Inlägg av johnnypark

Inlägg som johnnypark har skrivit i forumet

Jag hoppas på att runda av Hearts of Stone-expansionen till Witcher 3 som påbörjades förra veckan. Innan detta så var min senaste sparfil från 2017. Det tog ett tag innan jag kom in i stridssystemet igen men nu sitter jag här och gör allt annat än main quest. Så det återstår att se om jag kanske äntligen samlar ihop till ett komplett witcher gear istället. Eller båda. Eller något helt annat.

Drog precis igång Metro 2033: Redux. Det är inte den bösta upplevelsen så här långt, men kommer nog ändå köra igenom det. Har inte bestämt mig än om det är bra eller dåligt, eller bara gammalt..

Har äntligen tagit tag i Breath of the Wild. Betat av ett par shrines och det har börjat bra. Inte lirat Zelda sedan A Link to the past (det har hänt en del sedan dess). Såg fram emot att grotta ner mig i en maffig forumtråd om spelet under tiden, men hittar inte ens en liten en. Är jag sämst på att leta eller finns det ingen?

Ska väl fortsätta resan i The Last of Us 2. Tror att jag är ungefär halvvägs in, sett till förväntad speltid. Är lite rädd att det kommer börja kännas repetetivt om ytterligare några timmar, men det återstår att se.

Om suget uppstår kanske även dags att återuppta Baldurs Gate 2...

Gangsters 2
Älskade första spelets manager-upplägg och ägnade orimligt många timmar till att detaljstyra mitt imperium. Andra spelet var ett misslyckat försök till att actionifiera serien.

C&C: Tiberian Sun
Efter Red Alert blev detta en monumental besvikelse. Det kanske egentligen inte var ett dåligt spel men det var inte heller den uppföljare till Red Alert som jag ville ha (orimliga förväntningar osv..). Det enda spelet jag förbokat.

Vill minnas att jag spelade igenom första delen och tyckte att det var hyfsat. Men det finns säkerligen bättre spel i samma genre.

Skrivet av Fatmajk:

Två år senare köper jag nu detta spel till PS5. Nu j*vlar ska det spelas!

Skönt att det är fler än jag som är sen på bollen 😁 Har precis kört igenom huvudstoryn och de flesta sidouppdragen. Vilken jävla resa! Nu börjar det riktiga utforskandet..

Tajmade det lite sämre vädret med en lättare sjukskrivning vilket bäddade för att äntligen dra igång Red Dead Redemption 2. H-vete vilket äventyr det är!

Skrivet av johnnypark:

Varje gång det strular så börjar introt till "Damn it feels good to be a gangster" rulla i huvudet.. 😎

Inser nu att det inte alls är "Damn it feels good to be a gangster" som spelas i den scenen, men det är så det låter i mitt huvud 😬

Skrivet av deezel:

Beroende på vad som skall scannas kan jag klart rekommendera microsoftlens (tidigare officelens). Mycket bra till dokument, whiteboard, OCR bild -> text osv. Använder den väldigt mycket både privat och i jobbet.

Ska ta en titt på den. Det är sällan jag skannar något men har kört med Adobes variant, som jag inte alls minns namnet på, men det har fungerat fint.

Varje gång det strular så börjar introt till "Damn it feels good to be a gangster" rulla i huvudet.. 😎

Skrivet av Lasrod:

Om du inte har tillgång till att skriva ut på jobbet eller biblioteket så är en laserskrivare att rekommendera. En laserskrivare skriver inte ut speciellt bra fotografier, där är helt klart en bläckstråleskrivare bättre. Det behövs dock en relativt bra bläckstråleskrivare för att få bra fotoutskrifter och jag tycker inte det är värt det rent ekonomiskt. Det är väldigt billigt att beställa utskrifter av foton online så därav bättre att skaffa en laserskrivare för andra utskrifter. En stor nackdel med bläckstråleskrivare är att de torkar ut och att bläck ofta är väldigt dyrt (d.v.s. skrivaren krånglar alltid när du som mest behöver den).

Det kan vara värt att nämna att det finns tjänster för att beställa hem utskrivna dokument så om du inte skriver ut speciellt mycket så är det ett bättre alternativ. Har dock inte testat detta själv då jag istället använder biblioteket de få gånger jag behöver skriva ut på papper.

När det kommer till scanner så finns det appar som fixar det galant. Samsungs kamera känner av automatiskt att det är ett dokument och klipper och korrigerar bilden automatiskt men om man inte har Samsung så finns det andra appar för detta. Scannar du jätteofta så är det lite smidigare med en dedikerad scanner men handlar det om ett par dokument per månad eller färre så skulle jag använda telefonen.

För min egen del så skriver jag ut gratis på biblioteket vilket inte är så ofta men det behövs kanske en eller två gånger per år. Allt annat sköter jag digitalt. Scannar gör jag med telefonen när det behövs. Underskrifter av dokument gör jag med telefonen digitalt. Fotoutskrifter beställer jag online.

Det är ett bra tips, vilket jag har använt mig mycket av under studietiden men nu med ett eget företag så blir det lite fakturor och verifikationer på regelbunden basis som ska skickas och arkiveras. Skulle i och för sig kunna göra det på mitt andra jobb, men det hade känts lite awkward om någon upptäckte det 😬

Skrivet av omgponies:

Jag har en svartvit laserskrivare med skanner (Brother DCP-1610W) som jag använder för att skriva ut/skanna avtal och blanketter. Jag är riktigt nöjd med den och funkar klockrent.

Om du kan leva utan färgutskrift så rekommenderar jag den starkt.

Den verkar ju helt klart vara ett alternativ. Ser ju också ut att vara i smidigt format. Fungerar det trådlösa smidigt?

