Inlägg av trion6

Inlägg som trion6 har skrivit i forumet

1

Vilken sorglig tillvaro det är i den moderna gaming-världen ändå. Minns tillbaks till ett 90-tal samt även 00-tal där det fanns plats för kärlek, svett, troféer, politiska vinklar, och mycket mycket mer.

Vet inte om det bara är detta forum som totalt tappat det men någonting är fan trasigt när Jeppe och de andra stenhårda killarna härovan koketterar med att de inte har någon moralisk kompass samtidigt som det pågår utrotningskrig 70 mil bort.

Skrivet av DeFeCT:

De kan fixa det om de vill, de har ju obegränsat med pengar, så att utöka kapaciteten rejält vid lansering av ny expansion är ju inte en orimlig begäran? Vi menar bara att det vill inte lägga pengarna på det. Så ta ett djupt andetag du också, du behöver inte försvara giriga företag som bara är ute efter mer pengar 😉

Så sant det du säger. Det är så tröttsamt att se så många forumskribenter och speljournalister ursäkta beteendet.

Visst, det är inte hela världen att det är några dygn med störningar i samband med lansering, men det vittnar också om att det finns en syn på oss konsumenter att vi bara ska betala och se nöjda ut, oavsett vilken valuta vi får för pengarna.

Det är också viktigt att påpeka att kostnaderna i samband med dynamisk uppskalning inte behöver tas från tomma intet. Varje spelare som vill spela har ju redan betalt för lagring och beräkningskraft många gånger om bara genom sin månatliga prenumeration. Lägg därtill en engångsavgift för en expansion så har Blizzard mer än väl täckt in kostnader för flera år framöver.

Skrivet av Tomas Helenius:

Förmodligen är det väldigt svårt/dyrt att täcka upp för när många ansluter samtidigt. Det här är ju inte unikt för Blizzard eller mmo-spel - även andra stora onlinespel får problem vid release, och även andra onlinetjänster (Swish strulade i fredags, t.ex.).

Omvänt kan man undra varför de som blir arga över tidigt strul inte väntar 1-2 dagar - de vet ju att det kan krångla.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag tror helt enkelt inte tekniken räcker till när så många ska in genom dörren samtidigt. Som Tompa skrev så är detta inte något som är isolerat för Blizzard, alla MMO eller online-spel med hajp råker ju ut för detta på releasedagen.

Det är klart att det är både svårt och dyrt att upprätthålla full service under peak load som bara varar några timmar eller dygn. Men med miljarder i ackumulerad vinst kan man tycka att de borde ha råd med temporärt förhöjda driftkostnader samt att ha anställda ingenjörer som klarar av svåra saker. Det är liksom inget litet hobbyprojekt detta.

De har helt enkelt gjort en risk-reward kalkyl där de bedömer att det är mer lönsamt för dem att inte anstränga sig till det yttersta för att spelarna ska ha en bekymmersfri launch... och precis som alla tidigare gånger lär de få rätt då det är ytterst få spelare som avbryter sin prenumeration för att det är problem första dygnen.

Rätt själlöst namn, branding, och slogan faktiskt, men det ligger väl rätt i tiden med sånt antar jag.
Måste kunna säga att "Jag är en "Onomonion"" eller vad de nu kallar sig.

Personligen hade jag hellre jobbat på Lelles VVS och Spelutveckling AB, men det är bara lilla jag det

Har läst nyheter och forum här på FZ i många år men nu fick jag nog och skapade ett konto bara för att kunna skriva detta: Det MÅSTE bli ett slut på dessa konsumentfientliga produkter som bara är till för att lura av oss de sista kronorna som finns kvar i plånboken.

Samma sak med remakes i filmer och annat. Jönssonligan och allt vad det är. Fan, kom igen, det måste gå att kunna komma på en ny idé!

1