Inlägg av Shadee

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet

Nja, mr 12 är ok. Matcherna behövdes göras kortare på något sätt och det var det här som Valve valde. Att tro att det ska fungera utan att justera ekonomin dock är vansinne. Ekonomin nu är inte i balans. Andra rundan är viktigare än första rundan på CT-sidan.

Formatet håller jag med om. Gillar inte att lag hoppar över första delen och är inte helt kompis med swiss. Föredrog när det var GSL-grupper, så lagen visste vilka de skulle möta och kunde preppa inför de lagen.

Kartpoolen är ok, men hoppas de börjar med att byta en karta efter varje major. Nå battlepass och massvis med nya kartor till höger och vänster hoppas verkligen inte att det blir.

CS2 släpptes lite för tidigt, men det är helt ok nu tycker jag. CS har aldrig varit buggfritt och CS2 kommer aldrig vara det nu heller. Tyvärr har väl en krasch aldrig kommit i ett så kritiskt läge som det gjorde idag så då blir det ju mer diskussion såklart.

Helt sinnes. I den situationen av matchen också. Vinner VP den rundan och har 12-11 och G2 utan pengar så är det som du säger väldigt nära 2-0 VP.

Kort inlägg, är på resande fot. Bara tipsa om att idag ska de sista lagen till slutspelet avgöras och det är flera favorittippade lag som satt i en knepig sits.

Vi har FaZe, VP och G2 som alla var tippade att gå till slutspel som spelar idag.

G2 möter just VP så bara ett av de lagen kan gå vidare.

FaZe spelar i skrivande stund mot det amerikanska hoppet (med den danska AWParen Hallzerk) Complexity. Menar såklart den norska AWParen Hallzerk, inte danska.

Sedan har vi den brasilianska överraksningen Pain som ska försöka fortsatta "askungensagan" vs NaVi.

Mycket står på spel så det blir garanterat bra matcher!

Länkar till streams ett par inlägg upp.

Och där har vi en svensk i arenan! Brollan med övriga ungtuppar fullständigt krossade Complexity med 13-1, 13-2. MOUZ kliver upp som en rejäl utmanare till att vinna hela Majoren. G2 och FaZe ser inte ut som sig själva samtidigt och är en förlust ifrån att missa sluspelet - teoretiskt kan de även mötas imorgon i fjärde omgången. Vitality vann idag i alla fall, men har inte överygat.

Spirit är såklart också favoritippade och visat brs form. Få se om de kan hålla ihop mot NaVi. Senast de möttea borde NaVi ha vunnit, men slarvade bort vinsten.

Vi rullar vidare in i dag 2 av Elimination Stage. Första dagen bjöd som vanligt på en del skrällar. Det är ganska vanligt att de som har spelat Opening Stage kommer in heta och vana med omgivningen medan lagen som kommer in direkt i Elimination Stage är lite kalla.

Tecken på det jag skriver ovan såg vi när Vitality och FaZe båda förlorade sin första match. De vann däremot sin andra så de undvek 0-2 poolen. Ett lag som däremot hamnade i 0-2 poolen igen var FURIA och frågan är om brassarna återigen klarar av att ta tre raka vinster, den här gången mot betydligt svårare motstånd.

I 2-0 poolen hittar vi föga överraskande Spirit som endast förlorade 9 rundor på två matcher. MOUZ gör dem sällskap, med två hårt kämpande 13-11 vinster och bra spel av vår enda svenska deltagare brollan. Mer oväntat hittar vi även Complexity i 2-0 poolen, det amerikanska laget som många trodde skulle förlora tre raka men istället serverade formstarka Heroic deras första förlust i denna major efter en holmgång som gick till dubbla övertider.

Dagen idag består av 4 bo1 där vi reder ut vilka som hamnar på 2-1 respektive 1-2. Sedan har vi 4 bo3 där vi ska ta fram de två första lagen som ska spela i arenan och även säga hej då till två lag.

Se länkar ovan för spelschema och streams. Matcherna drar igång om 10 minuter!

MongolZ spelade bra måste jag säga. Beroende på motstånd kan de helt klart vinna nästa match i alla fall.

Hoppas MOUZ kan stänga sin match nu! 🤞

Edit: Och det gjorde dem! Två stycken 13-11 för brollan och gänget!

Skrivet av kLIMAX:

Grym tråd, Shadee!

Hoppas på TheMongolz. Jag vet att de är underdogens underdogs, men fan vad roligt det hade varit att se deras resa ända till finalerna!

Tack! Ja, kul med TheMongolz men de får nog svårt att vinna en match i det här motståndet. En stor framgång att de kom till den här delen dock, det betyder att deras region får en plats till i nästa Major (som är i Shanghai).

Skrivet av 4liv3:

Alltid kul att kolla på lite CS, även om svensk CS är i absoluta botten just nu. 3 spelare i hela turneringen, jisses.

Mm, det är Metizport som är det största hoppet i svensk cs - trots att flera i laget inte ens spelar på heltid idag. Jag hoppas bara att de får hålla ihop och inte NiP är inne och petar bland deras spelare. Då kan det finnas möjlighet för ett svenskflaggat lag i nästa Major.

