Inlägg av dLiiN

Inlägg som dLiiN har skrivit i forumet

1
Skrivet av Grymgreger:

Jag har bläddrat och läst men hittar inte.
Jag har precis köpt en chromecast ultra till min tv, kommer det finnas någon möjlighet att köpa till handkontroll och ett stadia-konto för att lira i framtiden eller måste jag köpa denna pryl OCKSÅ?

Ja, det du behöver när stadia base släpps är endast en handkontroll och ett googlekonto.

Skrivet av loerk:

Vänta på basic för att sitta och spela i 720p år 2020? Nej tack.
Stadia är skräp.
Förhoppningsvis är det dött inom ett år eller två.

1080p* helt ok enligt mig för en GRATIS tjänst.
Har man högre krav så finns ju Pro.

Skrivet av Juel91:

Låter som rent skräp ärligt talat. Dom enda spelen som verkar körbara om man inte sitter hemma på en 100 lina (I vilket fall man väljer PC eller konsol som inte har fucking latens) verkar vara turordningsbaserade spel och dom har inte inkluderat ett enda av dom. Bara action. Att ha någonting som Civ eller Total War att spela när jag vill hade varit praktiskt taget den enda anledningen att skaffa Stadia.

När man kan få en konsol för under 2000 kr så känns Stadia som det värdelösaste alternativet som introducerats sedan Ouya.

Jag skulle kunna tänka mig lira allt utom typ CS på Stadia, destiny 2 funkar skitbra, väljer hellre att starta stadia än ps4an.
Så jävla smidigt.
Latensen känner man endast om man spelar destiny via Chrome med mus och då är den minimal.

Tänk dig att gå tillbaka från 240/144hz på CS till 60hz, det är lite jobbigt i början men det är helt klart spelbart.

detta är min uppfattning, det kan skilja sig mycket pga många olika faktorer.

Jag hoppas att när dom släpper basic så kommer dom också släppa nån demo på nått spel så att man själv kan avgöra om det är spelbart hemma hos sig eller vart man nu vill spela.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det står dig fritt att inte tycka detta är ett problem, liksom jag har rätt att tycka att det är det. Men du får gärna lägga ner den där spydiga tonen, tack.

Vad gäller min spydighet så är jag trött på att väldigt många gnäller på saker som antingen är felaktiga eller påhittade.

Samt det eviga tjatet om "om jag bara vetat att det skulle vara rea veckan efter..." osv...

Det kanske bara är en felskrivning av dig i början på artikeln och därför en helt omedveten vinkling.

Skrivet av Tomas Helenius:

Det står dig fritt att inte tycka detta är ett problem, liksom jag har rätt att tycka att det är det. Men du får gärna lägga ner den där spydiga tonen, tack.

Kan hålla med om att dom skulle kunna sköta det på ett annat sätt, annonsera ut månaden innan spelsläppen kanske?

Sen att Google väljer att rea ut tomb raider några dagar innan det släpps till pro medlemmarna är ju lite fuckat.

Snart är basic här och man kan behålla spelen man köpt under sin tid som pro medlem (med rabatt) och därför är det väl vettigt antar jag?

JAG TYCKER att Google borde kallat founders och premier för Early access och basic för launch!

Skrivet av piddau:

Hörde det inte funkade så bra, så jag valde helt enkelt att inte testa. Men får kanske försöka och se om det funkar acceptabelt! Tack

Bättre att bilda sin egen uppfattning, stadia funkar ju SOM VI VET olika för olika personer beroende på många olika saker.

Skrivet av Tomas Helenius:

Ja, köp är ju köp, och det är enklare och känns säkrare än abonnemang. Det jag tycker är kasst är att de plötsligt ger bort spel gratis som de dagen innan tagit betalt för. Jag köpte Tomb Raider några dagar innan och spelade det, vilket jag hade undvikit om jag vetat om att det skulle komma till Pro strax efter. Det sägs att man kan få lämna tillbaka genom att kontakta supporten, men det är fortfarande illa skött. Om de slängt med Tomb Radier och Farming Sim från start istället för två veckor senare hade de sluppt mitt gnäll och jag hade sluppit lägga tid på att refunda.

"Om jag hade vetat!"

Tänk om man tänkte så när man gjorde mobilköpet... Undrar om det går att klaga lite så att man får det där erbjudandet dom kör med NU?
xD haha

Skrivet av Tomas Helenius:

Refund eller inte - det är illa skött. De säljer spel i en vecka, sen helt plötsligt skänker de bort dem till alla som köpt Stadia (Pro ingår ju, så alls har tillgång). Det gör mig jäkligt osugen att köpa fler, för vilket spel ger de bort nästa gång? Och det finns dessutom inte jättemånga.

