Inlägg av ichnusa

Inlägg som ichnusa har skrivit i forumet

Det är ändå sjukt att hur taggad man kan bli av ett sånt här spel. Första var helt galet bra så hoppas på en uppföljare som är bättre på alla plan. Ettan är ett av mina mest spelade spel enligt steam. Hoppas man kan lira tvåan i tid för nästa sommarsemester så man kan ta med sig Steam Decken och lira varsomhelst.

Nä nu vet jag inte var jag ska ta vägen. Hypen är orimlig. Just nu är det nog bara Hollow Knight Silksong som jag ser fram emot lika mycket... Blir spännande framöver!

Tror absolut att de skulle kunna våga testa att släppa en bärbar. Men då blir det nog någon form av kombo som switch. De har redan experimenterat med att släppa en mer kraftfull konsol samtidigt som en mindre kraftfull.

De har visat tecken på att optimera windows för bärbart spelande likt steam deck. Hade inte varit förvånad om de bara utvecklar den idén samtidigt som de sneglar lite på switch. Windows 11 får ett helt xbox läge där icke-viktiga spel tjänster stängs av och fördelar maximal prestanda till spelet. De lägger till automatiskt switching mellan xbox / windows läget i dockat / bärbart format.

Sen blir själva enheten en bärbar konsol xbox lite-ish med fokus på en bra cpu med "ok" gpu i samma format som steam deck/switch med skärm, kontroller och allt som krävs. Sen en dockningstation som innehåller kraftigare hårdvara likt extern GPU, bättre kylning för att få ut mer av processorn, möjlighet till utökad lagring och allt som inte krävs när man är on the go.

På topp av det så lanseras den med en ny ännu bättre variant av game pass för streaming av cloud spel i både dockat / bärbart läge.

Tror det hade kunnat bli en sjuk hit om det görs rätt.

Man får väl drömma iaf

Ruskigt roligt spel! Lirar det både på min PC och på steam deck. Fungerar ypperligt på både stora och små skärmar. Väntar bara på mobilreleasen (hoppas hoppas!) så man kan lira medan man pendlar utan att behöva dra fram steam decken

Tror också de vann mycket på att släppa en demo som ett "separat spel" på Steam som kunde leta sig in på topplistorna innan spelet var släppt för att bygga hype och synlighet. La säkert 20+ timmar bara på demot... En smart demo var det också. Visade all funktionalitet samtidigt som det i varje shop mellan rundorna smögs in hintar om jokrar som kommer i den skarpa releasen.

Skrivet av Fearnox:

Hur styr man, kör man med touch på Deck?

Kört det både med knappar/styrkors och touch. Båda fungerar bra men blir främst touch (för att inte störa sambon med knapptryck när det blir lite sena sessioner i sängen) och det fungerar riktigt bra!

Skrivet av Molotov:

Scam och scam.
Låter snarare som sabotage mot Figurality och Bside Studio. Utan nu veta vad det är för sorts studio.

Svårt att scama köpare på det sättet på steam då det bara blir refund direkt.

Ja det är ju tur att Steam kommer stå på användarnas sida här. Misstänker dock att det kanske kan röra sig om pengatvätt om pengarna hinner nå fram till scammarna.

Känns nästan för dumt att tro att man kan få ut några faktiska pengar genom att göra något sånt här...

Skrivet av Fredricson:

Är det här fortfarande aktivt så är jag intresserad! Hälsningar, 30plusare som har för mycket fritid medans tjejen pluggar på annan ort.

Jodå, alive and kicking! Hoppa in i discorden som länkades ovan och presentera dig. Är race ikväll och finns potentiellt fortfarande plats

Skrivet av socialarbetaren:

Förstår!

Jag gillade Breaking Point så kommer nog köpa det ändå.

Men seriöst, jag kopplade in ratten i helgen och försökte mig på lite F1 (ringrostig som satan) - men jag har ju alltid kört med TC på och... well, när jag stänger av det så är det i princip noll spelglädje för det går bara åt helvete. Den är alldeles för känslig, har väl tom. någon riktig F1-förare uttryckt det. Tips på hur man lär sig köra utan TC?!

Jag började köra med full TC och diverse andra assists. Sen såg jag någon video som diskuterade hur mycket snabbare man var utan så började testa med "medium" eller vad det nu heter och började så smått klara av de flesta av situationer. Det är sjukt mycket mer satisfying att köra utan TC. Även om det kanske känns som att du har mindre kontroll. Mitt tips är bara att börja långsamt, testa var du tappar greppet och pusha gränserna lite mer varje gång du känner att du har kontroll. Kolla på någon video som visar hur du kan göra, sen har man ju olika körstilar såklart. Du kan kolla in denna videon till exempel: https://www.youtube.com/watch?v=HUWYQHUh_mc

Sen är väl också frågan var du har svårast att köra utan TC. Jag tycker det svåraste är när man ska gasa ut ur långsamma kurvor (speciellt om man behöver accelerera när man fortfarande svänger) då det är så lätt att få hjulspinn och/eller tappa downforce pga att du kör så långsamt (ground effect skapar mycket downforce i de nya 2022 bilarna vid hög hastighet som du sen tappar vid lägre hastigheter).

