Inlägg av Shadee

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet

Tencent ökar sitt ägande i Remedy till över 10%. Från ca 5 %

https://www.placera.se/placera/telegram/2024/04/26/remedy-ten...

Nja. Gav 3/5. Intressant världsbygge, men tråkiga ointressanta karaktärer och mestadels dåligt skriven dialog tycker jag.

OBS! Läs inte spoiler om du inte sett alla avsnitt.

Det jag gillade minst var däremot att alla karaktärer kändes "säkra", inte en överraskning bland de lite mer framtonade karaktärerna. Det lurar död bakom varje hörn i världen, men eftersom man vet att karaktärerna är säkra så är det noll spänning oavsett vilka trångmål de hamnar i.

Behövs inget blodbad ala GoT, men hade någon lite mer framtonad fått sätta livet till så tycker jag det hade blivit mer spännande, intressant och ovisst. Inte ens det enda lite lite oväntade som när Lucy blev av med ett finger höll i mer än typ ett avsnitt tills det var fixat.

Kommer se vidare på säsong 2, men inte så jag sitter på nålar tills den kommer.

Skrivet av Ribcage:

Jo, men det är väl bara hur betalningen ser ut på en sån tjänst där spelet inte säljs. Inget märkligare än att sälja det och få betalt per kopia.
Gissar att de var tydliga på kickstartern med vad de gav till de som trodde på det från början.

Jag förstår vad du säger men håller inte med om resonemanget. Jag har kickstartat ett par spel men visste vad jag fick för pengarna. Även om de väljer att hyra ut eller sälja spelet för stora summor i efterhand.

Jag tycket det är skillnad på att sälja ett spel styckvis för en summa eller få en stor klumpsumma för spelet på en prenumerationstjäst. Dvs investera egna pengar/låna med risk/ränta eller få "gratispengar" att använda på en gång/tjäna ränta.

Utan den stora massan som investerade hade inte Microsoft varit intresserade. Att ge något tillbaka för en del av Microsoftpengarna anser jag varit rätt att göra.

Kikat tillbaka lite och som det ser ut är DLC 3 gratis för backers. Sedan om "season pass" blivit dyrare för att det är 3 DLC istället för 2 är oklart. Hade de t.ex inkluderat Eiyuden Chronicle Rising hade det varit ok eftersom det endast tillkom pga Microsoftpengarna. Jag tänker alltså inte på att få pengar tillbaka, det är orealistiskt.

Sidospår, men Wasteland 3 finansierades via FIG och gav pengar tillbaka om man stöttade på "rätt nivå" Ångrar att jag snålade in (ändå 110$ + frakt), fattar inte hur jag tänkte. Där blev det ett rejält tillskott när Game Pass pengarna kom in.

https://www.gamedeveloper.com/business/fig-to-pay-lump-sum-to...

Skrivet av Ribcage:

Får de inte spelet? Det är väl rimligt att spelet släpps på format och tjänster folk betalar för att spela?

Självklart, men det jag menar är att utvecklarna fått en rejäl slant av Microsoft långt efter Kickstarterkampanjen var avslutad, för att släppa spelet på Game Pass dag 1. Så väljer de att inte ge något tillbaka till de som trodde på spelet från början.

Inte spelat än, men tveksam att gå med Kiclstarter på uppföljaren - om det blir någon. Det ska vara en riktig bra fysisk utgåva som jag får hem nu med första o så fall.

Jag tycker det är lite "fult" att samla in pengar via Kickstarter och sedan sälja till Game Pass dag 1 utan att ge något tillbaka till de som backade spelet långt innan för att få igång produktionen.

Edit: inte ens fått mina digitala koder än såg jag nu. Aja, får väl bråka med supporten. Måste gå via Yetee och Kickstarter. Inte behövt krångla såhär mycket med något annat på Kickstarter.

Skrivet av Dr Evil:

Jag förstår till fullo din poäng, men det är väl ändå upp till konsumenterna att bestämma om något är ett rimligt pris eller ej, och att diskutera saken på ett forum såhär är ju en del i det

Det har du helt rätt i!

Jag förstår din poäng också och det är bara "rösta med plånboken", det tycker jag alla ska göra. Finns massvis med saker jag gör samma sak med. Take away kaffe t.ex. ~40:- spänn för att gå och dricka en kopp kaffe. Nej tack. Pinnglass har jag svårt att lägga pengar på också.

Ha en trevlig helg!

