Inlägg av Cheesen

Inlägg som Cheesen har skrivit i forumet

Kanske en kontroll som man på riktigt kan kontrollera spelet med.

Ursh närmare mig 50 snabbare än jag trott. Spelar inte så många onlinespel numer. Men world of tanks har följt mig några år nu. Spelar även civ och andra strategier och vissa rollspel med jämna mellanrum. Både online och sp. Sonen bjuder in mig på spel med jämna mellanrum, mest civ och Minecraft som spelas då..

Paris... finns inte många städer som skulle slå det med alla solar i gatunätet.

ni som nämnt Boden... hur tänker ni? världens mest villsamma stad. Gatunätet i Boden är ju gjort för att förvilla fienden, du kommer aldrig att kunna göra en stöt då du inte hittar nånstans.

2 av 5 enligt mig, hade vart en stark 4 om inte spelet blivit ospelbart av dom gamebreakin buggarna som jag stött på.. Tänker börja om med en ny karaktär, men det lär antagligen ta något år av patchar innan jag försöker mig på det.

hmm det finns typ bara tre spel som jag kan nynna musiken till....
Duke Nukem 3d
Great Giana sisters
Och låten som alla spelar. Super mario

Jag har egentligen aldrig vart något större fan av Playstation utan har fortsatt att föredra pc för spel, men Sony gör mycket rätt. Senaste åren så har jag tillochmed suttigt och spelat på konsoll i en massa timmar bara för att jag hittat Horizon Zero Dawn. Innan dess så har jag mest spelat Guitar Hero på konsoll, det är mest familjen i övrigt som spelar på våra konsoller. Så svaret på frågan borde vara Horizon...
Att Sony har gjort massor av högkvalitativ elektronik i mitt hem genom åren avspeglar sig inte riktigt i konsollvärlden. Jag menar det är ingen Walkman, Xperia eller Tritonbestyckad skärm. Jag har alltid gillat Sony men just konsollerna har inte riktigt nått hela vägen till mitt hjärta.

Hmm... kanske lite world of tanks.. jubileums helg...

Ja få se nu... Har haft två längre speluppehåll. 2003-2005 då jag blev förbannad på Nvidia och la ned allt spelande.
Då såg jag vänner och how I met your mother på tv istället...
Sedan hade jag ett uppehåll 2012 då tiden inte räckte till.

Spel är mer ett tidsfördriv, har nästan helt slutat kolla på tv, film och liknande media då det inte är lika underhållande. Det här med barn i familjen som några nämnt har snarare väckt mitt spelande, det har blivit roligare att spela när sonen också pratar spel.

Med tanke på hur det börjar se ut i spelvärlden så tror jag att prenumerationstjänster och buy 2 play kommer att försvinna till förmån för pay to win tjänster som in app purchase.
Sony lär nog vara sist kvar med sin tjänst men det handlar enbart om att Sony vill hålla i sitt online monopol. Ett genialiskt drag att tvinga spelaren att betala för att kunna utnyttja sin hårdvara fullt ut.

Spelandet kan ha dött helt redan om 50 år då alla tröttnat på in ap purchases och lootboxes. Om historien lärt mig något så är det att den upprepas. När någon blir för greedy så vänder folket denne ryggen till.

Jag tror ju switchen blir mer långlivad än andra Nintendo av två tungt vägande anledningar.
1. Den säljer fortfarande otroligt bra.
2. Den var antagligen påskyndad när den släpptes just för att föregående konsoll sålde så himla dåligt. Att switchen släpptes tidigt innebär samtidigt att Långtidsplaneringen för Nintendo blev lite screwd... Om planen från början var att switch generationen skulle vara 6 eller 7år så blir det lite plus på detta då den släpptes premature.

Alltså egentligen är det inte så konstigt att switch säljer så bra jämfört med Playstation 5...

1. Googlade playstation5 och av dom 6 första annonserna så fanns det 3 st fysiska konsoller i lager (två st på amazon och en på elgiganten). Inte finns det några PS5 att köpa ännu för massorna av potentiella kunder.

