Inlägg av Saxit

Inlägg som Saxit har skrivit i forumet

$60-dollarsnivån sattes 2005 när 360/PS3 kom. Folk klagade då också. Kan ju tillägga att $50 kostade de populära spelen redan tidigt 90-tal.

2005 är alltså 19 år sedan utan någon större prishöjning. $60 år 2005 är egentligen $95 idag så om något har ju spelen blivit billigare.

Skrivet av AblacK:

Rösta med plånboken gott folk!

Ska man vara petig så är ju DLCer, F2P och Game as a Service något som kommit till för att folk röstat med plånboken... företagen gör det ju just för att det är det folk visat sig villiga att betala för. F2P började bli vanligt strax innan 2010 när siffrorna utgivare fick in visade att 80% av folk som spelade spel hade piratkopierat spelet, då började man söka efter alternativa sätt att få in pengar på och nu är vi här.

2.0 var fantastiskt men hade även rätt kul med spelet innan dess.

Mitt största problem är egentligen storyn... inte jätteförtjust i open world-spel där jag blir inkastad i en huvudstory som har så mycket "urgency".

"Du är döende och måste hitta botemedel annars är det över men du hinner säkert döda lite skurkar och fixa andra människors problem innan dess" eller för att jämföra med ett annat open world-spel som också hade en konstig main story "Ditt barn är kidnappat och du måste göra allt för att hitta honom, men först ska du bygga ihop ett snett staket och rädda en kidnappad settler för 3e gången (samma settler, och det är bara du i hela världen som kan fixa det)".

Jag vill kunna ganska tidigt nå en punkt där jag känner att världen är min att göra vad jag vill i utan att känna någon form av press av storyn.

Sedan störde jag mig som fan på att istället för att V bara är ett smeknamn som kan betyda vad som helst så är det första bokstaven i mitt faktiska namn, som de säger en enda gång (i original-spelet, kanske en gång till i expansionen)... det gör att min karaktär inte är "jag" så då kunde de lika gärna skippat character creation och lagt det krutet på något annat.

Skrivet av Jonny Myrén:

Även om hans stycke var med i Civilization så var inte kategorin kopplad till spel, vilket är vad jag menar med "spel-Grammy"

Ah, makes sense. Fast Baba Yetu var mer imponerande just för att den vann utan att där fanns en specifik kategori för spel.

Inte Baba Yetu från Civilization, som vann en Grammy 2011 då?

Chaos Gate var ok men lite för linjärt. Samt att skademekaniken var inte riktigt gjord för att få Space Marines att kännas som Space Marines. Det är lustigt att en cultist kan gå fram och smälla till en Space Marine i power armor, med nävarna, och göra 1 skada liksom. Det kändes bara fel.

Skrivet av Corewin:

Jag personligen hade inga problem med att den fanns en auctions house for riktiga pengar. Folk använde riktiga pengar för items i Diablo 2 på mer riskabla hemsidar så varför inte?

Problemet var att spelet var designat med det i åtanke, att Blizzard skulle få en slant för varje transaktion, vilket medförde att man försökte skapa ett artificiellt värde på saker genom att dra ner på chansen att få något skoj. Det var tänkt att du skulle vilja köpa saker på AH istället för att hitta det när du spelar.

Skrivet av Kleptoman:

Det stå att det ska vara en rolig funktion/tangent

Då önskar jag att jag hade en tangent som stängde av ditt internet, permanent.

Då frågan i artikeln lyder så här så utgår jag ifrån att man inte får lägga till en tangent utan man modifierar en existerande.

> Om du fick lägga till valfri funktion på valfri tangent på ditt tangentbord, vilken tangent skulle det vara, och vad skulle det var för funktion?

Jag hade velat att Caps Lock-tangenten är modifierbar där man kan välja vilken funktion den ska ha, inkl. att spela upp ett macro (precis som hur du kan programmera knapparna i många möss). Mjukvara hade kunnat ändra funktionen baserat på vilket program man har i fokus för tillfället så att du kan ha olika inställningar för olika spel.

Om tävlingen faktiskt låter en lägga till en tangent, då vill jag ha en tangent som gör just det där.

Ja, tyvärr så blir det ju svårt för vänsterhänta som styr med vänster och har högerhanden på tangentbordet. Optimalt (om tävlingen tillät fler tangenter) så hade man lagt samma funktion på t ex Alt Gr också. Är tyvärr inte riktigt insatt i vilka tangenter man som vänsterhänt har lätt tillgång till men aldrig använder för de är upptagna av andra funktioner.

Om man kan göra alternativet med att lägga till en tangent hade man ju kunnat göra Space lite kortare, lagt till en tangent där, och göra det flyttbart så man kan flytta tangenten till höger eller vänster sida om Space. Då funkar det både för vänster- och högerhänta.

