Inlägg av sweclockern

Inlägg som sweclockern har skrivit i forumet

Empire är min favorit, vet inte hur många hundratals timmar jag spenderat i det. Lite buggigt på sina håll, men jag gillade det skarpt öndå. Hoppas att nästa uppföljare baseras på Empire eller Napoleon (Läs 1800-talet).

Skrivet av Gen:

Jag läste också att DX12 kraschade ofta. Jag har bara kört benchmark och det har funkat men inte spelat spelet för något år sedan i mer än några minuter så har dålig koll.

Skrivet av alias:

Ja DX12 ska man absolut inte välja. Kör på DX11 så kommer du slippa krasher.

Tack, jag ska testa det någon dag 😁

Jag spelade The division 2 mycket för ett par år sedan. Sen kom en uppdatering som gjorde att det konstant crashade till desktop en gång var 20e minut, både för mig och min bror.
Vet att problemet fanns kvar för ett år sedan, har de löst det nu? Om jag minns rätt var det de med Windows 11 som drabbades.

4/5, det som väger upp är all variation i spelet gällande basbyggande, skills och övrigt.
Men där finns buggar och ibland känns dialogerna tråkiga eller onödiga just för tillfället. Där finns inget speciellt mål med att bygga en huvudbas, resurserna är så billiga att köpa ändå än att tillverka dem.
Sen till det gamla vanliga, grafik och animationer är föråldrade, visserligen förbättrade, men är det Skyrim eller ett spel från 2023 jag spelar? Hur kommer nästa Elder Scrolls se ut?
De verkar inte ta till sig kritiken sedan Skyrim att delar är föråldrade.

Jag föredrog Max tidigare, men nu väljer jag McDonalds. Det är något knepigt med Max kött, ingen "stekyta" och smakar nästan kokt. Har ni lagt märke till att det verkar som att deras stora köttbitar verkar vara två tunnare bitar som de satt ihop? Resultatet är att det ofta blir en sjö med flytande fett mitt i köttbiten.

Jag har spelat det ett litet tag nu, och jag rekomenderar det. Det är väldigt mycket att utforska och sätta sig in i, så man måste vara beredd att ge det tid.
Som sagt finns det hur mycket som helst att göra i spelet när det kommer till quests, basbyggande, resurssökande och liknande. Jag har inte hunnit kolla på delen med att uppgradera skepp.

Det finns vissa grejer jag irriterar mig på, framför allt är det många laddningssekvenser, speciellt om du är i städer då är det laddningssekvensenser vid nästan varje byggnad du går in i. Det sänker ens tempo lite i spelet, tråkigt om du utforskar en ny stad och utsätts för en laddningssekvens en gång i minuten. Tack och lov är laddningstiderna i spelet korta!
En annan del jag irriterar mig på är responsen från mina kommandon genom tangentbordet, det tar någon sekund från det att du kommer ut från en byggnad eller skepp/lämnar en konversation innan du kan börja gå eller öppna inventoryt. Med alla laddningssekvenser så skapar det en frustration.

En annan del är att spelet är dåligt optimerat, jag spelar med en i9 9900k, 16gb ram, RTX 3080 och har spelet installerat på en m.2 ssd. Jag når upp i mellan 40-50 fps i städer eller när det händer mycket samtidigt, annars flyter spelet på bra med mellan 65-90fps. Inställlningar är 1440p med allt på "High", alltså inte ultra. Jag provade med ultra först men fick sänka inställningarna till High, vilket gjorde en skillnad på ca 5fps. Jag klarar inte av att spela denna typen av spel om frekvensen ligger under 40-45fps.

Jag är enbart i andra kapitlet, men för tillfället känns det som att det kvalar in på min topp 10 lista över spel, och då har jag spelat spel i nästan 30 år.
Jag gillade Divinity original sin skarpt, Baldurs gate 3 är enligt mig bättre, djupare story, kräver mer tänkande i fighter och så otroligt mycket att göra och utforska! Med det här spelet så har rpg-världen tagit ett nytt steg framåt. Jag vill klara av spelet innan jag sätter betyg, men det lutar åt 5/5 av mig. Det enda negativa är att det ibland kan bli lite trial & error när man är helt oförberedd på vissa fighter, men samtidigt skapar det en speciell spänning.

I denna takten kommer jag hinna fylla drygt 75 bast innan Elder Scrolls 8 släpps, nu är jag 35 och väntar ivrigt på att sjätte delen ska släppas.
Någon mer som tror att äldreboenden kommer rikta in sig på lanparty för oss gamla gamers i framtiden?

Skrivet av kebbe:

Racinguppdraget i Mafia var svårt på precis fel sätt. Mordiska AI-motståndare, en bil som kunde tappa hjul till höger och vänster för ingenting och fysik som kunde balla ur i vilken kurva som helst. Banan slutade med en snäv chikan följt av en skarpt lutande kurva som båda var ren fysik-RNG för att klara så man satt ju på helspänn hela vägen.

Ja det uppdraget minns man, det var hemskt. Till slut kom jag på att man var tvungen att släppa gasen när man skulle svänga, annars kunde vad som helst hända.

