Inlägg av Jim128

Inlägg som Jim128 har skrivit i forumet

Skrivet av IN*ecK:

Har du tv med 120hz och VRR, för jag hade inga problem.

Nu var ditt svar inte riktat till mig, men jag kan berätta för samtliga här att min LG C2 har 120 Hz och VRR. FF16 är rent tekniskt hemskt. På nästan alla ställen i spelet skakar bilden när man använder den högra styrspaken (roterar kameran). Performance mode har högre fps än grafikläget men spelet är fortfarande ruttet rent tekniskt. Det är absolut inget fel på min TV eller PS5 då andra spel ser bra ut och känns bra. Det är FF16 som är förjävligt gjort.

Loxus, tack för ditt svar. Blir att testa Quake II 64-delen (hade redan Quake II på Steam, och spelet uppgraderades till Remastered automatiskt, så...)

Minns någon av er ifall expansionerna har backtracking som huvudspelet? Att man ska minnas vilken dörr man inte kunnat öppna, eller vilken stege man inte kunnat använda o.s.v, och behöva återvända till tidigare delar av spelet?

Uncharted-filmen är, enligt mig, den bästa TV-spelsfilmen någonsin. Så jag välkomnar en uppföljare.

Ser grymt ut. Synd att det inte finns till PlayStation.

Samma motor lär fortsätta användas i några år till vilket kan betyda att spelen fortsätter komma till last gen fram till tidigast starten av nästa generation november 2028.

Vilken fantastisk nyhet!

FF-spel brukar komma till Xbox, förr eller senare, så det vore märkligt om t.ex. FF16 inte lanseras till Xbox.

Om det går bra att låna denna tråd; har någon här klarat Final Fantasy Mode? Och i så fall, var spelet väldigt svårt eller gick det att nöta sig fram med ren grinding? Jag är inte så sugen på utmaning, men det vore skoj att nå LV 100 och få trophien "Fantasy, Finally" för att ha klarat Final Fantasy Mode.

RE4 Remake eller FF16. Så svårt för att bestämma mig, hehe.

FF16

Dunder, ja det kanske stämmer. Såg precis att Feber.se också hävdar att det är alla expansioner.

https://feber.se/spel/nu-kan-du-fynda-lite-final-fantasy-xiv-...

På Steam finns ett demo att testa. Måste man ange sina kortuppgifter (debit/credit card-uppgifter) för att testa spelet? Minns att jag testade något som skulle vara en gratismånad för många år sedan. Man behövde ange sina kortuppgifter innan man kunde spela. Hann aldrig spela riktigt och avinstallerade efter några veckor. En månad efter att jag hade testat spelet drogs det pengar för två månader. Så "gratismånaden" verkade inte alls gratis, och det drogs även pengar för nästa månad.

Herr_Haubitz, tack.

Ursäkta min newbie-fråga nu, men FF14 Complete Edition som säljs på Steam just nu, är det verkligen grundspelet + alla fyra expansionerna, eller bara grundspelet + Endwalker? Enligt Kotaku innehåller Steams erbjudande alla expansioner, men enligt Steam-butiken är det grundspelet + Endwalker. Vad är det som gäller?

https://kotaku.com/final-fantasy-14-sale-discount-shadowbring...

https://store.steampowered.com/sub/698768/

Sorry om jag lät lite hård mot skribenten. Recensionen är välskriven.

Nu har jag kommit på varför spelet känns konstant hackigt, konstant trasigt. Det behöver inte vara just frame dips - hela spelet känns trasigt så fort man rör kameran. Varje gång man använder högra spaken är bilden "skrikig", rörig. Bilden är bra enbart när kameran är stilla (det är nog därför som grafikläget i FF16 är bland det värsta jag sett). Så är det inte i t.ex. Assassin's Creed Valhalla där bilden är ren. FF16 är helt enkelt dåligt skapat rent tekniskt till PS5. Vi får hoppas på en bättre bild i PC-versionen.

Grymma röstskådisar, väldigt bra musik, helt okej grafik - det mesta i spelet är bra, förutom en sak som recensenten har helt fel om:

"Det är inte bara snyggt utan också väloptimerat. Oavsett om du väljer grafikläget med högre detaljrikedom och lägre bilduppdatering eller prestandaläget bjuds du på stabil bilduppdatering som endast svajar till något vid panorering över särdeles detaljerade miljöer. Att spelet bara gjorts för Playstation 5 har har sannolikt underlättat en del i optimeringen. I en tid då halvtrasiga AAA-spel avlöser varandra är det oerhört trevligt att bjudas på både visuellt spektakel och tight gameplay, vilket är ack så viktigt i en actiontitel."

Nej, nej, nej. Man kan se Digital Foundrys video om man inte tror mig. Performance Mode har fps som åker berg och dalbana utanför fighterna. Striderna bjuder på 60 fps som oftast håller sig vid just 60, men allt utanför fighterna hackar, t.o.m. världskartan. Att springa runt i en stad, eller i andra öppna ytor, är inte särskilt roligt (inte för mig i.a.f.) när det är frame dips nästan hela tiden.

Jag hade hoppats på att slippa sådant denna generation, framför allt i påkostade spel som FF16. Tyvärr är fps:en all over the place i både grafikläget och prestandaläget. Bra spel i övrigt, men synd att "flytet" är skräp. Invänta PC-versionen, ni med en rejäl speldator.

Är ingen expert inom ämnet men personligen tycker jag att det här är det allra snyggaste jag någonsin sett på en vägg i Sverige.

Liiite för tidigt utannonserat.

Hoppas på något smarrigt Resident Evil-relaterat.

Så. Önskade såklart Code Veronica.