser en stor robbotliknade tvåbent maskin komma in i bilden, men sedan lägger det av och jag får upp en liten ruta med felmeddelande, som ska skickas till Microsoft.

Jag har en bärbar Dell Inspiron 8600 1,4 GHZ M Centrino med 512 mb ram.

Är det för dåligt med minne i datorn för att den ska kunna starta spelet, eller är det för dåligt med grafikminne?

Kan det bero på error med installation av bik-fil?

Ljudkortet är ju det interna och det klarar ju inte av några speciella effekter, men borde ju kunna funka ändå tycker jag.

Vore kul om man trots allt kunde testa spelet, även om man inte kan köra mer än enklare inställningar.

1