"Varelsen" ser inte ens ut som Gollum?

Retro, Ps1/Ps2 spel säljes.

Jag har lite äldre spel som jag skulle vilja sälja. Alla spel fungerar och är kompletta med fodral, manual och i bra skick om inget annat anges
Det är PAL och icke platinum på samtliga spel.

Ps2

Genji 75kr

Dirge of Cerberus, Final Fantasy VII - 100kr (Spelet är i utmärkt skick bortsett från att skivan fått repor löpandes cirkulärt längs med skivan, det uppstod när jag stoppade in den i en Ps2a, men spelet fungerar trots det perfekt.)

Jak and Daxter: The lost frontier - 100kr

Dark Cloud - 250kr (Några mindre repor på skiva)

Shadow of the Colossus - 200kr (Utgåvan i pappersfodral)

Ps1

Team Buddies - 1400kr (två hårfina repor på skiva, annars är spelet samt manualen i mycket gott skick)

Tomb raider II - 50kr (Saknar manual, en del repor på skiva)

Tony Hawks pro skater 3 - 75kr (Saknar omslag till fronten av fodralet, annars komplett med manual och "reklam", mindre cirkelformad repa runt skivan som ej påverkar funktionen).

In Cold blood - 50kr

Köparen står för frakten om vi inte kommer överens om något annat. Bilder kan fås om intresse finns.

Morrowind och Oblivion, svårt att välja mellan de båda. Stor utforskarglädje i varierande miljöer och flora/fauna, när dessa spelen släpptes var de dessutom väldigt snygga grafiskt.

Svårt val, men får gå en bit bak i tiden när jag köpte ett Geforce 6800le 128mb, det var mycket billigare än de kraftfullare 6800gt och 6800 ultra.
Fördelen med 6800le var att det gick att låsa upp "pipes" på korten, med lite tur, annars fick man bara ändra tillbaka om man fick artifakter. Lyckades man med det och samtidigt överklockade kortet så fick man ut kanske runt 50% högre prestanda i spel.

Ett annat kort som ligger mig varmt om hjärtat är Geforce 4 ti4200, det höll länge och fick agera reservkort i några år om det nya kortet gick sönder.

Riktigt bra spel, och jag "glädjen" av att inte ha spelat originalet, så hela spelet i sig är nytt för mig.

Skrivet av rewoX:

Håller med.
Jag hade velat sett en Remake/Remaster av Battlefield 2.

Jag håller med! Battlefield 2 är fortfarande min favorit i serien, händer att jags tartar upp det ibland och lirar lite genom Bf2hub. Det kanske vore ett bra sätt att få Battlefield på fötterna igen?

Jag gillar det, det känns positivt att det kommit till mycket fler vapen och helt nya möjligheter att bygga. Den hjärndöda snubben är ett gulligt tillskott som får slita ihjäl sig åt mig.
Glöm inte bort att det fortfarande är i Early access, det förekommer en del buggar och jag hoppas på mer innehåll gällande byggande och liknande. Men det är absolut speldugligt just nu, varvade det precis med en vän.
En nackdel är att det verkar vara prestandakrävande för personer som "hostar" ett game, men optimeringar lär säkert komma.

De flesta billiga fryspizzor tycker jag är vidriga. I princip bara hårt bröd.

Om jag ska nämna de jag gillar mest så är det Dafgårds frysrätter, deras asiatiska rätter, lyxlasagne och pajer är helt okej, till och med goda. När det kommer till fryspizzor så finns Tonys pizzor, de är bra.
Det verkar som att Dafgårds och Tonys är de enda företagen som börjat satsa på lite högre kvalité på frysrätter, för visst finns där en marknad för kvalitativa frysrätter.

Det lider av mycket krascher på Epic-versionen också. Ibland kan man spela utan krasch i flera timmar, ibland kommer de var 20e minut. På de två datorerna jag testat det på verkar de ha en högre tendens att krascha på datorn med långsammare hårdvara.

Först till Ps3 vid releasen för man var jäkligt sugen på att testa det, sedan blev det såklart pc-versionen just för bättre grafik och mod-comunityn.

Jag kör med ett 3080Ti, innan dess hade jag ett 1080Ti. Jag spelar i 1440p och tyckte att kortet började komma efter lite, sedan såg jag hur priserna på begagnatmarknaden började gå nedåt för denna modellen, då sålde jag det och köpte mitt nya.
Men det lär dröja innan jag köper ett nytt nu, hutlösa priser på grafikkort.

Jag hade gärna sett en remake på Fallout 1 och 2, sen minns jag Arcanum från ungdomen, väldigt kul spel men kort, vore skoj med en remake på det, eller snarare en upföljare. Jag saknar spel i den stilen.

Skrivet av Kalliban:

Morrowind skulle jag gärna ta en remake av. Har försökt spela det flera gånger men det är för gammalt och kräver nog nostalgibrillor. Så klart även de ännu äldre tes-spelen också för den delen.

Jag antar att du testat det med diverse mods? Jag lyckades få det att se helt okej, men det är ju såklart en tolkningsfråga.