Inlägg av Roskildekille

Inlägg som Roskildekille har skrivit i forumet

Skrivet av insilence:

Solklar 5 av 5 för mig.
De folk säger om att storyn och det går ner sig direkt efter act 1 har nog förmodligen inte spelat förbi act 1, alternativt rushat genom spelet för att försöka klara det så fort som möjligt.
Eller så har man spelat det väldigt intensivt och har själv svårt att ta in så stora doser av story hela tiden, vilket gör att man kan bli lite matt (som när man binchar TV-serier ibland)
Det är min misstanke iaf.

Men visst, folk tycker olika också.

Jag har hur kul som helst, kan inte få nog av det.
Men skulle jag lyfta de negativa sakerna som jag personligen känner så är det som andra nämnt just att karaktärsskapandet och dess möjligheter kunde vara lite större.
...och att det blir lite väl löjligt hur kåta precis alla blir på din karaktär direkt, blir väldigt orealistiskt och konstigt många gånger
Tyckte verkligen bara inte det argumentet stämde alls.

5 av 5 tycker jag med. Men håller med, just kåtman är orealistisk. Allt annat är mycket logiskt och realistiskt 😂

Det ska bli spännande att läsa del två! Personligen är jag helt förälskad i spelet. Är inte igenom det ännu men jag längtar redan till varv nummer två. Mina kollegor på jobbet är nog redan trötta på mitt tjat om detta mästerverk 😍

Oj oj oj vad kul och bra! Jag älskar dina recensioner. Episka singleplayer äventyr FTW 🙌

Skrivet av Morti:

För min del har det varit svårt som utvecklare. Spelbranschen är rätt kinkiga och vill gärna att man har mycket erfarenhet inom just spelbranschen och spelmotorn dom använder för att få en chans ens.

Har suttit många år med egna projekt för att bygga upp kompetens och fick tillslut ett erbjudande men då hade jag ändrat planerna till att köra något eget istället så jobbar ditåt nu 🙂

Men som produkt owner kan det ju säkert va annorlunda, finns ingen anledning att inte försöka om det är något du är intresserad av!

Skrivet av omgponies:

Det går alldelles utmärkt men det beror också på vilken roll man vill ha. Projektägande och projektledning behövs även för spelutveckling.
Vissa aspekter av spelutveckling är också väldigt lik SaaS-tjänst utveckling. Online spel behöver ha en backend och den är snarlik en SaaS-tjänst backend.

Sen kan man alltid börja utveckla ett eget spel på sin fritid som hobby.
Unity spelmotorn är tacksam att börja med om man har en dotnet bakgrund.

Tusen tack för era svar! 🙏

Tack! 😀

Från SAAS bolag till spelbranschen?

Hej!

Jag har under en tid funderat om det skulle vara möjligt / om det händer att personer som jobbar med mjukvaruutveckling byter jobb till spelbranschen?

Anledningen till att jag frågar är för att jag är nyfiken på spelbranschen och undrar om jag skulle kunna byta skrå. Jag har jobbat på samma bolag i snart tio år som erbjuder olika webbaserade tjänster till "näringslivet".

Min roll är product owner vilket innebär för min del att jag leder ett team utvecklare/ingenjörer i syfte att utveckla ny funktionalitet. I detta ingår det att jag ihop med mitt team "bryter ner" olika uppgifter till ännu mindre uppgifter som sedan planeras och utförs under en sprint. Aktiviteter som backlog refinment, sprint retrospective, sprint reviews, testning och lansering jobbar jag med mestadels men min tid läggs också på beslutsdiskussioner kring roadmap.

Jag funderar på om spelutvecklare organiserar sig på ett linkande sätt och om min nuvarande roll har en motsvarighet. Har ni gjort denna resan? Motsatta resan? Har ni insikter eller erfarenheter?

Detta är min första trådstart så är sjukt nervös för att jag gör något fel nu och förlåt för alla buzzwords . . .

Oj vad timmar jag har lagt på dessa spel. Lite av ett guilty pleassure 😁. Men sedan ufc 2 har jag handlat spelen på release dagen och jag är riktigt taggad på numero 5.

Jag förväntar mig en totalrenovering av BJJ / ground fight delen för där har det inte hänt mycket rent gameplay mässigt på många år.

Omg omg omg

Nu har jag funderat på detta ett tag. Min kopp te är onekligen äventyr och fantasy. Öppna världar eller ett mer linjärt upplägg gör varken till eller från. Lika så en definierade huvudroll eller en skapad av mig som spelare.

Jag återkommer till samma spel om och om igen. En helt fantastisk värld med underbar musik, berättande och karaktärer. Ett spel jag fick som gåva av en vän som jag inte lägre har kontakt med. Det absolut bästa jag har upplevt i spelväg. The Witcher 3.

Tänk om man skulle få ett Path of Neo 2.0. Oj vad timmar jag lade på det spelet och mer specifikt i dojon.

Underbar läsning 🤌

Välkommen!

Men det har inte släppts än va?

Trevligt att råkas!

Ååååh vad jag kommer att sakna din stämma på fredagar! Stort lycka till hoppas jag får bjuda på en bira en vacker dag <3

#bildtext
Svenska kyrkan testar nya lösningar för att kalla till gudstjänst

#bildtext
For whom the ball tolls