Inlägg av Garg

Inlägg som Garg har skrivit i forumet

Hej allihop

Får jag ta och fråga er hur mycket ni skulle hata en reklam-banner under dela-knappen när man spelat färdigt? Men givetvis inte med sån där funktionalitet som låser ner sidan om man har igång en adblocker, och heller inte när man faktiskt spelar dagens ord.

Jag vacklar lite mellan lockelsen att få serverkostnader etc betalda och kunna köpa en extra kopp kaffe på helgen, och problematiken jag ser i att förpesta er tillvaro med reklam.

Var ärliga - jag kan ta det.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Jag man tycka att

sammansatta ord inte riktigt är okej

Det är en smal lina jag balanserar på med orden, helt klart. Tyckte att ordet ändå var så pass känt att det var en bra helgutmaning för er

God kväll!

Har just skickat ut en rätt stor uppdatering av sidans tidigare halvtaskiga anpassning för mindre skärmar, som innebär att hela tangentbordet nu ska synas i alla lägen på alla skärmar. Har även gjort det en aning större även på större skärmar.

Som en sidoeffekt har vissa utrymmen och storlekar påverkats på alla skärmar - det vore toppen ifall ni hörde av er med alla grafiska problem ni har under de närmsta dagarna så att jag kan fånga upp ifall något gått sönder här.

Bra jobbat idag med ett ganska klurigt ord

Ordlig innehåller, eller ska innehålla, alla ord ifrån den där (toppenbra) listan som är fem (sex på helger) bokstäver långa, och fler därtill. Om det inte stämmer så har jag gjort något fel någonstans, så jag är idel öra ifall du har något exempel.

Skrivet av Ichinin:

ordlig.se WEEKEND nr 32, 4/6

⬜⬜🟨🟨⬜⬜
⬜⬜🟨⬜⬜🟨
🟩⬜🟩🟨🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Är vissa ord borttagna? Verkar saknas många ord ifrån en Svensk ordlista. Men de kanske är medvetet så att det går att klara, eller?

Hade tråkigt och kodade en console app som kunde göra sökning i en dictionary fil med mönster, bokstäver som är finns och inte finns.

Hejsan!

Skulle du vilja skicka mig ett meddelande med de ord du anser saknas, så kan jag lägga till dem manuellt i ett första skede?

Nu när jag är klar med merparten av de features som många här önskat så verkar det rimligt att börja se över hur ordlistan kan förbättras.

Tack för feedback!

Skrivet av Nemo:

Apropå det, undrar om gårdagens ord kan dyka upp igen nästa dag. Då kan man ju gissa på det ordet och få rätt på första försöket i så fall, i teorin.

Men om det finns en regel i programmet som gör att den aldrig väljer samma ord igen på ett tag så kan man aldrig få rätt på första ifall man använder den taktiken, tänker jag. Vore intressant att veta. 😊

Hejsan!

Du kan utgå ifrån att det aldrig kommer ske, eftersom det finns en viss manuell översyn från min sida utav randomiseringen. även om jag låter den göra sin grej i så stor utsträckning jag tycker verkar lämpligt.

God kväll!

Har precis skickat ut en uppdatering som innehåller en första version av ett nattläge, eftersom så många av er här i tråden önskat det. Ni hittar det som vanligt i inställningar uppe till vänster.

Det ser inte superbra ut än så länge men det får förfinas över tid. Hör gärna av er med vilka färger, nyanser eller kombinationer som är extra jobbiga för era natt-ögon, så ska jag försöka förbättra dem. Jag använder sällan eller aldrig night mode själv så jag har fått gissa lite. Hoppas det hjälper er lite i alla fall, och om inte så får vi lösa det steg för steg.

Gonatt!

Skrivet av MasonDixon:

Roligt spel! Önskar att man kunde få två ord per dag i varje fall.
Jag lyckades få ihop det på sista raden

🟨⬜️🟨⬜️⬜️🟨
⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️
⬜️🟨⬜️🟨⬜️⬜️
⬜️⬜️🟩🟨🟨⬜️
⬜️⬜️🟩🟩🟨🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Det här får jag nog tyvärr säga nej till.

En trend som den här har en begränsad livslängd redan som det är och jag tror den riskerar att förkortas ytterligare om vi kör fler än ett ord per dag.

Men uppskattar ändå förslaget!

Skrivet av blizzard:

Så enkelt, så kul. Frugan höll på att bli galen på slutet när hon bara hade en chans kvar och jag redan löst det. 20 minuter senare så trillade poletten ner och husefriden var åter

Önskemål: Gärna en check att "Du har redan gissat på detta ord". Hade satt första bokstäverna idag och arbetade med slutet. Lyckades köra två gissningar på samma ord i följd. Klarade mig ändå på sista försöket, men hade kunnat varit ett snäpp bättre

Låter rimligt, ska lösa det!

Skrivet av Mcord:

Artikel i GP idag. Kanske bakom betalvägg.
Kul att det uppmärksammas!

https://www.gp.se/livsstil/skaparen-bakom-svenska-wordle-vers...

Hej

Ja det stämmer att det där är om mig och ordlig.se

Synd att det hamnade bakom betalvägg, men men.

