Artiklar av Redaktör

0

Outlive

För tre år sedan slog Blizzards Starcraft ner som en bomb bland oss. Detta enkla spel kom att förändra livet för tusentals spelare som istället för att gå ut med kompisarna ägnade dagarna åt att spela Starcraft över Internet på Battle.net. Än idag är Starcraft enligt mig det bästa RTS spelet på marknaden och den titeln lär Starcraft äga ett bra tag framöver. Talonsoft har försökt, med sitt Outlive, att plocka ner Starcraft från tronen, frågan är om de har lyckats?

0

Battle of Britain

Krig har alltid fascinerat folk och ofta varit föremål för vilda diskussioner. Nu har du chansen att gå längre än att diskutera krig och istället uppleva dem. Denna gång får du denna ypperliga chans i Rowan Softwares Battle of Britain där du går tillbaka 60 år i tiden och ska besegra antingen sega engelsmän eller segersäkra tyskar i andra världskriget. Valet är nämligen ditt om du vill strida mot Tyskland eller med Tyskland mot England. Cal har tagit sig an rollen som en ny Winston Churchill som ska rädda Storbritannien.

1

Svea Rike III

Strategispel har varit något som svenska speltillverkare skytt som pesten förutom Levande Böcker som närmast haft patent på genren inom Sverige. Nu är det dags för tredje spelet i serien Svea Rike och frågan är om Levande Böcker lyckats kombinera nöjet att spela samtidigt som man lär sig om Sveriges historia återigen?

0

Quake III: Team Arena Demo

Det är snart ett drygt år sedan Quake 3 Arena släpptes och lagom till ett års jubileumet passar id Software på att släppa demot av expansionen Team Arena. Team Arena är som namnet säger en expansion till Quake 3 Arena som är inriktad på teamplay och då framför allt Capture The Flag. Frågan är om Team Arena kan väcka nytt liv i Quake 3 Arena eller ställer sig i raden som ytterligare en usel expansion?

0

KISS Psycho Circus: The Nightmare Child

En tung titel och en häftig spelkartong brukar vara en anledning till varför flera floppspel säljer otroligt bra. Third Law Interactive som ligger bakom KISS Psycho Circus: Nightmare Child är en grupp personer som lämnade John Romero och Daikatana i sticket för att istället göra detta spel. Frågan är om de har lyckats bättre än vad Romero gjorde och om spelet är köpvärt mer än för den tuffa kartongen?

0

Airfix Dogfighter

Eftersom jag tidigare testat en final beta utav Airfix Dogfighter så visste jag lite vad som väntade mig redan innan ja började installera och spela Airfix Dogfighter. Men i en beta har man alltid överseende med diverse buggar och nu gällde det på allvar för Airfix Dogfighter att klara vårt hårda test.

0

Windows Millenium

Lite i skymundan av Microsofts stora operativsystem Windows 2000 har MS även utvecklat Windows Millenium som till skillnad från Windows 2000 är baserat på Windows 98 plattformen. Frågan är om Microsoft hafsat iväg ytterligare ett operativsystem för att öka på den redan fulla kassan eller för att de verkligen lyckats göra ett operativsystem som inte går av för hackor.

55

Diablo II

Uppföljaren till kanske ett av dom mest populära spelen någonsin har äntligen ramlat ner i spelbutikerna. Diablo II som lovar mer variation och underhållning än föregångaren kan knappast bli sämre.

0

Everglide Giganta

För bara några år sedan var det otänkbart att spela Quake med mus. Sedan dess har det hänt hänt otroligt mycket. Idag finns det företag som specialiserar sig på att tillverka möss och musmattor specialanpassade för gamers. På senare tid har man även bytt ut de traditionella tygmattorna mot så kallade Everglide mattor som är gjorda av hårt plast. Vi har lagt vantarna på en Everglide Giganta och hårdtestat.

0

Soldier of Fortune Demo

Ända sedan Half Life släpptes, så har bra action singelplayerspel lyst med sin frånvaro. Efter att Duke Nukem Forever flera gånger blivit försenat så står vårt hopp till Raven och deras Soldier of Fortune. För att ge oss ett smakprov på vad som komma skall har de släppt ett demo ifrån spelet och vi har givetvis lagt vantarna på det och hårdtestat.

0

Intervju med Wombat

Mark Larsen slog igenom under namnet Wombat när han rätt lätt vann Frag 2 Ground Zero. Det fortsatte senare med en andra placering Frag 3 och nu fjärdeplats i XSi.

0

Intervju med Fatality

Efter att ha slagit Makaveli två gånger på Tourney 2 så stod Fatality som slutlig segrare. Han var överlägsen de andra och visade upp ett imponerande spel på alla banor.

0

Intervju med Makaveli

Makaveli var mannen på XSi som gjorde saker som ingen förväntade sig. Hans stil utanför spelet blev omtyckt av många och han var en av de absolut största favoriterna bland publiken. Vi lyckades få några kommentarer av Makaveli efter finalmatchen.

1

Quake 3 Arena

Efter att ha släppt ett antal testversioner och ett demo så är Quake 3 Arena äntligen här i fullversionen. Spelet hann precis ut lagom till den värsta julrushen, frågan är dock om id Software släppte spelet halvklart för att hinna klart med det innan julen? Är spelet tillräckligt bra för att ta över från Quake1 och Quake2 och även slå Epics Unreal Tournament. Vi har lagt vantarna på ett exemplar och hårdtestat.