NiP har iofs riktigt dåligt rykte just nu och har redan nobbar flera av de som spelar i Metizport nu, så spelarna kanske inte ens vill gå dit?

Skönt att brollan och MOUZ vann i alla fall. Oerhört svag start av brollan (och hela MOUZ) men han växte till en jätte och var en av de avgörabde faktorerna att de vann matchen, så det ser ljust ut!

Matcher/schema: https://www.hltv.org/events/7148/pgl-cs2-major-copenhagen-202...

Streams:
PGL A: https://www.twitch.tv/pgl
PGL B: https://www.twitch.tv/pgl_cs2

PGL Newbie: finns ingen live just nu. Kanalsida:Watch PGL_NEWBIE with me on Twitch! https://www.twitch.tv/pgl_newbie?sr=a

Esportstudion, Esport på svenska: Finns ingen live just nu, kanalsida: Watch esportstudion with me on Twitch! https://www.twitch.tv/esportstudion?sr=a

Nu är det dags för Majoren att börja på riktigt. Idag går Elimination Stage igång (det som förut kallades Legend stage). Upplägget är exakt samma som i Opening Stage.

Tyvärr förlorade vi våra två svenskar som spelade i Opening Stage, men nu har vi brollan i ett formstarkt MOUZ som förhoppningsvis kan ta sig vidare till Playoff.

Viktig dag idag då alla spelar två matcher i bo1. En dålig start idag ger tre tuffa dagar med bo3 för att ta sig vidare, däremot ska sägas att både FURIA och TheMongolz återhämtade sig från 0-2 till 3-2 i Opening Stage och gick vidare till Elimination Stage.

Allt drar igång kl 13.00 och vi har vårt svenska hopp på servern direkt när MOUZ tar sig an det danska hemmahoppet Ecstatic.

Klockan 14 har vi världens bästa spelare, Zywoo, i Vitality att se fram emot, kl 15 spelar publikfavoriten FaZe, med dansken Karrigan som in game leader, mpt Heroic som är det största hemmahoppet i Majoren med tre danskar i laget. Kl 16 är det sedan dags för den mest hypeade spelaren på väldigt länge, donk, att göra upp i en "grudge match" mellan Spirit och Cloud9. Sedan en hel drös andra matcher. Med andra ord så är det Counter-Strike godis hela dagen!

Gårdagen bjöd inte på några större överraskningar i matcherna för avancemang eller utslagning. Favoriterna gick vidare till Elimination Stage med 3-0 (Cloud9 och Heroic) samt att Furia studsade tillbaka och tog enkelt sin första vinst och TheMongolZ höll ihop säcken och klarade livhanken.

I bo1 matcherna bjöds det på lite oväntade resultat när ENCE blev överkörda av paiN och Apkes tappade bollen vs Legacy. Esctatic och GamerLegion tog segrar enligt plan. Allt som allt har vi två lag vidare och vi har sagt hej då till två lag.

Viktig dag för alla lagen idag, lagen med 2-1 överlever till imorgon vid en förlust men flera svettiga 1-2 matcher kommer spelas. För den som inte har koll så möts alltså alla lag som har samma vinster/förluster baserat på ett rankingsystem, samt att man inte kan möta samma lag två gånger.

Dagens höjdpunkter skulle jag säga är Eternal Fire - GamerLegion och ENCE - FURIA.

Altuell ställning och dagens matcher: https://www.hltv.org/events/7258/pgl-cs2-major-copenhagen-202...

Första dagen avklarad. Alla lag har spelat två matcher.

2-0
Heroic
Cloud9
Eternal Fire
SAW

1-1
ENCE
GamerLegion
Imperial
Ecstatic
Legacy
Apeks
Lynn Vision
paiN

0-2
Furia
AMKAL
TheMongolz
KOI

Största överraskningen idag är att vi har Furia på 0-2. Ett lag många trodde skulle glida igenom den här första delen av Majoren, men avslutar dagen med att förlora mot det lägst rankade laget i turneringen (Lynn Vision).

SAW och Eternal Fire fortsätter hålla formen och kan vara riktigt nöjda med dagens resultat.

I övrigt är det ungefär som förväntat, men det har varit många jämna och tuffa matcher. Någon runda hit eller dit och det hade kunnat sett helt annorlunda ut!

Båda svenskarna som deltar i det här skedet av Majoren hittar vi i 1-1 poolen (GamerLegion och Apeks) och har fortfarande god chans att ta sig vidare och göra brollan från Mouz sällskap i "Elimination Stage".

Allt som allt så innehöll dagen allt det som man hade kunnat förvänta sig. En riktigt bra CS-dag helt enkelt! Nu stänger vi för idag och blicksr framåt mot morgondagens matcher, då två lag kommer bli klar för "Elimination Stage" och två lag kommer få åka hem.

För min del kan jag tyvärr endast se de sista matcherna, men kommer följa övriga via HLTV.

Morgondagens matcher:
https://www.hltv.org/events/7258/matches

För att tillägga så Metizport som är en helsvensk femma består av flera gamla NiP-spelare samt young ninjas och jackinho från Fnatic. De är topp 30 på HLTVs lista trots att 2-3 st fortfarande går i gymnasiet och spelar på halvtid.

