Inlägg av Tiggaren

Inlägg som Tiggaren har skrivit i forumet

Tycker uppföljaren verkar riktigt coolt och snyggt så det hamnar på wishlisten iaf.

Skrivet av scaryfoot:

Apropå tecknat så hade Persona 4 en av de sorgligaste scenerna jag någonsin sett i ett spel.

Ja precis det är egentligen inte så enkelt som verkligt vs tecknat. Är det bra karaktärsutvecklingen så vi bryr oss om vad som händer och kan relatera till vad karaktärerna upplevs känna så ger det väl samma känslomässiga respons. Kanske någon som är bra på psykologi kan förklara

Nej men ofta påverkar realistiska skildringar oss känslomässigt starkare/djupare då vi kan relatera till hur det är att vara människa jämfört med en ”tecknad figur”.

Det har dock inget att göra med vad som är ett bra spel eller inte utan vad skaparen vill få oss att känna och uppleva. Vill man känna ren glädje så är t.ex. Mario ett bra val

Skrivet av KoP:

Det är ingen idé att blicka bakåt till tider som aldrig kommer åter. Finns inget man kan göra för att manipulera tiden och få den åter.

Det enda man kan göra är att blicka framåt till kistan och göra sina valen angående vägen som kommer leda en dit.

Ändå får vi alla dessa Remasters och Remakes på spel
Nämen tror det är rätt naturligt att man blickar tillbaka till goda minnen ibland och kanske t.om. blir lite ledsen att den tiden är förbi om det så är minnen från barndomen eller kanske ett förhållande som gick i kras. Är själv en Nostalgiker av rang!

Gillade Ori-spelen väldigt mycket men detta var inte min kopp av té. Kanske inte så konstigt då Souls-spel inte är en favorit.
Jag håller dock tummarna för att dom lyckas få till ett bra spel. Möjligt att jag skaffar det vid skarp release.

Visst saknar man den där mystiken och magin man upplevde kring livet som barn. Som vuxen ser man det praktiska i saker vilket inte är lika roligt. Utvärderar saker och situationer i för och nackdelar, risktagande etc. Kalkylerat. Saknar även tidsandan från 80-90-talet. Det var en helt fantastisk tid att vara barn. Det var även innan sociala medier och bredband så man umgicks på ett annat sätt än idag.

Vi fick tälta i skogen bredvid villaområdet själva när vi var typ 10-12 för det fanns inte på kartan att det kunde hända något farligt. Samhället upplevdes iaf säkrare minns jag. Nuförtiden skulle man nog inte våga det.

Skrivet av Kleptoman:

God of War är ju inte souls like? 😂

Hehe you got me! Har så dålig koll på genren. Är väl mer att dom lånat/inspirerats av vissa element från souls-like men det är ett action-adventure med lite rpg. Anyway, trodde No Rest For The Wicked skulle vara mer action-rpg än souls vilket var varför jag köpte det men det var för mycket souls för min smak.

Skrivet av poorks:

det har ingenting gemensamt med vanliga ARPGs (mer än POV) det är ett RENT souls-like, de flesta verkar inte ha förstått det...

Ja dom borde ta bort den taggen. Tror det var delvis därför det inte klickade för mig. Förväntade mig något mer Diablo-likt i gameplay. Souls-like är inte min favvo om det inte rör sig om typ God Of War som jag ändå gillade.

Skrivet av Weeks_death:

Blev lite besviken på remaken. Områden har kortats ner och vissa delar tycks saknas helt. Det som var levererade dock.

Aha synd att dom tog bort saker. Tänkte inte på det själv när jag körde men har inte varvat originalet på extremt länge så minns inte hur det var där.

Har dom fixat karta i städerna ännu (inte modd)?

Brukar aldrig köpa early access men detta spel kan bli undantaget!
Ori spelen var fantastiska och detta verkar ha samma magi.

*Efter att ha kört en 40min måste jag erkänna för mig själv att jag inte gillar ARPG längre. Blev refund.
Vackert spel men hacka monster är inte min grej längre tydligen. Ska ändå bli spännande att följa spelet. Kommer nog kika på
Waakaah när/om han streamar det.

Skrivet av robbis:

Får högt betyg på andra ställen... IGN 8.0 bland annat, så jag får nog lov att prova det iaf. 9.2 user reviews på metacritics

Hmm, kanske ska kika in det lite mer då. Jag gillar att varva intensiva spel med ett par långsammare. Har inget emot visuella noveller eller walking-sims om dom är bra.

Väldigt trevliga nyheter. Remaken på första var riktigt bra.
Hoppas på ett nytt i klass med dom första två eller remake på tvåan.

Slog till nu på rean och jag måste säga att jag är riktigt nöjd Känslan i ljudet/musiken och banorna påminner väldigt mycket om SWAT. Man sugs verkligen in i atmosfären i banorna och vill bara lira mer. Kommer ta långt tid att lära sig att lira bra taktiskt men det är bara roligt. Kör bara SP men tycker det funkar bra med AI:n hittils. Verkar komma DLC med nya banor också så då har man att bita i hehe.

Trist, såg intressant ut på ytan.

Skrivet av kebbe:

Ser trevligt ut. Lite trist att det verkar som att man är fast med att bygga i rutnät än så länge, även synd att pengar används som ett "fail state" snarare än att man får jobba sig ut ur ekonomiska svårigheter.

Ja det känns väldigt old-school med rutnät. Trodde det var något genren växt ifrån.

Trist, remaken är riktigt bra och ett av mina bättre köp förra året.

Skrivet av Mikael Berg:

Jag hoppas att inte att detta framstod som en sågning, för det var inte avsikten. Hade det inte varit för de tekniska problemen hade det landat på en stabil trea; när det funkar som det ska är Broken Roads ett bra spel med tydliga styrkor och tydliga svagheter.

Hade tänkt köpa nu på release så i den meningen är det i mina ögon sågat just nu (Mostly Negative på Steam också). Lägger det i wishlisten där det får samsas med runt 240 andra spel så vem vet när jag kommer köpa det
The Thaumaturge är på 20% rea så kanske blir det istället.

Äsh då.. Känns som många spel jag sett fram emot blir sågade. Inget vidare bra spelår i år. Förra var jue fantastisk.

Noll. Drack så mycket ett tag att jag tillslut fick motsatt effekt. Blev trött av kaffe och kunde inte koncentrera mig.
Tror jag fått överkänslighet mot koffein. Tål det inte längre för jag kan dricka koffeinfritt kaffe men det gör jag knappt längre ändå för alla andra dricker med koffein så blir bara omständigt.