2. Priset. Om en barnfamilj tänker köpa en konsoll så är det en enorm skillnad mellan 3500:- för en switch eller 7000:- för ett playstation. Framförallt om man har flera barn så får man två switch till priset av en playstation och kan vara rättvis i sitt fördelande av spelande.

3. Vem riktar man sig mot? Jag är rätt säker på att det finns fler barnfamiljer som vill ha spel för barnen än vad det finns gamers i medelåldern. Dessutom så har den medelåldriga gamern ofta fler strängar på sin lyra så playstation konkurrerar med PC och X-box medans Switch inte riktigt har den konkurrensen. Att Sony riktar sig mot en mera "Vuxen" marknad syns om inte annat på utbudet av spel som lanseras i deras PS+ abonnemang, merparten där är PEGI18. Nintendo riktar sig, precis sin dom alltid gjort, mer åt att få yngre förmågor att spela deras spel och gissa vad som händer med dessa när dom blir äldre... Ja dom köper ett nytt Nintendo även om dessa gamers då även köper en X-box eller en Playstation.

World of Tanks Christmas event.
Men ser mest fram emot att sitta en stund med Sims4.

Egentligen bara två titlar jag ser fram emot... Jedi order uppföljaren och settlers.
Sonen däremot har surrat om nya Minecraft legends hur länge som helst.

.

Eftersom Dukenukem3d redan är featured... det är en låt till som jag nynnar på ibland.

Men det kan ju också bero på att ett visst Luleåband gjorde en Cover på låten nån gång runt milleniumskiftet.

Scramble eller Armor attack - Vectrex... Men det första jag spelade var ett bilspel som man såg uppifrån, vectorbaserad grafik, analog ratt och pedal i ett arcadspelkabinett som stod på BP-macken. tre kronor kostade äventyret.

tråkig omröstning.. var inte mycket att välja på där... Hade en Commodore 64 men den föregicks av både Vectrex och Intellivision. Något nintendo har inte kommit hem till mig förrän jag var i ordentligt myndig ålder. Mina föräldrar ställde frågan och jag fick välja mellan tv-spel och dator.. har haft rätt många datorer. TV-spel hade ju ändå alla kompisar.

Nu när julhelgen närmar sig sitt slut kan jag konstatera att det blivit:
Switch sports
World of Tanks - Vilken suprise.. spelar ju nära varenda dag...
Fallout76
TABS
Samt Civilization revolutions.

Ja det var väl ungefär som vilken helg som helst senaste halvåret... med undantag för Civ då... Civ revoulution har det bara spelats under december, sonen upptäckte nämligen spelet just före lucia och han blev helbiten.

Få se nu.. vilka spel har det spelats här hemma...
utan någon ordning så har familjen lagt tid på:
PVZ Garden warfare2
Minecraft
Minecraft Dungeons.
Stray
World of tanks
Sims4
Civilization revolution
TABS
Lego Harry Potter samlingen
Lego starwars skywalker saga
Angry birds friends
bejeweled blitz
PVZ heroes
Fall guys
Sims medieval
Cities skyline
Switch sports
Super mario maker 2
Super smash brothers
Cuphead
Animal Crossing
Horizon Zero dawn
Skyrim
Fallout 76
Star wars Jedi Fallen order

tror det bara är 4-5 stycken från 2022 på den listan.. men det är dock väldigt bra titlar. Stray kommer att få många priser det är jag övertygad om.

Skrivet av anon_332911:

Har redan sen innan bestämt mig för att köpa ett år Plus Extra denna helg. Känns rätt prisvärt för de typ 80kr/månad det kostar. I denna uppdatering ska jag iaf spela Kingdom Hearts 3 och Oddworld: Soulstorm.

Nästan allt Bethesda finns väl på Plus Extra. Detta var fallet redan på PS Now tiden. Tror helt enkelt det är så Bethesda får in några extra riksdaler på kontot. Det gick ju som känt inte jättebra ens innan uppköpet.

Mjae.. nog är det en hel del som inte finns på +... fallout serien bland annat.

Skrivet av Doomed Devil90:

Undrar hur mycket Sony betalar microsoft för Skyrim.

Det kan vara en marknadsförings grej. Man vill behålla spelarbasen och hajpen något år till då man antagligen har en bit kvar till nästa spel i serien.