Så funkar det överallt, hur kan du missat det?
Månadens mobil på Comviq, PS plus, Xbox Gold osv...

Väldigt många som gillar att betala och få "gratisspel", om du inte vill det får du helt enkelt hålla ut till 2020 då Google släpper tjänsten gratis till alla!

Inte långt kvar, du fixar det!

Skrivet av piddau:

Fast har du köpt spelet sen innan så har du det "för all tid" framöver(eller tills tjänsten går ner). Kör du bara på Pro's gratisspel så förlorar du möjligheten att spela dom om du i framtiden skulle nöja dig med deras gratistjänst som ger ut 1080p. Så det kan kännas surt, men har hänt på samtliga tjänster som erbjuder spel på detta sätt.

Läste någonstans att Ubisofts prenumeration ska utökas till Stadia också vid ett senare skede.

Mina tankar är enligt följande...

Har egentligen en väldigt kompetent dator med tillhörande 144hz skärm hemma osv, men körde ändå på Stadia mest för att jag älskar att testa nya saker inom IT.. Har varit imponerad över hur bra det funkat både på dator och via Chromecast(på datorn känns allt lite.. suddigt dock när den kör 1440p, hoppas att Google ökar upplösningen även för datorstreaming).

Valde att även testa att köpa ett spel, mest för att testa hur bra det funka. Blev Assassin's Creed Odyssey ultimate utgåva som hade rabatt pga av Pro medlemskapet, 475ish kr. Inte jättedyrt men inte jättebilligt(billigare än Steam rean just nu). Känslan att kunna köpa ett spel och sen direkt spela det 2 sekunder senare var lite kul också. Inte för att det tar jättelång tid o ladda ner spel hemma heller men det sker inte så snabbt som detta gjorde.

Har inte själv haft problem med lagg eller att bilden hackar osv. Hade nått strul med bilden som Chromecast skicka ut men det var nog min förstärkare som tyckte 4k HDR var jobbigt eller nått. Osäker. Löste sig själv efter en stunds arbete(var inte relevant till internet på nått sätt)

Jag hade nog lite högre förväntningar på grafiknivån som spelen skulle ha, just nu känns det lite tafatt att Destiny 2 endast renderas i 1080p med typ Medium inställningar. Assassin's ska tydligen renderas i 4k 60FPS men med dynamisk upplösning för att inte det ska gå under 60FPS och det kändes väll bra den lilla stund jag testa, kändes som 60FPS och såg bra ut. Jag hade hoppats på att spelen skulle köras i lite högre grafiska inställningar osv, men vi får väll se vad dom kan göra framöver med sina servrar. Antar att dom kommer uppgraderas allt eftersom.

Inte kunnat testa streaming till telefoner då det endast funkar med Pixel just nu, men det ska tydligen funka rätt ok(dock endast över WiFi)

Du kan streama genom Chrome på din telefon.

Skrivet av Bojkott:

Nästa Stadia Pro-spel är Farming Simulator 19. Snacka om att leverera så här i början när man ofta vill spänna musklerna.

Jag tänkte typ så här istället:
"Kul!
Skulle aldrig ens komma på tanken att köpa spelet själv, kul att testa."

Kom till andra stycket och hittade det här:
"men det stora problemet är segare kontroller. Inputen från handkontroll eller mus/tangentbord måste färdas från ditt hem till en server där den processas, och sedan tillbaka innan manövern utförs på skärmen."

Slutade läsa direkt.
pallar inte läsa fler felaktiga recensioner om stadia, sjukt att det finns så många som inte läser på innan en recension görs...
Kan tipsa om SweClockers recension av stadia istället (Det är ingen "hatrecension" (vilket jag egentligen inte vet om det här är heller eftersom jag inte läst...))!

Btw, supernöjd med stadia! Lever upp till mina förväntningar.
Google va kassa på att lansera tjänsten så jag fick vänta hela TRE DAGAR!!! på att få spela... Dom höll inte vad dom lovat men så jävla farligt är det inte.

Jag har inte haft ett lagg eller drop i bildkvalitet (100/100 och kör på Wifi via Chromecast).
Minimal latens som jag inte ens känner om jag inte sätter mig med destiny 2 i webläsaren och vevar runt med musen.

Peace.

Edit:
Finns andra saker som såklart är dåligt med tjänsten, det här med 4k60fps till exempel...
Ville bara skriva det så ni inte tror att jag har blivit helt förblindad av googles vackra sken (eller nått...)!

1