Skrivet av Gaara:

Låter som ännu en störande grej om folk ska hålla på o beställa in grejer under filmen. Inte nog med att folk springer på toa eller va de nu gör så man ställa sig upp o släppa förbi dem etc

Nä bättre köpa prylar så man kan ha hemmabio istället i lugn o ro.

Visst är det så. Allt beror på hur känslig man är. Sedan är salongen så stor så om de kommer en från kiosken med en Daim och en starköl någon rad bakom eller en bit bort är det inget som märks. Fast gillar man inte bio, så är det så. Jag ville bara poängtera att det är rejäl skillnad jämfört med förut.

Ja, och det är perfekt att alternativet finns. Då kan du se filmen hemma med rejäla grejer och jag som inte är så intresserad av att lägga pengar på det betalar för bio. Win-win

Skrivet av ZF:

Inga cigarettflickor?

Haha, nej det får man sköta utanför.
Om man inte är i Danmark då, där.är det bara blossa på! Åtmonstone på pubar.

Skrivet av Hanzo:

Max 99 kr för att hyra.
Max 199 kr för att äga digitalt.

Det är sånna här priser som får folk att besöka en viss pirathamn.

Det är precis sådana priser. Till och med billigare att hyra. Den här tråden har hakat upp sig på en film som är bland de största biosläppen iår, som fortfarande går på bio, som släpptes för 6 veckor sedan och tycker det är för dyrt.

Det finns tusentals filmer som kostar ca 39-49:- att hyra, men då brukar argumentet vara att de är för gamla för att betala för så då blir det de sju haven ändå.

Skrivet av Dr Evil:

Att det är ju dyrare än biobiljetten ju dock en ögonbrynshöjare

Skrivet av Dr Evil:

Alternativet är ju att hålla rimligare priser, allt behöver inte vara antingen eller.

Som någon skrev ovan så logiskt tänkt borde bio omkostnader vara högre än vad en streaming tjänst möjligtvis har och därav borde prissättningen reflektera det.

Lägg därtill på månadsprenumerationen hos sagda streamingtjänst vilket inte ens ger rabatt

En biobiljett är för en person vid en viss tid och viss plats. Film hemma är för de som kan kolla under de två dagar du har filmen från att den är startad. Senast jag gick på bio, med plusstol, betalade jag ca 200:-. Dune 2 på Nordisk Film i Uppsala kostar 175:- så det är inte stor skillnad.

Vad är rimligare priser, och vem bestämmer det? Det är olika priser för olika filmer. Stochholm bloodbath (undvik!) går på 139:- t.ex. på SF anytime. Precis som att Baldurs Gate 3 kostar mer än andra spel. Olika populärt, olika priser.

Kanske högre marginal på streamingen? Så fort saker är digitala så skjuter marginalerna i höjden, så tyvärr är det svårt att hitta logik bland prissättningen av digitala varor. Det kunder är beredd att betala är vad det kostar. Sedan sätts väl också priserna för att inte prisa bort biograferna.

Finns inget krav att betala för en streamingtjänst för att hyra filmen. Om streamingtjänsten väljer att inte ge rabatt så är det upp till dem, priserna sätts av distributören och inte streamingtjästerna själva. De betalar garanterat pengar per uthyrning.

För att tillägga, jag är själv inte någon som skulle betala de här pengarna för att hyra en film och jag går hellre på bio. Har hyrt några digitala filmer för 49:- dock. Däremot uppskattar jag att alternativet finns för de som är intresserade, så de slipper vänta och riskera att bli spoilad. 199:- för en biofilm hemma 6 veckor efter biopremiär tycker jag inte är märkvärdigt.

Skrivet av Gen:

Liknande? Skulle väl säga hyfsat mycket högre. Att en biobiljett kostar 150kr förstår man delvis då det är lokaler, personal osv som ska betalas. Slutligen får distributören sin kaka, men här tar man mer betalt plus att de behåller mycket mer. Fortfarande girighet om du frågar mig.

Ja, fast alternativet är att inte släppa den alls till streaming innan den kommer på Bluray/DVD (som det var förut). Folk vill uppenbarligen se biofilmer hemma, personligen går jag mycket hellre på bio - av liknande anledning som du skrev i inlägg ovan.

Att det är dyrare att se den nära releasedatum är (enligt mig) ingen skillnad på att ett spel kostar t.ex. 60$ när det släpps och sedan 35-40$ 6-12 månader senare.

Skrivet av Dudinkalv:

Du kommer ju att kunna köpa skiten fysiskt för samma pris snart:
https://www.ginza.se/product/17951?utm_source=AWIN&utm_medium...

