Inlägg av CommandoNinja

Inlägg som CommandoNinja har skrivit i forumet

Såg Edens Gate. Riktigt bra! Man skulle haft alla de små live action trallers i ordning nånstans.... Kanske som en playlist *host* har nog missat några. Måste se alla innan man kavlar upp ärmarna, sänker 3 raka bourbon shots och dyker in.

Skiter egentligen fullständigt i metacritic för detta spel, men kan ändå inte sluta obsessa över när embargot lyfts: http://www.metacritic.com/game/playstation-4/far-cry-5

Intressant, jag förstår dock inte. Menar du böcker/filmer om rättssystem? Eller om religion i allmänhet...? En otroligt bra insikt i det amerikanska rättssystemet var ändå The people VS OJ Simpson - american crime story. Om hur det är narrativet som driver processen, inte alls fakta, motiv osv som man tror. Men du kanske var ute efter back in the days tips?

Skrivet av TheConsul:

EA Originals är inte = EA i mina ögon. Men jag kan ju inte heller påstå att EA inte är inblandade i soppan. Dock vidhåller jag den stora skillnaden, jag ser EA Originals mer som ett PR syfte och lite goodwill mot små utvecklare med goda ideer. EA äger inte Hazelight, EA får inga intäkter från denna titel.

Men... Det kan du ju inte "hitta på"? Du "ser EA originals som ett PR syfte och lite goodwill"
Det är det ju inte. EA har ju riktiga, verkliga anledningar för sina partnerskap, som de har bestämt. Det kan ju inte du freestyla och påstå är något annat. Eller hur?
Det är som att jag skulle säga att jag ser ditt engagemang på FZ.se som "lite goodwill för ägarna av siten"
Det kanske inte alls är därför du är här, eller hur?
Det lät som du trodde att du lyckats "se igenom" EAs agenda, och kan sammanfatta det med en mening "det är bara lite goodwill" när det egentligen är ett extremt komplicerat nätverk med tusentals människor som jobbar i över hundra länder (EA worldwide, partners, publishing osv) men det ser ju snyggt ut på internet eller hur? Att häva ur sig en one liner och bestämma att "så är det, i MINA ögon"

Intäkter är inte det enda som räknas för stora företag. Har du jobbat på ett stort företag någon gång? Det finns andra saker som inte kan räknas i pengar. Relationer, kunskapsutbyte, kontakter, m.m... EA och DICE har självklart "tjänat" på att ta in Hazelight, och Hazelight har givetvis tjänat på detta partnerskap. Frågan är, vad har du och jag med detta att göra? Antingen köper vi spelet, eller så inte. Mer än så behöver vi inte lägga oss i. Jag har beställt det, så jag är konsument, men ser mig inte ha rätt att lägga i deras privata partnerskap och businessdeals.

Skrivet av rickuz:

vissa personer i tråden FÖRSVARAR The Last Jedi.

"försvarar" hahaha.... Internet alltså.... Where opinions go to inflate themselves to castles.

@Hajfena:

Ingen aning, försöker aldrig spå innan, efter jag sett den kan jag kanske återkomma och säga vad jag tyckte (om commando ninja alltså)

Ang star wars, har tappat tråden lite. Vad pratar vi om? Spelet som EA har listat, eller filmproduktion i allmänhet? Det var många frågetecken där, men de flesta känns som retoriska frågor.
Jag kan säga så här: Jag bryr mig inte ett dugg om Star Wars. Jag ser alla filmer som kommer, vilket är 1 per år ungefär (2 i år) men utöver det är Star Wars en parantes i mitt populärkulturella universum. Det upptar inte ens promille av min tid.

Det du sa om 4K TV, först måste jag rätta, LCD använder man inte längre, det gick man ifrån för länge sedan, det är LED eller QLED nu. För det andra, JA. Filmer blir bättre. Jag uppgraderade till en 4K TV och filmer, spel och TV serier blev bättre, för mig. Räcker det så, eller vill du utveckla? Du kanske menar på att skådespeleriet, manuset osv inte alls är ändrat, så jag "luras" att tycka att det blir bättre? Att det enbart är den råa datan som egentligen räknas. Så är icke fallet. Upplevelsen i helhet är det som räknas, och det som hjärnan kommer ihåg. Större bild upptar mer av synspektrat, 5.1 ljud i lurarna, klarare detaljer ger mer immersion. Det avlastar sinnet och gör det enklare att försvinna in i mediat man konsumerar. Så ja, det "blir bättre" för mig. Andra kanske tycker annorlunda, det får stå för dem. Folk konsumerar media på olika sätt, med olika agendor. Vissa verkar njuta mer av att hitta "fel" som de kan klaga på, andra försöker ta med sig det de tyckte om istället. I den tornado av utbud som hela tiden finns tycker jag inte det har så stor betydelse om något är lite sämre här och där. Man ser en ny film nästa dag, man startar ett nytt spel nästa vecka. Inget att göra nån större grej av faktiskt.

