Inlägg av akaLuckyEye

Inlägg som akaLuckyEye har skrivit i forumet

Skrivet av UpplystAfghan:

För att kunna avgöra om något är politiskt forcerat så måste man kunna något om politik.

För att hjälpa dig på traven så är tex The last of us 2 ren och skär vänsterpropaganda, om man inte märker det så är det för att man inte har någon kunskap i ämnet.

Jag är nyfiken på vad du anser är vänsterpropaganda i The Last of Us.

Det beror på vad saken gäller, jag anser att man kan ge företag fler chanser om de visar att de lyssnar & förändrar sitt beteende.

Jag spelade mycket World of Warcraft & Heroes of the Storm förr, förhandsbokade expansionerna då jag hade tillit på att det skulle bli en bra produkt även om skulle vara kaos på release. Med åren har dock min tillit på Blizzard sjunkit & efter Warcraft 3 Reforge slutade jag spela blizzard spel helt.

Jag köpte inte No man's sky då utvecklarna inte bara släppte ett väldigt buggigt spel utan även ljög oss rätt i ansiktet. De har dock släppt en hel del patcher & folk är nöjda med spelet nu. Det är bra men jag personligen kommer inte köpa det på grund av hur de hanterade det först men om de släpper nya spel & gör det bra så har jag inga problem att köpa deras spel i framtiden.

Bethesda är verkligen på min skitlist, jag har personligen aldrig gillat Bethesda. Första spelet jag köpte som de hade gjort va Syrim & jag va inget större fan av det. Världen kändes livlös & tråkig, sedan fans det en massa buggar. Jag va inte förvånad över hur buggigt Fallout76 va, deras spel har alltid varit buggiga, även om Fallout76 va på en helt ny nivå och deras "fans" har alltid försvarat det med att "det är en del av upplevelse" som skapar en massa "roliga" klipp. Köper inga spel Bethesda själv utvecklar men har inga problem att köpa spel de publicerar.

Singleplayer spel som har microtransaction håller jag mig borta ifrån för att jag inte litar på att utvecklarna.
Jag personligen, utan några bevis, tror att det kommer sluta med att de försöker hitta en sweetspot där det känns trögt att hitta loot, resurser etc. så man känner att det kan vara värt att lägga mer pengar för att få de extra resurserna utan att spela. Ungefär på samma sätt som kasinon är designade att få folk att spendera pengar.
Jag köpte dock DeadSpace 3 innan jag viste att kan kunde köpa resurser för pengar, det va inget som jag märkte av i spelet dock.

När det kommer till hur företag behandlar sina anställda så är jag kluven för köper jag inte spelet så är det de anställda som kommer lida för det. Så jag tror att i detta fallet så ska man försöka stödja anställda på andra sätt. Hur vet jag dock inte.
Jag pratade med en spel designer om det en gång men hen hade inga svar på det heller.

Jag personligen hade inga problem att följa med. Först blev jag lite fundersam över timelinen men det va aldrig distraherande. Sedan i avsnitt 3 & 4 så blev timelinen glasklar för mig.
Har spelat spelen men inte läst böckerna.

Skrivet av Saltanötter:

Tråkigt att höra, då är ju underhållning än mer värdefullt i denna form. Tur att det går att konversera med folk utan att träffas nuförtiden.

Ja, jag hade tur att jag föddes i den här tidsåldern. ^^

Skrivet av Saltanötter:

Inte för att vara dryg.. men 2900 timmar är 8 timmars spelande, varje dag, i ett helt år! Lägg därtill 8 timmar sömn och 8 timmar jobb/skola per dag... hur hinner du med livet?

Klart är dock att totalt 1050:- för 2900 timmar underhållning är ändå billigt.

Det är ingen dryg fråga, frågar man inget får man inget veta. Jag gillar inte att vara bland människor så isolerar mig i min lägenhet, har en personlighetsstörning så har inget socialt liv utanför gaming direkt. Sista jag umgicks med någon socialt på fritiden va någon gång förra året.

