Inlägg av LeftOver

Inlägg som LeftOver har skrivit i forumet

12
Skrivet av waeress:

@LeftOver: Om man börjar titta på detaljerna i gameplay och system är det verkligen inte en reskin.

Jag respekterar att du känner så, men jag håller absolut inte med.

Skrivet av Tobias Solem:

Vet inte om du försöker implicera att jag inte har spelat dessa spel, om så var fallet så kan jag meddela dig att jag har det. Jag har nog spelat varenda D&D-relaterad titel, inklusive alla gamla SSI-spel (Hillsfar, Curse of the Azure bonds, m.fl.) under 80-talet. Jag har dessutom spelat (bords/)rollspelet i olika versioner (dock inte de nyaste).

Spel som Divinity: Original Sin 1 och 2 tog mig tillbaks till de där första spelen, med en twist såklart. Larian har sin egna stil och humor (det som gör dem till ett varumärke). Att förvänta sig att Baldur's Gate 3 skulle vara precis som 1:an och 2:an är lite som att förvänta sig att Gordon Ramsey ska laga din mormors köttbullar. Inget Ramsey gör i köttbulleväg kommer att smaka som upplevelsen av att vara 9, vara hemma hos mormor och äta hennes köttbullar. Men i ärlighetens namn så är det "känslor" och nostalgi som gör dem till det de betyder, och "känslor" och nostalgi i all ära - men väldigt få/inga nya spel kommer att göra dig till 9 igen när du spelar, och de som kommer närmast är företag som CDPR och Larian.

Därför gillar jag det här. Folk som kör hela: "vI såG DiViNiTy 3, NäR kOmMeR vI få Se BG3!?!" har uppenbarligen inte riktigt koll på att hela Divinity-serien från första början var en blandning av Diablo och D&D. Att de gör BG3 nu är ingen slump, det är spelet de velat göra från första början, det är vad som inspirerat hela Divinity-serien, så som Larian tolkar den. Att förvänta sig något annat är lite konstigt faktiskt.

Men jag känner igen diskussionerna, de hände när galningen som gjorde splatter-filmer skulle tolka Sagan om Ringen, och när snubben som gjorde Gremlins skulle tolka Harry Potter. Klart dessa regissörer satte sin personliga prägel, klart det fanns folk som tyckte att filmerna sög "jÄmFöRt MeD bÖcKerNA" - men sånt kommer alltid att hända, det betyder inte att det inte kommer att bli fantastiska spel i den anda som regissörerna tänkt den.

Men det kommer inte vara samma vision som någon annans. Det är stört omöjligt att fejdas med folks nostalgi.

Att avfärda andras åsikter genom att hävda att de härstammar från nostalgi (när du inte kan bevisa det) är både orättvist och förminskande.

Personligen spelade jag BG 1 och 2 för första gången när jag var 27-28, vilket var EFTER DOS. Skulle därigenom knappast säga att de har en nostalgisk känsla för mig.

Måste säga att jag är grymt besviken. Är inget fan av varken DOS 1 eller 2 och det här verkar i princip vara en reskin av 2:an.

Skrivet av robbis:

Nej vi gör ju inte det. Det får ni göra åt oss

Wat? Jag påstod aldrig att jag planerar att spela early access. Poängterade enbart det märkliga med att gnälla över något som du inte behöver göra (eller som ens påverkar dig överhuvudtaget).

Skrivet av robbis:

Inget mig emot, men vill helst inte ha någon early access överhuvudtaget bara en release, vill inte tröttna på det innan dom släppt det

Skrivet av superlim:

Känns i allmänhet fel med rpgs i early access och bg3 i synnerhet.
Jag vill djupdyka i en värld i 50 timmar utan att komma upp för luft.

Spela inte early access då?

Skrivet av kabukishaman:

Hoppas verkligen dom steppar upp den engelska voice actingen, säsong 2 var bland det sämsta jag hört. Fet serie i övrigt dock!

Precis. Gillade serien överlag, men röstskådespeleriet var ibland på gränsen till pinsamt.

Känner mig tveksam, men håller tummarna

@Evilof: Jag har ingen erfarenhet av NWN, men har spelat de andra.

Personligen tyckte jag Pathfinder Kingmaker överlag var riktigt bra och skulle definitivt rekommendera det om man gillar den typen av rollspel. Skötseln av riket (d.v.s. själva "Kingmakandet") blev snabbt enformigt och repetitivt. Dock kan man justera nivån av skötsel som krävs i spelets inställningar, så jag fokuserade mest på rollspelandet. Spelets kanske starkaste sida är enligt mig dess väldigt djupa karaktärsskapande. Det går att fixa och peta i timmar om man gillar multi-class.

Enligt mina preferenser: Sammantaget slår PK inte BG 2, men jag föredrar det framför BG 1, PoE 2 och DOS 1 & 2. PoE 1 skulle jag placera strax under PK, men det är inte stor skillnad.

De vill "behålla andan" men använder ändå den uppdaterade Culling-sekvensen (som inte ens finns med i spelet) för att marknadsföra spelet.

Ohotad 1:a är Diablo 2 LoD; spelar fortfarande efter alla dessa år. Andra spel som passar in är:

Heroes of Might and Magic 3
Battle Brothers
WoW (även om jag för tillfället tagit paus)

Överlag skulle jag nog säga Warcraft III: Reign of Chaos. Vill dock även ge en shout-out till det något underskattade Tzar: The Burden of the Crown.

Skrivet av Zerkish:

Ställer mig till de som stör sig på Anime, när någon säger att de inte gillar sitcoms/dokumentärer blir de som tittar på det sällan defensiva. Känns som Anime fans typ tar det personligt.

Baserat på min egen erfarenhet som anime-älskare: Problemet är att personer som inte gillar anime tenderar att se ned på/håna de som faktiskt gillar att kolla på det (säger inte att du nödvändigtvis är en sådan). Har personligen upplevt ett flertal IRL-situationer där sådana personer har nästintill hånskrattat när de fått reda på att jag gillar anime.

För övrigt är det också problematiskt att betrakta anime som en genre i stil med drama/action/komedi o.s.v. Det är snarare en form av media. Att basera sitt ogillande av anime på en eller två serier är lika märkligt som att se Twilight-serien och sedan bestämma sig för att film överlag är dåligt.

Skrivet av Cane:

Förövrigt bör vissa fanboys här skaffa en reality check. Det finns en anledning varför kritikerna har sågat serien och det är inte bara för att de är dumma kritiker som inte spelat spelen eller läst böckerna.

Kritiker är, precis som alla andra, enbart människor. Deras åsikter är varken mer eller mindre subjektiva än någon annans.

Det är väldigt viktigt att komma ihåg att smak inte är objektiv.

*EDIT* Personligen tyckte jag att serien var helt okej. Absolut inte en 5:a, men klart sevärd och underhållande.

Tar gärna DARK SOULS™ III + DLC Ashes of Ariandel om det finns kvar

EDIT: Tack så mycket!

12