Skrivet av Zimpan:

@CommandoNinja: Spelet släpps på tisdag men du kan pre-loada 48 timmar innan och patcha

Jag har beställt gold edition fysisk utgåva till PS4, så måste få hem disken, men påsken är dedikerad till att rena syndarna från orena tankar!

Skrivet av bleken:

@CommandoNinja: ja det var mest det jag ville veta ifall du menade fan av star wars i helhet eller du bara menade att man inte är fan av just den filmen 👌 tackar

Ja precis läser i tid och otid kommentarer från "star wars fundamentalister" som påstår sig vara "äkta" star wars fans, men egentligen gillar de bara de 3 första gamla filmerna (knappt!) gjord med nallebjörnar och leksaker. Då måste man ibland påpeka att folk som t.ex gillar prequles, cartoon spinoffs, licens spel och JJ Abrams också kan vara fans.
Med så mycket annat så är det upp till var och en vad man vill definiera sig som.;)
Popkulturell identitetsproblematik, never ceases to amaze.

Skrivet av lolBEEF:

Kan någon förklara den hjärngympan som behövdes hos utvecklarna när de på något sätt lyckades kalla ett uppdragsbaserat mini-FFA för sex spelare, ett BATTLE ROYALE läge?

Finns ingen korrekt definition. Man får kalla game modes vad man vill, så vitt jag vet kan du inte trademarka game mode namn?

Hoppas på E3 reveal på Dying Light 2,men betydligt mer fokus på att fortyfia baserna, så att de faktiskt kan ta sig in om man har byggt dåligt. Och natten skulle kunna utvecklas mer. Gärna tillbaka i mer bebyggd miljö också, DLCt hade för mycket död yta. Dock tona ner parcour grejen, den blev plojjig. Det är nästan bättre i Dead Island att man känner sig, lite utsatt och är inte Spiderman.
Multiplayer klarar jag mig helt utan.

Skrivet av bleken:

@CommandoNinja: en fråga, menar du att om man inte tycker Last Jedi är bra så är man inte ett Star wars fan? Även den filmen bara är en liten procent av hella Star Wars universumet!

Nej, jag menar att om man inte gillar filmen The Last Jedi så är man inget fan av den filmen.
"star wars fan" vad är det? Helt subjektivt ju. Det får väl var och en definiera sig själv som, om de tycker det är viktigt. Personligen slutade jag med "är du ett fan eller inte"-tänket efter högstadiet. Man tycker om vissa saker, vissa andra tycker man inte om. Det har egentligen inte så stor betydelse med tanke på att det bor 7 miljarder människor på jorden många miljoner av dem gillar TFA & The Last Jedi och Star Wars Battlefront 2. Det är bara att acceptera att för de människorna så är de filmerna/spelen bra. Jag kan acceptera detta, men vissa andra... Kan inte det...

@Barkbiten:

Orkar inte bryta ner allt det där i något slags quoteklammerträd, så here goes:

Nu är det Disney som äger Star Wars, så gillar du inte de nya filmerna så gillar du inte ett star wars fan längre, punkt.

Din sonic och transformers liknelse: Jo, de är bra filmer/spel för alla de miljoner människor som gillar dem. Du gillar de inte, men det betyder inte att de inte är bra.

Försäljningssiffror har ingenting med "kvalitet" att göra, och det har jag aldrig sagt.

De IPs du nämnde är inte "förstörda" bara för att - igen - du inte gillar dem. Du är inget fan. Men de har miljontals fans världen över som gör det

Att gilla något brukar vara synonymt med att man är ett fan, ja. Det är liksom definitionen. Tycker man att the last Jedi är dålig är man uppenbarligen inget fan. Simpel logik.