Jag spelar mycket Total War Warhammer 2, kosta ca 650kr (+dlc). Har 2267 timmar i spelet, några timmar är afk så låt oss säga 2000 timmar jämt. Vermintide 2 ca 400kr (+dlc), 900 timmar. För mig är detta ett super kap.
Men även spel som kanske inte har lika mycket replay värde kan vara värda fullpris. God of War, Ghost of Tsushima, Dying Light är några exempel på spel som jag tycker är lugnt värda release priset.
Jag va besviken på the Last of Us 2 och även om jag är glad att jag spela det för spelet är otroligt snyggt och känns otroligt bra att spela så hade jag med facit i handen väntat på en rea men tycker inte spelet va för dyrt.

Jag tycker att det mer handlar om att planera, jag har i nuläget ingen bra ekonomi men jag är väldigt bra på att planera min ekonomi. Jag har ett OpenOffice calc dokument som jag fyller i varje gång jag handlar så jag vet vart mina pengar går. När jag har allt nerskrivet så är det lättare att se vilka utgifter man kan dra ner på.
Jag försöker hålla koll på vilka spel som släpps under året och är det månader då jag inte köper spel så lägger jag undan lite pengar så jag har ifall fler spel släpps när till varandra. Spel är ingen mänskligrättighet och man kan vänta på en rea i värsta fall.

En del spelutvecklare & utgivare har sagt att spel kostar för lite och priset borde höjas. Jag personligen kan köpa det, dock har jag väldigt svårt att köpa det när Activition, Blizzard, Ubisoft påstår att spel är förbilliga samtidigt som någon big wig i företaget tar ut en fet bonus. Är villig att betala mer för spel men då ska varenda öre gå till utvecklarna som gör spelen, inte till någon VD som vill ha en till bil.

På listan 43 största misstagen nummer 6.

"Att tro att man är ’The Chosen One’ och att man minsann kan prestera bättre än index långsiktigt"

All här kommer ryka på den punkten, det är vad vi lever för. I alla fall vi som spelar singleplayer spel. xP

Atmosfäriskt & skön combat.
Storyn är ok, många bra stunder men är några saker som drar ner den rätt mycket enligt mig.
Trots det är det med på min game of the year lista.

Jag saknar det inte, E3 & liknande event har alltid känts otroligt falskt, folk i publiken som är utsatta för att få igång applåder.
"live gameplay" som inte är live ( t.ex va något bilspel förra året där de satt några på scen som de sa spelade men tvivlar starkt på det då bland annat årstiden ändrades i gameplayen man såg).

Nä jag föredrar det som det va i år.

Gilla State of Decay 2 men det hade mycket problem. Hoppas det blir bättre den här gången!

Grattis!

Ser super mysigt ut, blir ett köp!
Tack for tipset och en bra recension.

Beror på vad det är för spel som sagt men håller nog med om att The Last of Us 2 kunde ha klarat sig utan boss fighter.
Personligen skulle jag vilja ha fler boss fighter som Metro Last Light hade.
När man mötte en människo boss så bestod striden av att döda npc's & jaga personen. Föredrar det framför en person man måste tömma alla sina vapen på.

Läste att i ghost of tsushima så får inte fienden mer hp om man väljer svårare svårighetsgrader. Vet inte om det finns boss fighter i spelet & det handlar inte om boss fighter men jag hoppas fler spel går i samma riktning.
Är personligen trött på att svårare svårighetsgrader innebär att fienden tål så otroligt mycket.

Jag va inte så förtjust i open world spel förrns Witcher 3.
Köpe och spelade lite Skyrim när det kom ut men klarade inte av att spela klart det.

Witcher 3 va det första open world spelet jag fastnade för.
Jag hade spelat första & andra när de släpptes så jag hade fastnat för den mörka, dystra, råa världen.