Skrivet av jeppe109:

När det finns legitima anledningar till lättkläddhet är det väl ännu mindre fel att ha med det i spel?

"The reason Quiet is dressed like that is because she’s affected by a parasite which forces her to breathe through her skin instead of her more traditional airways. The more skin is covered, the harder it is for her to breathe, hence the skimpy outfit." - Kojima

Oj, jag trodde inte folk gick på den ursäkten på riktigt...

Skrivet av johanAndersson:

Hennes ställning är fan kung

https://i.imgur.com/VzFaJOQ.jpg

Man står så i precisionsskytte. Du vill inte att vänsterhanden ska hänga och dingla utan så mycket av din kropp ska vara så still som möjligt.

Ge mig Warhammer 40k Total War!

Inte så konstigt när utvecklingskostnaderna stiger. https://www.gamasutra.com/blogs/RaphKoster/20180117/313211/Th...

Jag har över 1400 timmar i Skyrim och har aldrig klarat huvudstoryn... Har säkert en 3500 timmar totalt i olika Bethesda-spel och har inte klarat huvudstoryn i nåt av dem tror jag.

Siktet på geväret hade behövt ett högre fäste. Har man inte ett öga i höjd med nästippen hade det varit svårt att se något genom det.

Jag hade ju lätt lagt en hundring på att få byta ut den skäggiga monken i D3... gillar ni inte sånt här så lägg inte pengar på det.

Skrivet av Dunder:

Bara ett drygt år kvar tills release dårå....

Ja, eller i år för folk som inte lever i en tidsbubbla.
25 Oktober 2019. Fredag nästa vecka alltså.

Skrivet av Komured:

Även möjligt i Sverige med rätt licens (Dock endast på 5 år om den är personlig). Dock är det för närvarande endast möjligt att köpa M45B och en sådan får man för ett par tusenlappar. Vill man veta hur (är inte helt enkelt) så är det bara att höra av sig till Idrottsförbundet eller Skyttesportförbundet.

Mjo absolut, men beroende på var man bor ställer polisen rätt höga krav på hur mycket du tävlar eller liknande. Dessutom är skytteformen rätt tråkig egentligen (du skjuter ju inte automateld på tävlingarna liksom). I teorin kan du få helautomatvapen på samlingslicens också, så inte bara sport. Men då måste du söka eldgivningstillstånd från polisen varje gång du ska använda dem och de ger bara ut det ett par ggr per år och du ska ha goda själ till det.

Klubben jag är med i har en drös M45B men jag har inte fått tummen ur och skjuta det särskilt mycket än.

Liknelsen är dessutom inte helt rättvis för du har mycket mindre begränsningar både i Schweiz och i USA på vad du kan köpa och vad du kan använda det till. Det går ju att äga en minigun i USA (dock finns där bara max 12 st som det går att byta ägare på, så de kostar därefter). I Schweiz är helautomater relativt billigt jämfört med USA för de har inte samma begränsingar eller marknad.

Skrivet av snubben:

Schweiz har så vitt jag vet väldigt liberala vapenlagar och där kan man till och med köpa automatvapen vilket inte är fallet i USA. så att skylla massskjutningar på vapenförsäljningen är inte hela sanningen. Det så klart att om det finns färre vapen omkring så skjuts ju färre folk också, men det handlar ju mer om varför USA lyckas framkalla så många knäppskallar, vilket jag inte tror någon riktigt kan förklara , än mindre lägga fram en rimlig lösning på.

Men jag håller med om att förbjuda dataspel är en väldigt dålig idé och kommer knappast att göra någon skillnad.

Schweiz har troligtvis de liberalaste lagarna i Europa. Även Tjeckien och Österrike har liberala lagar. Dessa länder har ungefär hälften så många mord per 100k invånare som Storbritannien som har relativt strikta lagar (striktare än våra). Norges lagar är liknande våra och de har också hälften. Vi ligger ungefär på samma nivå som Storbritannien också.

Du kan dock köpa helautomatvapen i USA också, så länge de är tillverkade och registrerade innan 1986. Det kommer att kosta mycket pengar; räkna med nånstans runt $20k USD för en M16.

Där är andra faktorer som gör att de har problem i USA. Datorspel är ju som du säger inte en av dem...

Skrivet av Margy:

Jag har en gång för ca 10 år sedan varit inne i en Walmart-butik. De sålde definitivt "riktiga" vapen.

Var har du fått en annan uppfattning från?

Jag har inte sagt nåt annat? Repeter är mekanismen (dvs du måste dra slutstycket fram och tillbaks själv för att mata in en ny patron).

https://www.xxl.se/vildmark/jakt/skytte/studsare/c/22020608

https://www.walmart.com/search/?cat_id=0&query=rifle