Där har NiP schabblat rejält med att inte satsa på sina egna spelare och gett det lite tid.

Skrivet av hansen:

En av dom bästa sakerna på länge!

Kul! Måste se en karta och höra lite hur snacket går.

Skrivet av Kyrre:

Längesen jag hängde med nu. Vad hände med Fnatic och NIP?

Jadu. Försöker hålla det kort, men det är så flummigt att det går att skriva spaltmeter om hur organisationerna sabbat för sig själva. Skriver på telefon, ursäkta stavfel. Kan ha missat några detaljer och spelare, men det har varit så många i båda lagen att svårt att hålla koll på.

NiP
Snurrade runt på spelare till höger och vänster inom svenska scenen. Bytte spelare av helt osökta anledningar, gjirde inte ett bra spelarbyte på flera år. Slog på stort och köpte brollan från NiP och bestämde att de numera skulle vara ett internationellt lag. Hade aleksib ett tag när Hampus var borta. Köpte in Headtrick. Laget de satsade på ett par månader var Hampus, brollan, konfig, headtrick, REZ.

Det fungerade inte så THREAT kom tillbaka som genereal manager wlle något och började med att bänka brollan och hampus. Plockade in spanska Alex och tog tillbaka esetag från bänken. När de föll ut RMR med 0-3 så bänkades Konfig, esetag och Headtrick. REZ och Alex är de enda aktiva spelarna just nu. Värvade precis xizt som coach.

Katastrofalt misskött organisation ända sedan device lämnade.

Fnatic
Det har inte gått särskilt bra för fnatic, men de är inte lika misskötta som NiP.

Bytte från svensk till internationell runt 2022 när Golden bänkades och brollan såldes till NiP. Brittiska ALEX och mezii kom istället. Provadr många AWPare innan de plockade upp Nicodooz tillsammans med Roej när Copenhagen Flames upplöstes. I samband med det bänkades ALEX och FASH plockades in. Mezii skulle vara IGL istället för stjärnspelare.

Som vanligt så fungerade inte det så FASH fick lämna och dexter som kom in som IGL och mezii gick tillbaka att vara stjärnspelare till han såldes/lämnade för Vitality. Laget gjordes om i princip samtidigt och satsade på lite mer okända namn så numera är det KRIMZ, boddy, afro, kyuubii och MATYS.

Ser ut som de vill hålla laget intakt trots att de missade majorn, men ingen vilka spelare som blir tillgängängliga efter Majorn och jag blir inte förvånad om det blir ett byte i laget.

Första omgången klar. Andra drar ihång alldeles strax.

Top 3 att ta med sig från omg 1.
1. Saw och Eternal Fire fortsätter imponera. Story och arrodoze i Saw håller formen och Woxic visar att klyschan om att han är en "LAN-spelare" är sann.

2. ENCE och Furia är två favortiter i fara efter misslyckade första matcher. Inget av lagen ser ut att vara i sync.

3. Heroic och C9 höll för favorittrycket och levererade vinster enligt plan. Lite skakigt för C9 dock, så de måste höja nivån om de ska fortsätta på vinsttåget.

Max 3. Oftast 2. Då räknar jag spel som har ett slut.

Nu med dator som brutit ihop har jag spelat en del på Decken, är en bra bit in i Blasphemous. Köpte på mig Brotato, Isaac Rebirth och Death Must Die igår så har lite mer att spela.

Skulle vilja prova nå FPS också, men är katastrofalt dålig på att sikta med spakarna så det blir inte kul. 😕

Skrivet av psiko:

Tack @Shadee för dina CS-trådar här på FZ

Kan rekommendera ESPORTSTUDION om man vill ha en stream på svenska, med fokus på dom få svenskar (tyvärr) som deltar i majorn. Har ofta intressanta gäster från svenska scenen som är med och kommenterar också.

🙂. Tack själv för du läser. Länge sedan någon tråd nu dock. En kombination av flera saker, men mest p.g.a. den totala genomklappningen av svensk CS. Finns ett litet hopp nu med Metizport som sett bra ut på senaste. 🤞

Jag tycker även det har blivit lite tråkigare nu när i princip alla topplag är Europeiska mixar, det var roligare när det var spelare från samma land i lagen.

Just det, esportstudion glömde jag nämna. Tack för påminnelsen. 🙂Brukar kika där ibland när Eyeballers spelar (och även Metizport nuförtiden). Kul med svensk satsning!

Såg precis att det finns en newbie-stream för de som inte sett nå CS förut. Inte sett något där själv, så vet ingenting om den. Länk nedan.

https://www.twitch.tv/pgl_newbie

Följer första dagen i den första CS2 majoren. Lång dag framför TVn kommer det bli. Ska spelas 16 matcher idag och med två matcher samtidigt blir det till att se 8 matcher idag.

JUST DET!

Kom på att för alla er som gillar Displate ( https://displate.com/) se till att skriva in pgl i kassan så har ni 35% rabatt. Enda kravet som jag vet är att man måste köpa minst 2st.