För att undvika hjulspinn kan man alltid testa att växla upp 1-2 växlar innan du accelererar då du inte kommer få lika mycket hjulspinn då. Kör du manuella växlar med växelrekommendation kanske spelet tycker att du ska köra på 2:an ut ur kurvan, du kan då utan problem växla upp till 3/4:e växeln beroende på situationen och på så sätt få mer grepp i däcken. Sen behöver man vara rätt "lätt" på gasen också under accelerationen. Bättre att ta sig ur kurvan/accelerationszonen långsamt och överleva än att göra en sbinalla ;D (https://www.youtube.com/watch?v=C3AgyVI6qAE)

Sedan kan du alltid testa att öka mängden downforce du får via front/bakvingen och på så sätt göra det lättare för dig själv när du lär dig. Inte så att du förväntas köra runt Monza som värsta e-sportaren med 0/0 vingar om du precis dragit ned mängden TC du använder.

Sen ett till argument för att skaffa F1 23 utöver Breaking Point är ju att de verkar ha ökat bilarnas naturliga grepp för att mer efterlikna verkligheten. Ser onekligen trevligt ut!

Varför har ingen tänkt på detta förut? Briljant idé! Hade noll koll på första men fick ändå hjärncellerna att arbeta 110% dessa få sekunder. Grymt!

Skrivet av Bizarre:

Kul! Vi kör säsong 2 just nu och har 6-7 banor kvar innan vi börjar om igen men det går utmärkt att hoppa in mitt i en säsong. Tisdagar och torsdagar klockan 21.00 har blivit inarbetat nu så vi kör alltså ikväll (Singapore).

Klart du ska vara med ändå! ABS och automatlåda är godkänt

Kom in på Discorden om ni vill hänga på! https://discord.gg/tkJadAAdh4
Går att kika på tidigare race här: https://www.youtube.com/@svenracing/videos

Gött! Har lite saker att stå i ikväll så kan bli lite tight, men torsdag hänger jag nog på!
Tråkig dag på jobbet idag så kollade nåt race och såg ut att va lagom nivå för mig

Alltid kul med tävlingar! Vinner men hade man ju haft semestern säkrad iaf

Skrivet av socialarbetaren:

Fan hade ju varit kul men alla assists off är ju inget för en noob som mig även om jag har ratt med stol o grejer

Kanske därför rubriken poängterar att ligan är "långsam"

Jag hade lätt kunnat tänka mig vara med! Om det är aktuellt och något ni fortfarande gör så hade det varit riktigt skoj. Roligare än en kaosig onlinelobby där ingen bryr sig haha!

Senaste jag klarade var Breath of the Wild. Har inte varit ens minsta lilla sugen att lira det tidigare. Tills jag och en polare började snacka och vi till slut kom överens om att köpa både BotW och TotK och dela på kostnaden och vad glad jag är för det. Vilket spel! Väntar ivrigt på att han ska bli klar med TotK så jag kan drömma mig bort igen.

Får kika i min backlog vad som kan lyckas stilla spelhungern tills dess

Röstade ja. Men tycker ändå att det är helt upp till utvecklarna av grundspelet huruvida de är ok med det eller ej. Att börja ta betalt för mods utan godkännande kan såklart bli problematiskt relativt snabbt.

I den bästa av världar kan ju moddandet leda till anställning hos företaget som vi har sett i ett par spel. Passionen för spelet som skiner igenom hos vissa moddare är helt underbar så tänk hur de kan bidra till spelet om de kan jobba heltid med det. Speciellt när man tänker på vad de lyckas skapa (oftast gratis) genom moddandet. Men är såklart mycket som behöver klicka för att lyckas bli anställd den vägen också ^^

Senast jag köpte ny skärm velade jag mellan 3840 x 2560 och 3440 x 1440. Sysslar med musikproduktion och pillar lite med programmering och annat kreativt emellanåt så kanske att 4k hade varit bättre för det endamålet. Men immersionen du får av att ha en ultrawide skärm som täcker en bredare del av ditt synfält utan att det blir alldeles för tungdrivet blev den största anledningen till att det blev en 34" 3440 x 1440 till slut, med en 24" 1920 x 1080 skärm ovanför. Sjukt nöjd!

Är det för mycket begärt att bara vilja ha en uppgraderad Switch 2 / Switch Pro / Super Switch / Whatever som uppfyller följande krav

  • Klarar 30fps i 1080p (eller 60fps i 720p) handhållet - Kanske via någon modern uppskalningsteknik för att balansera prestanda/batteritid. Valbart om man önskar högre FPS eller högre upplösning tack!

  • Inbyggd GPU i dockan så att dockat läge också når 60fps vid högre upplösningar

Känns nästan lite sjukt att ingen gått all in på den vägen ännu. Inte som att tekniken inte finns. Tror det hade gjort Super Switchen till ett komplett paket. Steam Deck och liknande produkter börjar springa ifrån Switchen på den handhållna sidan men dessa har inte någon elegant lösning för att smidigt kunna välja mellan handhållet och dockat läge (utan att offra prestanda i dockat läge).

Riktigt sugen på att testa!

#jagvillspelabeta

Grandia för många år sedan.

Sen var det långt uppehåll tills nästa gång:
Life is Strange. Fyfan va jag bölade i vissa delar.

Northernlion all the way. Härlig blandning av populärkulturella refenser och relatable anekdoter och spelsnack med fokus på lite mer udda mindre spel. Sköna livestream-VODS med andra youtubers med en skön jargong. Bra bakgrundsnoise när man gör annat

@tricky: Tar det som en stor komplimang! Cyberpunk hypen är verkligen skyhög..