Inlägg av Cornelia

Inlägg som Cornelia har skrivit i forumet

12

Playstation var magisk, hypen var enorm. Wipeout var starten för mig, med CD-ljud, fantastiskt soundtrack och ihopkopplad med försärkare och feta speakers satt vi och brände varandras rekord med hundradelar till slut. När nya vänner trillade in på sin "jungfruresa" satt vi och skrattade när de studsade i sargen helt okontrollerat, men en timme senare var de med och tävlade om förstaplatsen. Tror inget annat spel fått så många "vuxna" att börja spela igen.

Hur kul var inte Destruction Derby eller att möta en T-rex i Tomb Raider?

Men den stora behållningen var storyn i MGS. Då satt man och bölade och när sedan PS2 kom så var man redan helt såld på alla upplevelser man haft. Kommer ihåg hur jag tog hela semesterlönen och möblerade om för Twisted Metal, bästa jag gjort, vilka minnen man hade från split-screen med kompisarna!

Extremt många bra spel, men avslutet med MGS3 var för bra för att vara sant. Hela min kropp värkte efter MGS4, som när det kom uppfyllde alla förväntningar och lite till. Motorstorm var en grym start för PS3 och Little Big Planet var legot som aldrig tog slut!

Med PS4 kom superspelen som man inte trodde sina ögon när man såg grafiken. Idag är man nästan lite bortskämd med bra spel. Sonys exklusiva är nu i en egen liga och har cementerat Playstation som ett måste om man gillar spel.

Kommer aldrig glömma starten och kommer fortsätta spela så länge jag kan. Har haft roligt hela vägen och har trots en fet backlog nu till PS4 en enorm längtan efter PS5. Då kommer jag även hoppa på VR. Med Playstation har det alltid funnits något att längta efter och det har alltid varit värt det! Är enormt tacksam för alla minnen!

Här i Europa säljs fyra stycken PS4 när det sålts en Xbox One. Likaså förra generationen så sålde PS3 ungefär tio miljoner fler enheter. Vilket gör att PS3 nästan sålt lika mycket som 360 och One tillsammans i Europa.
PS3 sålde över 50 miljoner fler spel i Europa.

Så kollar man från den vinkeln har Sony lett rejält hela tiden här. Inte bara under slutet.

De globala siffrorna denna generationen är som sagt imponerande 103 miljoner till PS4 och 44 miljoner till Xbox One.

Med de senaste siffrorna i åtanke så kan man ju fundera på vad det baror på att MS ligger så långt efter Sony. Med sina enorma resurser kunde MS ha byggt upp spelstudios världen över.
Nu släppte de VR också. Istället för att jobba ikapp lägger de ner. De vill ta marknadsandelar, men inte ta risker. Förlitar sig gärna på tredjepart, men gör inte mycket eget.

Personligen tycker jag inte MS förtjänar så mycket av marknaden som de ändå har, men samtidigt ser hellre att det finns någon konkurrens kvar så inte Sony slumrar till.

Vad gäller designvalen så har Sonys kit aldrig liknat retail speciellt mycket. En snygg låda är bonus, men det viktigaste är att de fortsätter att trycka ut bra spel.

Skrivet av Gesturr:

Internet är bara en fluga

Jag tänkte samma sak, även andra klassiska uttalanden som hur mycket minne som någonsin kommer behövas, har glömt exakt, men poängen är att Phil förmodligen inte alls frågat så noga vad intresset är. Men hans uttalande blir nog ingen klassisk groda, de kan ju bara släppa ett tillbehör sedan när de andra gjort arbetet åt dom och "marknaden är redo". Vilket jag tycker är lite lamt, men bättre än inget iaf.

Skrivet av Phyrino:

wow... PS VR har sålt 5 miljoner... Vad blir det. typ 5 procent av köparna.
Dvs inte speciellt intressant.

