Inlägg av TactileTurtle

Inlägg som TactileTurtle har skrivit i forumet

1

Jag har aldrig spelat Crusader Kings innan men har länge varit sugen så har avvaktat nu till trean. Här följer en kort släktkrönika över min första spelomgång.

Min första härskare på Irland var en krigisk man älskad av alla (ish) som efter ett långt liv fyllt med krig nästan hade enat Irland och kunde utropa sig själv till Konung över ön. I sista slaget blev min härskare svårt skadad och även om kriget var vunnet avled han innan Irland blev ett rike.

Hans son tog över som inte alls var särskilt älskad då han var en arrogant jävel. Det nästan enade kungadömet föll samman för alla vasaller tyckte tydligen att detta var ett ypperligt läge för självstyre.

Härskare 2 hade ett intressant liv fyllt av många krig och mycket problem inom familjen. Hans fru var otrogen och minst 3 av de 5 barnen var inte hans. Den äldste sonen som faktiskt var hans dog så småningom i en strid. I sorgen över sonens död börjar härskare 2 av att bli galen.

Sista spiken i kistan var när ytterligare ett barn föddes som inte var hans. Han fängslade sin fru och torterade henne. Hon avled senare i fångenskapen, strax därefter sattes även det senaste utomäktenskapliga barnet i fångenskap. Han körde ekonomin i botten och med ytterligare krig samtidigt som galenskapen blev värre och värre och han blev mer och mer paranoid.

Till slut mördades han av sin andra son som egentligen har en annan pappa. Detta uppdagades snabbt och den nya härskare nummer 3 var illa omtyckt av alla. Trots detta lyckades han efter många år av blodiga krig utropa sig till kung av Irland även om en ansenlig del av landet fortfarande inte har kuvats.

Ser lovande ut, kommer hålla ögonen på detta!

@sebrock:
Tror 2x2 är rekommenderat men det funkar med 1,5x1,5. Har själv lite trångt hemma men genom att flytta på soffbord och lite grejer går det an.

1