Inlägg av Tung

Inlägg som Tung har skrivit i forumet

Skrivet av Fezk:

Ja ne, uppenbarligen är folk lite väl känsliga, förlora med lite heder istället. Rage'a som oss normala, av med headsetet fort som satan och gå bort från datorn/konsolen ett tag och svär lite istället. ;P

Bra att dom blir bannade, men det måste ju även vara 100% korrekt, vilket kanske kan bli knepigt. Om dom nu inte har ett system som kan läsa av det.

Det kommer nog falla igenom stolarna för vissa men det är bra att dom visar en stark front mot RQ

I Tekken 7 kunde man ju spara sina ranker lokalt och ladda om spelet för att få tillbaka alla poäng 🤣

Skrivet av Fezk:

Vad är det med folk att disconnecta sin match med flit när dom håller på att förlora....

Herregud vilka patetiska människor, hoppas ni reportar skiten om ni ser någon göra samma sak.

Förstår inte varför dom inte lade in att man får en vinst om någon ragequittar från början. Läste att dom höll på att jobba på saken för dessa personer dock, bara det inte tar alltför lång tid.

Det kom ut en dev talk i förrgår där dom som gör såhär kommer bli bannade motsv, folk klarar ofta inte av att bli straffade för att göra fel i fighters och på PC är alt+F4 för lätt att trycka på

När det ändå är såhär stort intresse för Tekken och fighters vill jag passa på att nämna flera föreningar som träffas offline på locals för att spela mot varandra runt om i Landet. Kappa Bar i Uppsala och Göteborg kommer köra launch events och i sthlm Kör dom på SPACE

Kommer tonvis med trevligt folk och om man vill testa stickor finns det överflöd där

Skrivet av Jonas Vågström:

Jag skulle ändå säga att Tekken blir enklare med sticka. Exempelvis då ”A” och ”Y” eller ”X” och ”B” ska tryckas in samtidigt, alla karaktärer har dessa inputs i någon kombination och att knappa in långa sekvenser blir också lättare med större knappar.

Har inte upplevt samma skillnad i SF6 eller MK1, där fick handkontroll företräde men just nu spelar jag uteslutande med sticka i T8.

Sen är det såklart en smaksak också! 🙂

Det är testat till PC och crossplay finns så det är helt enkelt upp till dig - tror inte att det spelar någon roll! 🙂 Vilket format föredrar du?

Ja jag håller med men det är nog mest för att jag alltid spelat på sticka. Börjar man på kontroll finns det inga hinder att bli bra. Och skulle man vilja utforska möjligheterna med sticka finns det en helt ny värld att ta del av

Skrivet av Fezk:

Tackar för recensionen. Betygen verkar höga nästintill överallt.

Har inte mycket att jämföra med då jag inte lirat Tekken sedan 3 och Tekken Tag, men demot kändes bra(PC), även om man är pleb som kör med handkontroll. Såg även bra ut grafiskt samt musiken var även riktigt trevlig!

Det finns ett litet sug att köpa detta, men, lär bli frustrerad hur usel man kommer vara online när man möter folk som lirat sedan begynnelsen, samt att köra utan sticka lär väl inte göra saken enklare(funkar säkerligen med kontroll, till en viss nivå, gissar jag).

Får se hur jag gör, kan vara bra att höra åsikter om hur online-delen funkar också.

Finns flertal amerikanska proffs (Anakin och lil Majin bla) som spelar på PS5 kontroller och är bland dom bästa spelarna i världen.

Arkadstickor är mest en novelty act idag och behövs verkligen inte. Slår ett slag för "leverless" kontroller som märket hitbox eller Haute42 där dom bytt ut stickan på arkadboxen till knappar för höger vänster ned och upp.

Skrivet av Mortyman:

Fyran, femman, sexan OCH sjuan var besvikelser för mig. Min hot take är att den här serien nådde kulmen med- samt har stått och stampat vatten sedan trean. Dessutom blir det bara löjligare och löjligare för varje ny del som kommer. Så jag skippar åttan helt och hållet.

Synd att du tycker det, femman är väl sedd som den mest kompletta av alla i Dark ressurection släppet till konsol.
Sjuan är ju otroligt bra och har dom bara lagt mer grädde på det moset är 2024 räddat

Att få Tekken 8 så tätt intill Street fighter 6 är helt otroligt. Man trodde den gyllende åldern var SF4 men nu börjar det verkligen lossna

Skrivet av nicbex:

Kan man inte förvänta sig mer när det gäller animeringar 2023? Bland annat när han biter tag och lyfter motspelaren i luften så biter björnen i tomma intet och lyfter med en… osynlig krok i hakan?

Är knepigt med just fightingspel och "realistiska" rörelser när allt i spelet talat emot realistiska rörelser. Är det mest väl animerade fightingspelet hitills iallf

Skrivet av yoggi:

Du tolkar fel.
Splittra i detta fallet syftar till att person 1 som köpt spelet får inte samma saker som person 2 då person 2 betalat mer för spelet. EA, MT, BP eller annan utgåva.

Jag gillar det lika lite som dig men faktum är att deluxe editions har minskat sina försäljningar stadigt och det man nu gått över till är istället roadmaps och kosmetiska prylar i spelet för dom som vill spendera mer pengar.

