Inlägg av Papphammar

Inlägg som Papphammar har skrivit i forumet

Vad gjorde Youtube för film och tv då?
Fattar inte liknelsen alls.
Funkar säkert för de som vill generera spel utan själ. Typ EA.

Var nog klokt. De mjölkade sönder tåni håkserien, skulle nog inte sälja till annat än några fanatiker som lever i dåtiden och ”lägger i backloggen”.

Köpte tomb raidersamlingen förra månaden för 80kr eller nåt…för microsoft rewardspoäng. Så gratis då.
Verkar vara bra spel, kör de kronologiskt så bara kört en tredjedel av det första.
Inte köpt game pass på månader, verkar få bättre värde köpa spel på rea just nu.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det måste komma spel som är minst lika bra, gärna bättre, än PS5-spelen till Xbox, annars finns liksom ingen anledning att välja den.

Ps5 funkar inte i min tvbänk, anledning att xboxen fungerar bättre för mig…är verkligen helt ärlig. Nu kanske de gjort en mindre variant men när den kom var den grotesk och är man väl inkörd i xbox så varför ska man byta? Vet inga spel jag missar på playstation.
Tycker dock spelbranschen behöver fixa spelen, som tagits upp i andra trådar, för att göra de roligt att spela igen.

GTA+ visste inte ens att det fanns, vad det är till för eller vad det kostat, så....ok med mig att de höjer priset.

Skrivet av Ender:

Det största felet som jag ser det med dagens ökade spelpriser är att utgivarna vill ha en fågel i handen, de tio i skogen, deras ägg, släktingar och flyktiga vänner på facebook. Ifall det nu enbart handlade om att de behöver få in mer pengar för att kunna skapa stora grymma spel (vilket i sig tydligen är näst intill omöjlig) så hade jag kunnat köpa resonemanget, men det näjer sig ju inte utvecklarna med.
Spelen ska dessutom anpassas för att vara en ekonomisk mjölkko på ett eller annat sätt, kosta vad det kosta vill för spelarna och deras upplevelse. Store, battle pass, MTX, skinnmarknad, online-krav, early access, early release access, QoL, betala för spelmekanik...det är ju för fan ingen ände på det.

Så JA, spelen har blivit för dyra för sit eget bästa. Ge mig ett spel som Witcher 3 (eller Baldurs Gate 3, som jag förstått), där någon verkligen skapat något fantastiskt...DET kan jag hosta upp kulor för, men skippa all övrig girighet. Ska jag betala uppemot 700-1000 spänn för ett spel så vill jag ha ett riktigt spel, inte en sorglig ursäkt för att sälja in-game cosmetics till överpris.

summerade det perfekt. Case closed.

Skrivet av Kane:

Tappat hypen helt för COD vilket är synd eftersom de är de som släpper nytt. Idag är det konsollspel fullt ut och då är det inte roligt längre. Det tog tre spel att helt flytta cod från datorspel till tv-spel.

Grattis antar jag till konsollspelarna som har nåt kul. Själv når inte spelet längre upp till mitt golv för pc-spel, än mindre taket.

Öh på xbox matchas man mot pc-spelare med en miljard aim sensitivity och lägger sig ner på marken på en nanosekund. Det går tydligen att ljuga att man har handkontroll och när en med handkontroll matchas mot en mus+tbord, då e de kört.
Tycker de förstört de deluxe för spelarna på xbox. Vi blir som bottar med blind man- mode enabled och rör oss som en sån långsam stridsvagnsturret mot deras ninjarörelser i jämförelse.
Ett tag kunde man stänga av cross-play, men då får du ingen matchmaking…

Trist om ryktet om sp stämmer. Inte köpt mw3 pga det plus att det såg ut som en dålig copy/paste från mw2.
Blir kanske inget mw i år heller.
Skralt med kul pangare med sp-del…köpte Metrospelen på rea så får väl köra dem fast de är gamla.

Alla vet att arbetsmarknaden skriker efter ungdomar som kan spela dataspel.

Ccctv, FSBox, Vladiwii eller Stalinstation kanske?

Hoppas strömknappen blir en rysk vodka och red ring of death blir molotov cocktail istället. Vem vill inte göra det supportsamtalet till ryska underrättelsekundtjänsten liksom.