Force Awakens är inte en "kopia" på nånting. Du har uppenbarligen tittat på "hundratals" youtube videos och blivit lite hjärntvättad här. Det är en helt separat film. Imponerande hur lätt folk på internet sväljer varandras åsikter hej vilt.. Självklart påminner filmerna om varandra, det är ju trots allt en serie filmer i samma universum.

Vad är det för "politiska agendor"? Som du tror att de "trycker ner i halsen på folk? Ge, exempel. Verkar vara smått paranoida tankar här.
Och Nej, psykologi finns överallt och det är uppenbart något som är stökigt med din, det märks i hur du skriver, vad du väljer att tro på på internet och din attityd rent allmänt. Kanske ta en paus från star wars tänket lite? Jag använder helt vanliga ord också, eller vilket var det du tyckte var "svårt"?

Sådär, lite mer utkavlade resonemang. Låter de lufta lite.

Skrivet av Zimpan:

@CommandoNinja: Härligt! Synd att den inte var rökig bara

Röken tillsätter jag "på annat sätt"
Undrar om man ska spela direkt eller vänta på patchar... Spelet lär dimpa ner i lådan på måndag/tisdag.

Skrivet av Dizzz:

@CommandoNinja: Försäljningssiffror är iof. inte allt. Personligen anser jag att de slaktat Call of duty serien totalt trots försäljningssiffror men samtidigt så är det en subjektiv åsikt och ska därför inte tas som norm på något sätt. Folk verkar gilla Cod-serien fortfarande och personligen gillade jag både force awakens och The last Jedi.. framförallt mer än de föregångarna. Och ska man tolka diverse recensioner och folk generellt så är jag långt ifrån den enda

Sammanfattningsvis: det finns många människor, och alla tycker olika.

Skrivet av tnn:

Microtransactions: confirmed.

Källa?

Skrivet av Barkbiten:

som inte va en carbon copy på den filmen som Force Awakens var på A New Hope.

Asså.. Va? Det här ju en intressant studie i psykologi. Tror du personligen att den var det, eller vad? Det är ju en helt annan film gjord 40 år senare. Hur menar du egentligen?
Fascinerande associationer här, helt random lösryckta jämförelser. Amazing.

Skrivet av Keima:

The Last Jedi skulle få kritik oavsett vad, folk förutspådde att filmen skulle bli det nästa The Empire Strikes Back

Vad i hela fridens namn betyder det egentligen? Hur tänker folk? Vadå "bli nästa empire strikes back"?

@Barkbiten:

Jag läste ditt inlägg men förstår inte vad du försöker säga... Kan du formulera det lite mindre passivt aggressivt? Du tycker inte om Star Wars, eller vad? Men miljoner andra människor på planeten gör ju det. De älskar Last Jedi och har jätteroligt när de spelar SWBF2. Och pengarna strömmar in till företagen, så att de kan fortsätta producera underhållningen till de riktiga fansen av Star Wars, dvs de som tycker om det.
Men du vill inte att de ska det, eller vad?

Jag tokgissar nu, men hoppas de har sneglat på HZD och deras hud customization. Var riktigt skönt att stänga av en del grejer där.

Skrivet av Fezk:

The Last Jedi var inge vidare tyvärr, och det är en hel del som tycker likadant.

Alla serier har ups and downs. Det ger dynamik och substans till franchisen. Uppskattade en lite mer lågmäld SW rulle. Det kan inte vara episka rymdstrider jämnt. Dessutom en fantastiskt fin homage till Carrie var det. Jorden snurrar vidare, det där var bara ett avsnitt i serien, det kommer 8-9 till det närmaste decenniet. Spela roll liksom

Skrivet av Dizzz:

Du verkar vara i en klar minoritet här. Framförallt angående de senaste filmen.

Verkligen haha. Går ju exakt HUR bra som helst både för filmerna och spelen. Förstår verkligen inte ibland hur folk kan sitta och säga "slaktat licensen" utan att kolla upp försäljningssiffror.
Men men, det är ju enklare att klaga än att erkänna att man tycker att nåt är bra.

SWBF2 #8 av alla spel alla plattformar 2017. Skön "slakt" skulle kalla det chi ching, money in the, bank.
https://www.gamespot.com/articles/top-10-best-selling-games-o...

Skrivet av Thane:

@CommandoNinja:

”I beskrivningen söker de nämligen efter en huvudingenjör att leda ett team till att leverera ett ”Star Wars open-world project”.”

Ja? Jag läste samma artikel som dig... Vad menar du?