Att hyra för så mycket pengar ser jag rakt av som en scam.

Ingen scam. Det är en tjänst som tillkommit för att den varit efterfrågad och företagen märkte under Corona att det gick bra. Priset är för att den är såpass ny. Nu finns alternativet, jämfört med hur det var förut.

Gissar också att de som hyr filmer digitalt är en annan användargrupp från de som köper filmer fysiskt.

Skrivet av baxtex:

Inget klår popcorn kladdade stolar, höga frisyrer och folk som sitter och småpratar föe 160kr per person.

Nej det var nog 10 år sedan jag slutade gå på bio.

Stor skillnad på nu och då. Sedan är det såklart även skillnad på en äldre salong och de nyare, men om du bor i närheten av Uppsala eller Malmö kan du prova Nordisk Film. Riktigt bra salonger. Jag har börjat gå regelbundet på bio igen och varit nöjd alla gånger.

Bor du kring Stockholm kan du gå på Rigoletto där man får dricka en bira och även kan beställa in saker under filmen. 18-års gräns i salongen också.

I Mall och Scandinavia har de mindre VIP-salonger där man också kan käka.

Med det sagt, går du på en PG13 film kl 15 en lördag så är det väl inte tyst hela tiden, men popcornkastande och allmänt störande beteende kommer jag inte ihåg när jag upplevde senast.

Skrivet av Gen:

Vad in i helvete! Sist jag kikade på hyrfilm så kostade det 59kr, minns dock inte när det var.
Går hellre på bio och betalar 150kr eller vad det kostar än streama för 200kr.

Nej, detta är inget mer än den sabla girigheten från företag som ständigt förpestar våra liv.

Precis så är det fortfarande, bara det att den här tjänsten med "biofilm" hemma tillkommit för att folk vill ha den. Då är priset liknande en biobiljett tills den släpps på Bluray/DVD.

Det här gäller alltså för filmer som är bioaktuella/inte släppta på Bluray/DVD än.

Jag skulle säga att det här är standard idag, och inget konstigt. För 3-4 år sedan fanns inte ens det här alternativet utan det har tillkommit för att folk vill se nya filmer hemma i soffan.

När den släpps på Bluray/DVD så kommer den kosta ~49:- att hyra, OM den då fortfarande skulle vara typ lika dyr så är det något att höja på ögonbrynen åt.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Men det handlar ju om att de ibland får in en träff rakt i plytet (som nog dödar en oavsett rustning), medan de utan rustning ibland turar och tar två skott i armen eller benet.

Det så jag ser det i alla fall!

Visserligen, men det är ändå spelets starkaste armor vs spelets sämsta vapen för utomjordingarna.

Edit: skrev fel namn på spelet. Tänker alltså på det lastgamla spelet från MicroProse. Inte "nya" från Firaxis.

Måste säga att jag alltid varit lite frågande hur en vanlig grå alien i "Xcom Enemy unknown" beväpnad med en vanlig plasmapistol kan sänka en av mina gubbar med flying suit med en träff.

Samma gråa alien kan dock få in 1-2 träffar på en snubbe utan armor som överlever och kan berätta historien för sina kamrater hemma på basen.

Edit: skrev fel namn på spelet. Tänker alltså på det lastgamla spelet från MicroProse. Inte "nya" från Firaxis.

Den runda avlånga kudden samt de där småhyllorna som var blå samt vit tyckte jag var det enda som såg måttligt intressant ut.

Skrivet av Trycket:

Använde den faktiskt när jag valde. Problemet är att många bredbandsleverantörer fular sig. Det stod inget om 1-5 arbetsdagar och fula prishöjningar. Får mejla bredbandsval och säga till dem att lägga till saker som "Anslutningsdatum". Fula prishöjningar vet jag inte hur man ska undersöka.

Aha, ok. Jag tänkte annars att du kan kolla upp att t.ex. Telia och Telenor kan leverera till din adress i en hastighet du vill ha och sedan fråga efter erfarenheter hos de två bolagen. Istället för att ställa en helt öppen fråga.

Skrivet av pazu:

Jag väntar på att köpa hela "triologin" för 400 SEK. Fram tills dess kan S-E våndas bäst de vill.

Då lär du nog få vänta.

Sista spelet är säkert 3 år bort. Sedan minst 1-2 år innan alla släpps i ett paket och sedan säkert 2-4 år innan det ramlar ner till 400:- för hela klabbet.

Själv inväntar jag PS5 Pro och ska sen börja ta ikapp lite på PS5 sidan, bl.a. Remake o Rebirth.