Skrivet av fooobar:

Bokstäver som hamnat på rätt plats skulle kunna följa med automatiskt med då de är givna.

Original-wordle har den funktionen som valbar och kallar det för "hard mode", eftersom det eliminerar möjligheten att skriva in ett ord med bokstäver du ännu inte använt, i hopp om att få ledtrådar.

Är ännu lite kluven till den grejen, så jag avvaktar väl i vanlig ordning tills jag fått in mer feedback.

Läser tråden här varje dag så om tillräckligt många önskar något så ordnar jag det!

Skrivet av fooobar:

Gillar spelet starkt

Mer feedback:

Om man trycker bort dialogen man får när man klarat ordet så har man ingen möjlighet att dela sitt resultat vilket är trist, och något jag lyckats med varje gång.

Om man slår av att ordet automatiskt skickas när sista bokstaven lagts så är det en irriterande animation på enter-knappen när alla bokstäver lagts.
Grymt distraherande när jag försöker tänka. Jag VET att jag kan trycka där men vill inte.

Hejsan!

Du kan ladda om sidan för att få fram möjligheten att dela igen, men jag håller med om att det är dumt att det inte finns en knapp som tar fram den dialogen igen. Ska ordna det.

Rörande animationen på Enter så ska jag försöka göra den lite mindre iögonfallande, men jag tror inte att jag kommer ta bort den helt i nuläget. Men om fler hör av sig med att de irriterar sig på animationen så tar jag så klart bort den helt.

Tack för bra feedback!

Skrivet av Clone:

Aha, så i det fallet blir det ingen gulmarkering för ett lagt G på fel plats. (För det är ju liksom både och. ) Hur vet man att det går att gissa på G en gång till när tangentbordets bokstav blir grönmarkerad? Vanligen blir den ju gul eller grå.)

Ja det där är en begränsning i färgmarkeringarna, kan man säga. Gröna bokstäver kan dyka upp fler än en gång.

Åt "andra hållet", dvs om du gissat på ett ord med samma bokstav fler än en gång, är det förutsägbart enligt följande:

Exempel: svaret är SMULA
Du gissar MAMMA
Det första M markeras gult, de två andra grått. Då vet du att det bara finns ett M i ordet.

Exempel 2: svaret är ALIAS
Du gissar ANDRA
Första A markeras grönt, men i det här fallet markera andra A gult. Då vet du att minst ett a till ska ingå i det sökta ordet.

Skrivet av fooobar:

Jag saknar möjligheten att "plocka runt" bokstäver. Dvs att kunna lägga dit bokstäver på olika ställen så jag kan se hur det känns. Nu måste man lägga dem från vänster till höger.

Hej hej!

Ja den feedbacken har kommit från några stycken av er nu. Intressant!

Skrivet av Gustav Höglund:

När man har ett försök kvar och hjärnan börjar bygga ord på slovenska:

https://i.imgflip.com/4t63nb.jpg

Ett ordlig-meme?! Det här är mitt livs stoltaste ögonblick

Hej hej allihop. Tack för alla glada tillrop och att ni över huvud taget spelar

Har precis skickat ut en lite större uppdatering. Hoppas den håller ihop. Om något ser märkligt ut så får ni som alltid mer än gärna rapportera det här.

- Förtydligat att resultatet kopieras även i de browsers som beter sig märkligt gällande delning
- Ordnat att resultatet över huvud taget kopieras i Android WebView browsers (mest noterbart det Facebook Messenger-länkar öppnas i på Androidtelefoner)
- Rättat den bugg som uppkom om man lämnade spelet öppet över midnatt och sen fortsatte spela. Brädet rensas och sidan laddas nu om automatiskt med ett litet meddelande.
- Kanske nåt mer som jag glömt.

Lycka till imorrn!

Skrivet av Nosnos:

ordlig.se nr 20, 2/6

🟩⬜🟨🟩🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Skulle gärna se att man blockerar så att man inte kan använda samma startord varje gång, nu blir ju lätt som så att man kör ett standardord som är så optimalt som möjligt. Det blir lite som när man spelar vem där och man har lärt sig vilka frågor man ska ställa för att det ska gå så bra som möjligt. Det blir mer en matematiks och minnesgrej än någonting annat. En begränsning för att bara kunna ha samma startord en gång i veckan, månaden, etc skulle krydda till det lite tycker jag. Tvinga en att tänka lite nytt.

Intressant tanke. jag lägger den på min lista över kreativa idéer folk kommit med

Skrivet av Waliant:

ordlig.se nr 20, 4/6

🟨🟨⬜🟨⬜
⬜🟩🟨⬜🟨
⬜🟩⬜🟨🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Lurig.

För övrigt. Saknar ”enter”-knappen från originalet. Gillar inte riktigt att ordet går in automatiskt.

Hejsan!

Du kan stänga av den funktionen i inställningar-menyn uppe till vänster!

Hej!

Ni är så väldigt snälla

Skrivet av Lirilesh:

Finns det någon möjlighet att lägga till en dark mode på hemsidan?

Hejsan!

Ja jag ska försöka få dit det så snart jag kan!