Inlägg av Foxhound_Veteran

Inlägg som Foxhound_Veteran har skrivit i forumet

1

Den första riktiga fan filmen. Live action i varierande kvalité.

https://www.youtube.com/watch?v=IQ34dcKEoqY

Gör det möjligt att vinna karaktär-skins från FFVI, VII, VIII, IX och X. Särskilt del VII och IX skulle få mig att starta igång Fall Guys direkt!

Verkligen kul att Resident Evil 4 kommer till VR!

Någonstans önskade jag att de hade kunnat samarbeta med denna fan-modd som remastrat spelet i HD, justerat ljuseffekter och samtliga videos. Äldre spel som blåses upp i HD/4K med VR och särskilt i FPS gör att man ser de grafiska bristerna ännu mer.

Hemsidan för RE4HD modden som släpps senare i år:
www.re4hd.com

Så otroligt mycket negativ energi bara för att Blizzard och Activision ligger bakom Diablo 2 licensen och får pengar av försäljningen. Bör inte glömmas bort att Vicarious Visions är teamet som utvecklat remaken. De gjorde ett otroligt bra jobb med Crash Bandicoot Trilogin remaken för flera år sedan. Med Diablo 2 blev det betydligt svårare att remastra rent tekniskt p.g.a. Blizzard slarvat bort källkoden för Diablo 2. Vicarious har trots detta lyckats bygga ny modern grafik ovanpå den gamla som dessutom går att toggla på/av i realtid! Med tanke på allt arbete som krävdes är detta spel långt ifrån en chash-grab. Jag har endast spelat en del av Diablo 2 orginalet och är grymt sugen på remastern! Kan ha synpunkter på en del karaktärers design bl.a. Amazon och Sorceress som ser bra mycket äldre ut än i orginalet. Hoppas att Blizzard tar till sig av fan-kritiken och uppdaterar designen. Om inte så kommer det garanterat moddar ändå.

Ända sedan Resident Evil 1 remaken har spelserien aldrig riktigt släppt greppet. Flera höjdpunkter där ffa RE 1, 2 och 4 står sig som klara favoriter.

Resident Evil 8: Village är relativt fristående från tidigare spel i serien. Endast Resident Evil 7 som har direkt storymässig koppling och viktigt för storyn. Vill du endast ha huvudkaraktären, Ethans, story duger det gott att spela igenom RE 7 innan.

Har du däremot lite mer tid och vill uppleva pärlorna bland RE-spelen skulle jag rekommendera:

* Resident Evil Remake (GC, PS3, PS4, PC) - klockren remake och fortfarande en av de bästa i serien. Introducerar Chris Redfield, Jill Valentine, Albert Wesker m.fl. Spelet har fasta kameravinklar och tank-controller i klassiska anda från orginalet. Detta förbättrar faktiskt skräcken men är spelmässigt inte för alla.

* Resident Evil 2 remake (PS4, PC) - En väldigt bra remake RE2! Introducerar Leon, Claire och Ada. Rekommenderar denna varmt. Rekommenderar också att du spelar med orginalsoundtracket som tillval.

* Resident Evil 3 remake (PS4, PC) - Väldigt bra remake av RE3 om än något kort. Gillas RE2 remake så skulle jag spela även denna.

* Resident Evil 4 (multi format) - Bygger vidare på Leons story från RE2. Nästintill mästerverk och bör upplevas. Släpptes till GC först och är bäst rent grafiskt där. Många portar efteråt har en del grafiska skavanker (inkluderat PC porten). Det finns ett riktigt välgjort RE4 HD projekt för PC som pågått i många år, ej släppt ännu men kommer att vara det bästa sättet att uppleva RE4. www.re4hd.com
Rykten cirkulerar om en pågående RE4 remake.

Har följt denna fan-gjorda HD-remaster i flera år nu. Riktigt starkt jobbat av både Chris och Albert som verkligen är eldsjälar när det gäller RE4. Otroligt mycket arbete som lagts ner på att skala upp samtliga texturer i spelet, fixa trasiga ljus/skuggor, videos med dålig upplösning etc. Albert beräknar att HD-remastern blir färdig i år. Han har hyrt in professionell kodare för att åtgärda en DLL-fil allt för att möjliggöra spelet att visa videos i högre kvalité. Just nu är upplösningen på videos låsta till den ursprungliga upplösningen som spelet har. I övrigt fortsätter han arbetet som tidigare. Kampanjen är i princip helt klar, mercenaries likaså. Fortfarande kapitel på separate ways kvar. Sedan ska hela projektet testas också, innan det släpps. Kommer att bli episkt detta och väl värd hyllning till RE4! Perfekt sätt också att spela HD-remaster på RE4 innan remaken släpps!

Skrivet av Gaara:

Skojar du eller, fy vad dåligt...

