Inlägg av Tranceiztor

Inlägg som Tranceiztor har skrivit i forumet

1

Ahh, jämte Grandia II ett av Dreamcasts oförglömliga spel! Ge mig.

Skrivet av DKvarn:

LumaFusion är inte gratis men bra verktyg kostar, du betalar en gång så ingen större kostnad

Håller med, LumaFusion är värt pengarna. Dock funkar det olika bra med olika format. Jag har alltid haft stora problem med material från Sonys a6500 samtidigt som allt från Panasonic fungerat smärtfritt. För att få material från a6500 att fungera var jag tvungen att installera Pinnacle Pro som kan hantera Sonys container..

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Intressant! Ska ta och testa Resolve och använder vanligtvis Imovie, med just den begränsningen att det inte pallar flera spår.

Testa Resolve och ge det lite tid. Tröskeln är något högre än iMovie men programmet kan så mycket mer. Sedan tror jag Resolve är begränsat kring export av tyngre upplösning vilket inte är något problem för nätvideo.. Dessutom saknas lite verktyg kring grading och 3D. Tror också det finns en spärr att jobba med 10-bitsformat i gratisversionen.

Resolve.

Har har flera år kört Premiere och innan dess Final Cut Pro. Tycker Black Magic på senare tid varit bäst på att utnyttja olika datorers hårdvara vilket just Premiere varit dålig på. Resolve rullar OK på förvånansvärt klena burkar och finns dessutom i gratisversion som klarar det mesta.

På andra plats kommer LumaFusion på iOS. Förvånansvärt användbart och hanterar flera videospår simultant i 4K från min Pana GH5.

Ha, färsk här men periodare sedan sent 70-tal med PONG-kopia som första konsol. Är alltså en bra bit över 40, boendes i Hälsingland. Jobbar som folkbildare, ex lärare. Har numera kids som spelar också. Har det mesta i konsolväg från Nintendo och Xbox. Håller Dreamcast högt. Spelar själv numera mest PC + iOS faktiskt, JRPG:s och vacker plattform.

Mest tid har jag nog lagt på:
Arkad: International Karate
C64: Gauntlet
N 8-bit: Legend of Zelda
Dreamcast: Grandia 2
Xbox: Halo

Superkraft: Har aldrigt ägt en konsol från Sony...

1