Det jag inte gillade med open world spel är att det finns en massa "?" på kartan utan betydelse.
Med "utan betydelse" menar jag att de lägger in saker bara för att det ska finnas saker att göra. Vill att det ska finnas någon liten story man kan lista ut.
T ex. i Witcher 3 finns det otroligt många "?" på kartan men de flesta är bara random skräp man lootar. Jag personligen gillar inte sådant.
Men i båda dlcna HoS & B&W så hade alla "?" en liten historia bakom sig. Alla Knights of the flaming rose camps, Varulven som stod i mitten av en by som blivit slaktad, alla bandit camps som hände samman osv.

Med det sagt så 100% jag The Witcher 3.
Önskar dock att jag hade stängt av UIn för alla "?" på kartan och bara utforskat helt blint. Bara försvinna in i världen och ta det som det kommer.

U.S. Army beter sig ohederligt. Ok det är egentligen inte en nyhet men de gör det på Twitch.

Twitch orders end to US Army giveaway promotion on its channel
https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-07-16-twitch-orde...

En artikel som djupdyker i U.S. Army på Twitch.
https://www.thenation.com/article/culture/military-recruitmen...

Spelade igenom första spelet igen nyligen & spelar andra nu. Personligen så föredrar jag första spelet. Gillar den mörkare atmosfären mer. Hade väldigt svårt för karaktärerna i början i andra spelet men de växer i mina ögon. Även Wrench som jag inte kunde stå ut med i början.
Gillar inte att de försöker ha en seriös story där man slåss mot onda företag men samtidigt som alla beter sig som tonåringar.

Watch dogs 2 spoilers här

"Vi måste stoppa det onda företagen som förstör & ibland även tar liv. Låt oss sno en bil och ha en vansinnesfärd genom staden som utsätter befolkningen för fara, så vi får followers."

"Vi är en hackergrupp som gör olagliga saker, låt oss ha en demonstration helt öppet där de kan se våra ansikten."

"Filmar när man gör olagliga saker utan att dölja ansiktet, lägger upp det online.
Marcus: Hell Yeah!
Onda företaget läger ut vem man är.
Marcus:
Spelet: Allt är som vanligt,
"

Marcus är en bra karaktär, gillar han skarpt. De bästa bitarna är de seriösa men det förstör för mig av att spelets försöker ha en allvarlig story samtidigt som du snor en bil för followers and the lolz. För mig så har de inte hittat en bra balans.

Gameplayen är riktigt bra dock, tech trädet är lite svagt & Ain är lite konstig här och var men tycker de har mycket bra idéer.

Ser fram emot Legion, verkar som att de försökt göra så man kan skaffa en edgy grupp & vara tramsig om man vill eller köra mer seriöst. Blir väldigt intressant att se hur hela "rekrytera vem du vill" systemet blir, till min kännedom har det inte gjorts innan så blir intressant.

@Molotov: Just det ja det är bara Pro som stödjer 4k! Well då får jag leva med den här skärmen tills PS5 släpps och skaffa en 4k skärm då.

Skrivet av Arzei:

PS4 kan väl mig veterligen inte leverera 1440p ut heller så förmodligen tittar du på uppskalat 1080p. Det ser sällan bra ut.

Det har du helt rätt i, hmm för bli en skärm uppgradering snart då. Tack för ditt svar!

Aura runt karaktärer

Hej!

Jag bestämde mig för att koppla mitt PS4 till min PC skärm då den är bättre än min nuvarande TV. Började spel The Last of us Part 2 och märkte av en vit aura runt karaktärer när jag tittar runt, jag tror det kallas ghosting. Spelade in lite men det är inte lika tydligt som det är när jag spelar man kan knappt se det. Detta är precis i början av The Last of Us 2, Det är inga spoilers men varnar ifall något inte ens vill se början av spelet. länk.

Jag vet inte vad det beror på och är tyvärr inte så teknisk som jag önskar. Är det någon som vet?

Tack i förhand.

EDIT: Ifall någon har samma problem så hjälpte det mig att ändra på överdriv inställningarna på skärmen. Hjälpte inte till 100% men blev lite bättre.