Nope tyvärr inte. Kan vara något kommunikationsmässigt som behöver lösas mellan Webhallen och Klarna så som personen ovan skriver. Men oavsett orsak så är det dåligt.

https://imgur.com/a/2GGPVIR

Jag förbokade min PS5 på Webhallen 20-02-07. Fick bekräftelse sms och email att min bokning konverterats. Fick även i samma meddelande en betalningslänk till Klarna där betalningen skulle slutföras. Betalningen behövde göras inom två dagar, annars skulle ordern automatisk avbeställas. Väldigt kort varsel och tid för betalning om du frågar mig. Vad hände med att skicka varan och få en faktura?

Riktigt dåligt om kunder som väntat länge hos Webhallen inte ser detta i tid och råkar få sin konsol avbokad.
Jag förstår att Webhallen vill att folk slutför sina affärer snabbt, då det är en lång kö, men det här tillvägagångssättet kändes respektlöst. Webhallen bara fortsätter att sjunka i mina ögon.

Skrivet av Gungnir:

Om du menar moms så blir det nog svårt att hämta ut paketet eftersom den måste betalas innan du hämtar ut paketet. Detta är om PostNord håller i alla paket tills det här betalats.
Om paketet skulle komma fram till dig iaf, och du kan hämta ut det utan att betala så är det nog smuggling. Straffet för det vet jag inte...

Sen är gåvor upp till 1 600 kr befriade från avgifter. Men då måste det vara en gåva

Det där med tullfrihet är en sak, men importmoms kommer vi inte undan som konsumenter. Spelar ingen roll om paketet är märkt med "gåva". Jag räknar kallt med 75kr deklarationsavgift + ca. 25% importmoms på varor som importeras från länder utanför EU.

Det fanns en gyllene tidsålder då det gick att skriva ner varans värde till ca. 500kr och ange "gåva" för att slippa importmoms, men det gäller inte längre. Det känns också helt rimligt, då Posten fullkomligt bombarderades av importpaket från Kina som de hanterade gratis. Efter införandet av deklarationsavgift och importmoms på samtliga paket minskade importflöden avsevärt.

Sedan kan man tycka vad man vill om deklarationsavgiften (75kr), jag tycker den är ocker.

Skrivet av Rikky:

Tack för svar! Får vänta och se hur mycket det slutar på då.

Iam8bit är pålitliga, har handlat från dem flera gånger, men man kan räkna med att vänta ca. 6mån eller mer innan deras pre-order skickas. Vad gäller tullavgiften är det som folk skrivit ovan d.v.s. Deklarationsavgift 75kr + 25%moms på varans värde.

Denna tullavgift tas på alla varor som importeras från länder utanför EU (vi får se hur det blir med nya handelsavtalet med Storbritannien).

Jag brukar ofta beställa från Blackscreenrecords som ofta får in de varor som Iam8bit säljer. Ibland endast i black, ibland även färgade vinyler. Just för tillfället är dock Will of the wisps slutsåld där.

Jag har tagit en chansning och beställt ifrån Fnac, en fransk sida. Skulle med andra ord bli tullfritt för mig.
https://www.fnac.com/a15033910/Gareth-Coker-Ori-And-The-Will-...

@joelthor100: Ja, det var riktigt drygt!

Jag beställer majoriteten av mina spel digitalt nuförtiden, men med TLoU ville jag göra ett undantag och köpa fysiskt i butik igen för känslan (samt att garanterat få det fysiskt på releasedagen). Mediamarkt är som sagt på min Black-list nu.

Skrivet av Kakan94:

Grattis till vinnarna. Hade suttit riktigt fint med en kod då Media Markt (aldrig igen) inte ens har skickat mitt spel än -.-

Samma här! Hade beställt Collectors Edition från Mediamarkt i Oktober 2019. Men när jag gick till affären idag för att plocka ut spelet så fanns det inte. Tydligen var min förbokning gjord innan Mediamarkt bytte till sitt nya websystem, vilket gjorde att min order ändrats från pickup at store till att fraktas. Men ingen notis om att frakten ens påbörjats! Kom alltså hem tomhänt idag. Tur att jag har en förbokning hos Elgiganten i alla fall som faktiskt är påväg!

Mediamarkt stod inte högt på min lista sedan innan och nu har de nått botten. Aldrig mer Mediamarkt efter detta! Svartlistade för alltid, må de gå i konkurs!

Skrivet av Hipshot:

Det var ju bara en PR-grej från hans sida att döpa det till Metroid ändå...

Du måste trolla?

Ursäkta men har du ens sett något av spelet? Jag har spelat 50% hittills och kan säga att det är en remake av Metroid 2: The Return of Samus till Gameboy. Level design, items och det mesta kan hittas på samma sätt i Gameboy-versionen.

Helt underbar remake för övrigt, i klass med Super Metroid och Metroid: Zero Mission. Teamet ska ha en enorm eloge för vad de gjort!

1