Inlägg av anon_326185

Inlägg som anon_326185 har skrivit i forumet

Skrivet av nils45:

Kommunism är härligt, du måste hålla med.

Nu är väl inte Kina kommunistiskt även om partiet kallar sig det. Det är ju en starkt diktatorisk stat och ett kommunistiskt samhälle har ju ingen stat alls så ... men det är ju coolt att skriva så för att få likes om inte annat.

Nej Kinas ledning tar väl inte de bästa besluten för sitt folk. Samtidigt har vi ju det lika illa åt andra hållet. Här kan ingen genomföra något obekvämt nödvändigt alls för då röstas man bort illa kvickt. Vi hålls ju alla gisslan av världens mest bortskämda medelklass.

Alla vill vi att någon annan ska lösa våra problem men det lär aldrig hända.

Q2 nuff said.

Skrivet av Empa:

Fel synvinkel. Han hade moral eftersom han valde att rapportera detta istället för att sälja det some en 0day, vilket troligtvis skulle kostat betydligt mycket mer.

Men det finns oerhört få människor som befinner denna kunskap och att han ska få väl belöning för att ha hittat ett problem som ingen annan har hitta samt att han har lagt ner all tid på detta samt dokumenterat detta så att Valve har kunnat lösa detta helt av egen vilja är något som man förtjänar mer än enbart någon månadslön på.

Jag ser det som att det är omoraliskt att inte erbjuda korrekt vinst för någon som detta.

Nu tycker jag allt du gjorde en liten tankevurpa själv. Det var ju inte hans agerande jag menade utan våran diskussion om värdet på moralen inblandad.

Så hade nån suttit inne på information när dina barn skulle bli kidnappade och gav dig den. Hur mycket skulle hen få då eller blev det bara ett stort tack? Eller skulle du tömma bankkontot eftersom du fick behålla det värdefullaste du har? .. tveksamt

Tänk att vi diskuterar priset på att ha moral.

Aq2 i en ny motor med de gamla buggarna. Hejdå tio år av mitt liv.

Man blir bara så full av beundran för SMB när man tänker på alla samtida plattformers. Balansen är så raffinerad även om t ex Sonic var mycket mer tekniskt begåvat. Vet inte vilken min favorit på Amigan var, Superfrog och James Pod kanske. Men det var mer känslan i grafiken än i kontrollen där. Jag fastnade hårt för Wizards and Warriors, vet inte riktigt varför. Det är ju inte bättre än de andra men det har något odefinierbart som bara gör att man inte vill sluta spela.

Jag inser bara att jag nu i 25 år jagat samma upplevelse man fick av spelen innan den perioden. Om det sen är pga spelen eller att man blir äldre låter jag vara osagt. Men c64 nes Amigatiden kommer förmodligen alltid vara min guldålder.

Skrivet av serdyllon:

Om du tror att rösta blankt på ett magiskt sätt medför att vi får en styrande kraft som fortsätter jobba mot rätt mål så behöver du nog justera ned dina förväntningar rejält.

Vore det inte bättre i så fall att du letar utanför riksdagspartierna efter ett alternativ som ligger mer i linje med dina åsikter om vad som bör göras?

Man kan absolut rösta på ett alternativ där om man känner att det finns något som styr skutan åt rätt håll. Borde kanske varit tydligare där men jag har letat med ljus och lykta och har inte hittat det. Då är ju en blank röst det verktyg man har för att få en förändring. Alt starta ett eget parti men jag är rätt övertygad om att jag som person inte går hem ute i stugorna. 🙂

Så sjukt frustrerande med alla som gnäller på politiker. De är ju bara en spegling av våran egen vilja. Det eg problemet är ju att vi i Sverige hålls gisslan av generation två av världens bortskämdaste medelklass.

Slutet på 1800talet var vi bland de fattigaste länderna i världen och hade därmed inget att sätta emot i krigen. Detta gjorde att vi kunde dra igång våra icke sönderbombade industrier och genom en sjukt ekonomisk bubbla vara ett av världens rikaste länder hundra år senare.

Vad gjorde vi då med världens möjlighet? Jo vi blev snikna, individualistiska och slängde bort den. Förblindade av sossehat och skatteavdrag, rut och rot lät vi näringslivet sälja av Sveriges tillgångar för spottstyvrar till utländska riskkapitalistbolag.

Nej jag röstar inte vänster för jag tycker de har gått bort sig fullständigt. Jag försöker peka på att högern aldrig gjort något förbättrande för sverige någon gång. Deras ideologi går ju ut på att försämra för 99% av medborgarna så varför typ 45% röstar på dem är väl en ganska rimlig orsak till varför det ser ut som det gör idag. Räknar man in Sossarna som ett högerparti vilket jag gör så blir det ännu tydligare.