Det låter ju onekligen som en laser är vad som ska inhandlas. Som sagt så är ju toner rätt dyrt i original, men nu känns det som att jag köper nya bläckpatroner efter var femte utskrift så det blir nog billigare ändå i längden. Jag är ibland i behov av att kunna skanna dokument, men det gör man ju minst lika bra med mobilen nu för tiden. Tror att jag kommer slå till på en HP Color Laser 150nw som verkar uppfylla mina behov och inte kosta en veckolön.

Vad köper man för skrivare 2021?

Jag är i behov av en ny skrivare då jag inte är helt nöjd med min gamla Canon Pixma MG7150. Den används inte superofta och därför hinner bläcket torka ihop och varje utskriven sida blir dyr som stryk. Köper man ens skrivare nu för tiden? Ska man satsa på laser eller Eco Tank/Smart Tank eller något annat modernt? Det handlar om några utskrifter i månaden, mestadels svart/vitt men även färg förekommer. Jag är noll bevandrad i skrivarvärlden så alla förslag och tankar från FZs expertis mottages tacksamt!

Det kan nog bli att beta av ytterligare ett kapitel i Baldurs Gate II. Perfekt att sitta i soffan med laptopen i knät. Kanske tända en brasa. Kanske ta en öl.

Skrivet av bektil:

Exakt det jag hade hoppats på, så blev lite ledsen när jag såg att striderna är turbaserade.. Så som jag hade väntat på ett "Gangsters 3" :/

Som jag älskade Gangsters! Och som jag blev besviken över tvåan. Mer action och mindre management var helt fel väg att gå.

Det här är en fråga som jag har funderat ganska mycket på under de senaste åren. Jag är en person som har en relativt aktiv och fysisk fritid samtidigt som jag försöker prestera mycket i mitt arbete vilket tar både tid och energi. Utanför detta så försöker jag konsumera så mycket kultur jag bara kan. Älskar film, böcker, musik och alla möjliga kulturella uttryck men oftast handlar det nu för tiden om tv-serier och poddar som jag kan lyssna på medan jag rör mig mellan jobbet, hemmet och andra aktiviteter. Det är en ständig prioritering där det som är tidseffektivast oftast är det som kommer först.

I ett eget fack utanför allt detta så har jag spelandet. Det är något jag har älskat sedan tidigt 90-tal när jag fick mitt NES och började peppra ankor i Duck Hunt. Då var det ett enkelt tidsfördriv men har idag utvecklats till att bli en verklighetsflykt där jag kan släppa prestationskrav och alla "livsmåsten". När jag har som mest att göra kan jag känna störst behov av att få in en match dota 2 eller en timme valfritt äventyr. Jag har inga barn ännu men en fru som inte alls är intresserad av spel och därför blir det att jag klämmer in speltid när jag är ensam hemma eller när hon har något annat för sig för att jag inte ska få dåligt samvete för att jag inte prioriterar tiden tillsammans. Det är ett ständigt mikropusslande där spelandet ofta drar det kortaste strået trots att det är det jag ibland helst vill göra.

Ibland funderar jag på om jag kanske borde lägga av med spelen för att kunna prestera mer och inte slösa bort värdefull tid på något så meningslöst. Men allt som oftast landar jag i att jag behöver den verklighetsflykten för att orka allt det andra och att det därför är en viktig komponent i mitt liv. När jag väl accepterar det så kommer prioriterandet troligtvis gå lättare, men om jag inte gjort det ännu så räknar jag med att det dröjer ett tag. Tills dess fortsätter jag att balansera mina få värdefulla speltimmar mot övriga livet och varva anledningen till det dåliga samvetet till att antingen handla om att jag spelar för mycket eller att jag spelar för lite.

Skrivet av DrDoom:

Bloodborne!

Skrivet av bondmaster:

Sonic mania

Skrivet av Thane:

Spider-man!

Skrivet av bent toe:

The last of us remastered
Hellblade senuas revenge

Tack, bra tips! Kanske ska man dra igenom Witcher 3 en gång på konsol också 😁

Skrivet av jonis:

Värdig vinnare! Fin bild dessutom. Grattis

Tack å tack! 🙌

Tack ska ni ha! Bullen såg mycket bättre ut i mitt huvud så det blev till att gå all in med övriga detaljer 😃 Eftersom jag har dragit på mitt PS4-köpande längre än Jocke B så blev det här en perfekt julklapp. Kan väl passa på att tigga lite tips på vilka konsol-/ps4-exklusiva spel man inte ska missa denna generationen? God of War och Horizon är väl självskrivna. Tror RDR2 får bli på PS4an också. Men ge mig era bästa förslag!

Vi fick fz-feeling idag under julbaket, men det är svårare än man tror att figurbaka lussebullsdeg 😂

Försöker kompensera med god stämning 🎅

Skrivet av kaealy:

Gav ut några tidigare i tråden men har fortfarande några jag inte är intresserad av som kanske förgyller någons semester eller sommarlov.

Titan Quest: Anniversary Edition + Titan Quest: Ragnarok DLC
Cities: Skylines + After Dark DLC
>observer_
Sundered
DARK SOULS™ III & DARK SOULS™ III - Ashes of Ariandel™
Life is Strange Complete Season (Episodes 1-5)
Owlboy
Sleeping Dogs: Definitive Edition
Dungeon of the Endless
Wasteland 2: Director's Cut - Standard Edition
Grey Goo Definitive Edition
The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut
Pillars of Eternity
Dark Souls II: Scholar of the First Sin
XCOM: Enemy Unknown Complete Pack

Tar gärna Life is strange om det finns kvar.

Emil vinner på 1 min blankt eftersom han har levlat dammsugarperken.