Tycker om min series x sen dag ett, men spelen är rätt dåliga på spelglädje numera tycker jag och mkt dolda tillägg, ingame purchases, fokus på vattenstrålar och inte att spelet ska vara roligt (rdr2 är faktiskt jäkligt tråkigt tex, gta 5 den sämsta sp-upplevelsen av alla gta) och bantade spel, senaste forza mototsport är det tunnaste forza (på innehåll) av alla 8 de gjort! Horizon 5 är horizon 4 men ny karta, alltså folk ser väl detta, eller?

Jag är kanske klar med konsoller efter detta för det är inte kul att det tar hundra år för ett spel att komma som de glömt av att göra roligt eller innehållsrikt på saker som gör spelet kul att spela (inte klänningar, tutor, skins på hästar), när man varit med om hur det var förr där tex ett nytt forza eller gears of war var ett steg vidare i evolutionsstegen.

Gäller även plattformsöverskridande spel, call of duty bra exempel.
Det är som att man försöker göra en Ryanair av spelmarknaden, allt är ett tillägg och du kommer ha en bantad upplevelse, med skillnaden att resan är målet i spel och du betalar fortfarande som om du åkte Lufthansa…vill inte ha en sån upplevelse i spel och kanske fler börjar känna detsamma…hoppas det.
Med så många studios microsoft äger borde de ha makten att förändra det, om de vill.

Just nu är det väl nintendo som lyckas bäst där, men har usel hårdvara…

Borde ju haft en liten högtalare under det svarta ”gallret” och spelat xboxljudet varje gång den rostat klart, som de annars gödslar på alla videos någonsin även om de inte är xbox exklusiva spel.

Skrivet av anon_326145:

Har du kollat så att konsolen inte blir för varm?
Min fläkt brukar börja låta en hel del när konsolen är i dockningsstationen och jag spelar vissa spel (inte alla) och då är alltid konsolen väldigt varm efteråt.

Ja precis den är i dockningsstationen för det mesta, så det stämmer. Kanske jag ska flytta på den lite också, inser att den nog står illa till mot xboxen. Fläkt i sig är man ju van vid mer att detta är så att vargar börjar yla

Skrivet av Majoren:

Köp en verktygssats, finns mejslar för spelkonsoler på t.ex. Kjell och Company, den har speciella tri-force skallar eller vad man kallar skruvarna, var försiktig dock då skruvskallarna är väldigt känsliga. Dammsug på låg effekt konsolens innanmäta och passa på att byta kylpastan som säkert är ordentligt uttorkad om det är en release-Switch konsol.

Tack, visste inte att det behövdes den där speciella bitsen, irriterande.

Nintendo Switch missljud fläkt

Hoj Forumet.
Ville höra om andra råkat ut för kraftigt brummande från fläkten på sin Switch och lyckats lösa det på egen hand?
Är lite sådär att blåsa tryckluft i öppningarna som finns iom man kanske gör saker värre?

Jag kollade med Bergsala iaf och det verkar kosta ca 450kr om det endast är fläkten som ska bytas, men de vet ju så klart inte förrän de har enheten i sin hand.
Så köpa egen fläkt och byta, verkar åtminstone inte lönt rent ekonomiskt.

Min är från första produktionsåret, om det gör någon skillnad.
Mest nyfiken på tips som sagt så man slipper lämna ifrån sig den.
Precis köpt några spel men vågar inte köra den när den låter så.

Räcker inte Herr Robot som är typ exakt samma sak?
Skulle inte se den filmen iaf. Är som mest en serie men redan gjort alldeles nyligen, så intresse nolla.

Vi köpte bilen just pga färgen iofs 😁 sen hade den all möjlig utrustning ovanpå det men färgen var det viktiga. Modellen var redan bestämd.

Känns som att jag aldrig kommer få spela Wii U- porten Dånki Kång Kontri Tropisk fruktjuice om de dessutom höjer priset…fysiska spelen går ju aldrig på rea typ!!

Kanske har något med tilliten efter läckor som förekommit också…är ju lite 00- tal att kräva på-platsen för it-jobb, men om man jobbar med kreativa yrken kan jag absolut förstå det. Man måste ändå sympatisera med de som faktiskt tagit ett arbete och bott kvar där man redan bott eller flyttat närmare naturen och sen gör företaget en kovändning.

Själv varit med om det, personen var redan bosatt en bra bit ifrån och hade familj, var tydligt under intervjuprocesserna att det var helt ok med en viss möngd på distans, sen ändrade bolaget sig på några veckors varsel.
Blev så klart byte arbetsplats och de tappade en väldigt engagerad och kompetent person.

Återvinner. De betalar dåligt med hyra. Aldrig behövt hitta en gammal kabel någonsin.