När vi för några hundra tusen år sen klättrade ner från träden och fick den här fantastiska hjärnan så var det ju eg en riktning vi gick emot. Hur kan jag se till så att jag inte blir ihjälslagen när jag äter, sover eller gör något annat? Det är dags att rösra blankt så vi får en styrande kraft som fortsätter jobba mot det målet. För jag tycker inte att svaret är att ge upp och klättra upp i träden igen vilket man inderekt gör med en röst åt höger.

Soulsucker i Space Crusade. Vidrigaste fienden alla kategorier jag någonsin stött på.

Skrivet av mrFluffy:

Notch är/var inte en bra programmerare (riktigt dålig faktiskt), det som sålde var hans idé inte någon storslagen grafikmotor eller kodbas.

Det jag menade var att det inte alls är svårt att skapa en random world generator på en dag och sätta in någon form av interaktion med världen för att få kalla det ett spel. Du kan ju göra detta i Unity eller liknande utan att skriva en rad kod (och världen kommer förmodligen vara mer stabil än vad Notch Javaspagettikod var).

Hmm jag är själv javautvecklare och har klämt ur mig ett par spel och jag vet inte om jag håller med. Visst det finns massor med spejsiga klick och pekfunktioner i gamemakingvertyg men steget därifrån till något som funkar att spela och som dessutom är kul är ganska långt.

Hurvida Notch är duktig eller ej låter jag vara osagt. Men om man innan minecraft klämt ur sig en femtiotal spel och dessutom jobbat på King och få kladda på guldägget candy crush. Ja då är det tveksamt om man är helt värdekass.

Skrivet av mrFluffy:

Exakt, tycker en sådan här lista bara är intressant för spel med landmassor och som inte är autogenererade.

Hur svårt är det att skapa en autogenerad värld som slår alla dessa spel? Antagligen en dags arbete, om man vill ha någon form av interaktion i spelet.

Tror iofs Notch fnyser rätt hårt åt att minecraftvärldsgeneratorn skulle vara något du klämde ur dig på en dag. 😄

Skrivet av SID 6.7:

Precis, kan inte finnas något spel som kan mäta sig med Elite: Dangerous.

Well Elite 2, en enda disket ala 720kb. Kaan nog mäta sig. 🙂

Skrivet av Ofi:

Vad är det man köper för robux? Kosmetiska saker eller är det tillgång till andra spel/banor också? Förutom några enstaka YouTube-klipp så är Roblox en okänd värld för mig.

Är mest med när de lirar Minecraft så Roblox är lite okänt för mig med. Men lärde dem hur man gör egna banor i Roblox Studio så fick lite insikt. Men man har ju sin avstar man springer runt med och den kan man ju pynta rätt hårt. Sen kan man köpa en uppsjö gadgets för olika spel och det kan eg va vad som helst beroende på spel.

Roblox är ju inte ett spel, det är en spelplattform där det finns massor av spel att välja på.

Att inte släppa saker. Är så innihe... envis så det är sjukt. Spelade nått Batmanspel på c64an på 80talet och bestämde mig för att göra ett seriöst eget spel. Har väl gjort fyra oseriösa försök varje årtionde sen dess men tanken går ej att släppa. Trots att man är både utbildad konstnär och systemutvecklare så borde man ju ha vertygen i lådan för att slutföra det. Men vill ha med en sista komponent och det är att göra spel med en grupp andra människor och det är där det tar stop. Har rest land och rike runt i säkert tjugo år för att försöka rodda ihop något men det går verkligen inte av diverse anledningar. Men släpper jag det? Nej jag kommer förmodligen ligga där på min dödsbädd och klura på olika lösningar på mitt superspel som aldrig blev gjort.

Roblox är jäkligt smart gjort. Finns hur mycket gratis som helst att spela. Men sen sakta men säkert börjar barnen jobba på sina föräldrar för att få nån robux här och där. Mina kids plundrar sin mamma på nån hundring i månaden. Spelar ingen roll att det ser ut som skit. Grafik har ingen chans mot att det blir som en virtuell lekplats där kidsen kan hänga och påverka hur saker ska vara. Känner igen det från när man lirade aq2. Man fick det sociala, byggde banor, moddar och hostade servrar. Inget "vanligt" spel med snygg grafik kan tävla mot det.

TV-Sports hette konsollen och som på namnet hör man ju att det var några sportspel i pongmiljö. Två kontroller och två pistoler. Spelades självklart på svartvit tv med. Hittade dock ingen bild på den när jag googlade.

Minns att prislappen satt kvar på lådan. 895:- nån gång på sent 70-tal.

Kallprat!

Tog 40 år innan jag förstod varför man pratar om väder och vad man jobbar med när man pratar med främlingar. Hade humor som nått sorts plåster för att slippa bli stämplad som psyko när man direkt ville gå på lite givande djupa funderingar. Nu har äntligen poletten trillat dit vad det onödiga gör för gruppdynamiken. Men jag kommer aldrig gilla det. 🙂 Har vi fått den här fantastiska hjärnan kan vi väl ändå använda den?

Ja.

Personal Jesus - Depeche mode