Jag har väldigt lite koll på hajarna EA med fotboll eller Activision med Call of Duty och hur deras modell funkar men allt jag hört om P2W har tagits upp fort och slått otroligt negativt mot hushållsspel som använder principen.

Tycker själv att in game currency är ett rävspel om något. Man köper en kostym i SF6 för 300 credits. Men det finns bara bundlade credits på 250, 610, 1250 osv. Så man är tvungen att köpa lite mer än vad som behövs

Jag fattar inte, du tar upp kosmetika som en vattendelare mellan spelare? Helst då online? Kosmetika har ingenting med upplevelsen av spelvärlden att göra?

Skrivet av yoggi:

Undrar hur dom gjorde förr. När man ändå släppte tillägg till sitt spel utan att splittra spelarbasen

Jag är nyfiken på hur man splittrar en spelarbas med kosmetiska prylar man inte behöver köpa för att få ett övertag?
Förr var det ända man släppte expansioner som bokstavligen splittrade spelarbasen?

Skrivet av Natrium:

just detta svar visar problemet med detta.
Varför kan det inte finnas alla dessa kostymer i spelet att låsa upp genom att spela spelet?
Varför ska allt "extra" vara något dom ska ta extra pengar för så dom får in hutlösa vinster på spelen dom tillverkar. Självklart ska dom kunna gå med vinst. Men det gör dom ändå med råga för vi tar och slickar upp allt dom ger oss nu förtiden istället för att säga nu får det vara nog. GE oss först och främst det vi betalar för, sen ta extra när ni har gjort massa nytt något år senare när spelet varit släppt längre tid.

Jag har inget i mot DLC kostymer etc, men då ska det inte kännas som det borde funnits med i original spelet först och främst.

Det är precis vad dom släppte spelet med... Möjligheten att spela för att låsa upp allas costume 2. Nu har dom släppt 3orna och vill ha någon slags kickback.

Att alla köper alla är orimligt, att alla köper en till sin karaktär är också orimligt. Men att några köper några kostymer till sina favoritkaraktärer är helt rimligt.

Då får dom tillbaka tiden det tagit att sitta och göra dom här kostymerna som är otroliga

Skrivet av Ralf:

JO! Det är ju just det som är grejen....

Nått gammalt street fighter hade dlc karaktärer redan på skivan man köpte. Men man var tvungen att betala för att låsa upp dom.
Starwars battlefield (eller va skiten hette) hade alla karaktärer färdiga. Men ville man spela med dom så fick man betala pengar eller spela löjligt många timmar innan du kunde låsa upp en karaktär!
Osv osv

Det var Street fighter x Tekken. Dom var inte först med detta men det hittades av communityt och alla blev rasande. ALLA multiplayerspel har en season pass roadmap för att hålla liv i sina spel längre. Det är inget konstigt öht, det var bara capcom som ville spara på utrymme och ha assets klart på skivan.

Man behöver inte ha dom kosmetiska kostymerna för att spela single player spelet. Man kan tom få dom första kosmetiska kostymerna genom att spela single player. Men när dom släpper kostymer en och en (dom såldes i 5 pack i SF5) och man kan välja att köpa en till den karaktären man spelar känns det helt okej. Och dom är extremt välgjorda samt har alla färger tillgängliga från början.

När dom försökte sig på det här under Street fighter x Tekken spelet sålde dom gems för pengar för autocombos och autoblocks som man kunde använda sig av i matcher och turneringar... Så dom har lärt sig att inte ta i för mycket

Skrivet av Fearnox:

Sorgligt, den här serien var överlägsen MK en gång i tiden, nu ligger den i en garderob hos Microsoft med resten av liken från RAREs IPn.

Nu vill man helst att Netherrealms gör nästa KI istället.

Det jobbet man gjorde med att återuppliva KI var inget annat än ett jäkla mirakel. Finns en dokumentär på tuben om arbetet bakom kulisserna
https://www.youtube.com/watch?v=ks4eZoG94Vs

Det KI som släpptes var ett XBLA spel med budget för ett AA spel. Det är absolut inte något nån vill satsa på när man går upp mot Street fighter 6 eller Tekken 8 som är runt hörnet.

Dom var bäst när dom kom ut med det här spelet, att det spelas fortfarande är bevis på det.

Skrivet av Fearnox:

5 år gammalt på förra generationens hårdvara och hade inte imponerande grafik ens då. Jag tror att det går att göra mycket och SC:s effekter skulle kunna se riktigt bra ut.

Man får hoppas att Tekken 8 banar väg för ett nytt SC.

Finns ju en anledning till att utvecklarna bestämmer sig för att uppdatera och balansera spelet trots att det är så gammal.

Det första spelet som lyckades med betal modeller som är standard idag och ett nätkod som gjorde det möjligt att spela laggfritt med spelare mellan EU och USA.
Kommer nog aldrig komma ett så revolutionerande fightingspel som KI på några årtionden.

Nu sänktes priset till 3500 kr och msrp ligger på 259$ för 7600. Det är ett nyare kort än 6 serien. Hade själv gått för 6700 XT men det kostar en tusenlapp mer.

Och nej det är inga "bra" kort men 960-1060 dagarna är förbi. 3060ti och 4060ti kostar i princip lika mycket på de sidor jag kollar på i vissa fall kostar ett 3060Ti mer. Är man ute efter bra budget är 7600 en helt okej lösning