5 miljoner är en ganska respektabel siffra, speciellt när du har alla de köparna på en enda plattform. Med tanke på att PSVR är ganska dålig när den jämförs mot t ex index är det ändå ganska många som hoppat på och de verkar ha riktigt roligt. Själv väntar jag på en uppdaterad PSVR innan jag hoppar på, men om Sony skulle göra en "Alyx" kommer det nog dra iväg rätt fort. Är oerhört tacksam att någon(inom tv-spel) satsar, så även om PSVR 2.0 "suger" kommer jag att skaffa en för att stödja VR.

Skrivet av sebrock:

Synd att inte alla har råd och måste basha något dom förmodligen aldrig testat. VR är definitivt här för att stanna även om det självklart ska förbättras. Såg ett klipp från CitizenCon där någon tog upp en kaffekopp och skulle dricka och sedan ställa tillbaka den. Fem klick med musen. Det enda man tänkte då var hur otroligt primitivt flatscreen-gaming är. Förhoppningsvis får alla råd framöver.

Har ni sett Valves video där de pratar om VR?
Många tror att Alyx gjordes för att Valve skulle tjäna pengar på Index, men från början var det inte ens ett spel utan några snubbar som skulle förbättra VR och lyckades riktigt bra med det, resten är historia.

I videon nämns även att det man kan göra i VR inte lätt kan överföras till tgn/mus, då man skulle behöva mappa typ hela tangentbordet till kortkommandon. Ducka och sikta och byta vapen till granat går väl bra, men inte samtidigt som du öppnar en dörr på glänt med vänster hand, peakar in med headtilt, och lobbar in den samtidigt som du stänger dörren i en enda rörelsefrekvens.

Personligen använder jag VR nästan varje dag, även till helt andra saker än spel(cosplay hint hint) och till skeptiker som läser mitt inlägg så lovar jag att även helt utan spel så är VR något man måste uppleva själv. Reviews på youtube kan verkligen inte överföra känslan av att hamna i en ny verklighet. Hjärnan är så lättlurad, så t.ex skräck blir 10 gånger värre när du upplever den istället för att vara en åskådare. På samma sätt så det här med att vissa tycker porr är otrohet, så kan man verkligen få känslan av att man bedrar sin partner i VR, just för att man nu är delaktig istället för att bara titta på. Speciellt i de videos där personen kommer fram och pussar dig samtidigt som de viskar i ditt öra. Allt ljud i 3D kan ge riktiga rysningar, som ASMR typ.

Men VR-spel i allmänhet gör att man känner sig som ett litet barn igen. Hoppet är större än VHS till Avatar i 3D på bio, då inget tidigare har tagit dig från åskådare till huvudperson på samma sätt innan. Som din bästa lucid dream, känslan att vad som helst är möjligt.

Om VR dör, så kan iaf inte jag bara nöja mig med "vanliga" upplevelser igen. VR har nästan helt botat min depression och jag känner mig glad igen. För bara tre år sedan hade jag inte ens kunnat skriva det här inlägget, vilket som mitt första här är en liten seger i sig!

Så jag hoppas många hoppar på nu när Alyx kommer, för jag vill verkligen att VR ska lyckas. Om alla skulle vänta på perfekta glasögon som inte väger något, är trådlösa, billiga och med 8K på varje öga, då kommer det aldrig att ta fart. Så tack till alla som läser detta och har investerat i VR redan!

Vet inte hur mycket man får skriva här, men ett tips till de som känner att det är dyrt med VR, nu gäller detta mig, men att sluta röka, köpa onyttiga saker som pizza och godis, spela casinospel(blockade mig) och dricka alkohol gav mig ganska mycket mera att spara varje månad. VR är mitt nya knark och min hälsa är bättre på alla plan. Fick en GearVR i present, vilket är den jag använder nu, så att vilja spara till "riktig" VR har varit en enorm morot för mig, vilket med Alyx gick från ett begär till ett måste!

Sorry för wot, nu ska jag sluta babbla!
TL:DR:
VR är sjukt nice!

12