Inlägg av Shadee

Inlägg som Shadee har skrivit i forumet
Sida 1

Jag kör vidare med mitt 2070 Super ett år till tror jag.

Jag har inte förhandsbokat någon men när jag inhandlar en så blir det förmodligen God of War från PS4 samt Ratchet and Clank som första PS5 spel.

Givet att ni måste köpa Secret Labs med Napaläder!

https://secretlab.eu/collections/titan-series#titan_2020_napa...
"Award-winning comfort"!

Vad kan gå fel?

@Lokander: Hmm. Ok. Snabba ryck med prisändringarna Kan vi hoppas att man vaknar imorgon så är priset sänkt med 300 kr till?

Skrivet av Lokander:

Mediamarkt har nu satt sina priser
6290:-
4990:- digital

Nej?
5990:-
4990:-
https://www.mediamarkt.se/sv/search.html?query=PS5_produkter_...

Skrivet av egg1:

Jag funderar på hur det är med hdmi versionen på Tv:n. Kommer man behöva hdmi 2.1 för att det inte ska bli en flaskhals?

Hdmi 2.0 klarar 4k i 60fps
Hdmi 2.1 klarar 4k i 120fps

Samt att 2.1 bland annat har variable refresh rate och quick frame transport. Vilket 2.0 saknar.

Mycket tveksam till att PS5 kan driva spel i 4K i 120 fps, oavsett vad som sägs. Ratchet skulle drivas i 30 FPS om man ställde upp till 4K t.ex.
https://nordic.ign.com/news/39269/ratchet-clank-rift-apart-wi...

Det kanske kan ändras om några år när utvecklarna lärt sig maxa konsolen men om enda anledningen till att uppgradera TV är för HDMI 2.1 så skulle jag personligen lägga pengarna på något annat roligt.

Tror du satt lite för låga priser, med typ 600-700 SEK men det blir Optisk för mig. inte bestämt än om det blir dag 1 köp eller vänta ett tag.

edit: Vill ha läsaren till filmer, PS4-spel, möjligheten att köpa på skiva om jag vill, spel oftast billigare i fysisk butik på släpp än digitalt, andrahandsmarknaden om jag vill sälja, gåvomarknaden om det kommer en upphottad PS5 om ett par år och man vill ge bort den man har till en familjemedlem inklusive lite spel.

Skrivet av martinot:

Visserligen, men omröstningen postades ändå på toppsidan på FZ.SE?

Det var så jag såg den, och försökte hitta Switch som alternativ, även om lönlöst tydligen.

Nej, jag driver också lite/mycket med det (om du inte redan insett det)...

Oj, en ny bortförklaring!

Missat den (sorry, varit så många olika spretiga sådana). Stod visserligen inget som helst om att det bara gällde "retro".

Men inte förvånad att du återigen "råkar" instämma!

Jo, har märkt att du överdriver så antar ju inte att du är helt seriös men det är svårt att veta i text.

Nja, jag tycker inte jag håller med eller säger emot. Påpekade i mitt första inlägg att Switchen kanske borde varit med och sedan i mitt andra inlägg spekulerade jag i varför den var utelämnad och nämnde att tråden var på väg att spåra ur eftersom många upprepade samma sak. En tråkig utveckling på en tråd som från början var lite smårolig att läsa med alla minnen från svunna tider .

Skrivet av martinot:

Vi har en tävling, men vi utesluter den bästa deltagaren, för den kan vara "för bra".

Tjena! 🤮

Kanske borde säga TS något att vi är så många som anmärkt på det?

Hmmm...

Alltså. Varför så aggressiv? Det är en hobbyomröstning skapad av en vanlig medlem på en spelhemsida, är du missnöjd med alternativen så varför återkomma till den här tråden och fortsätta posta?

Sedan ligger det något i det TS säger om att Switchen är mitt i sin livscykel medan de andra har passerat bäst före datum.

Det jag hoppas få reda på ikväll:

 • Priset

 • Releasedatum

 • Releasespel

 • Mer information kring vad från PS4 som är kompatibelt med PS5.

 • Släppdatum på övriga PS5 spel

 • Något nytt häftigt exklusivt spel, såkallad blixt från klar himmel.

Får jag allt det så är det 5/5

MTG B
MTG splittrade och flyttade all sin sport (Premier League NHL o.s.v.) till NENT group och har kvar MTG för satsningen mot esport där de äger varumärken som t.ex. ESL och Dreamhack.

Tobii
Gör eyetracking produkter som dels kan användas för gaming i t.ex. VR-headsets eller i inbyggda kameror i laptops eller i en vanlig webkamera. Sedan gör de även hjälpmedel för tillgänglighetsanpassning i det vardagliga livet. Säljer även produkten som ett fristående tillbehör till datorn. Jag äger en av deras förra version som jag köpte för något år sedan. Lite av en gimmick grej nu, men det var ändå häftigt att "sikta med ögonen" i t.ex. Vermintide och det fungerade riktigt bra.

Personligen ägde jag MTG förut, men sålde när jag minskade ner mitt aktieinnehav för ett tag sedan. Tobiii har jag ägt länge och de har nyligen fått en rejäl skjuts på marknaden och gått från strax under 30:- per aktie till runt femtilappen nu.

MTG B
Tobii

Ja, även fast jag måste erkänna att jag inte riktigt gillar det här formatet när det blir så långdraget samt att jag inte hunnit sett allt jag velat se p.g.a. jobb och andra åtaganden.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

De gör alltså bara 2 Mandalorian-avsnitt tillgängliga från start. Och släpper ett i veckan.

Argt brev-arg.

Tack för info!

Sikken tur att jag glömde bort att teckna mig för ett år som jag tänkte. Mandalorian var det jag var sugen på att se, som jag visste om i förväg att det fanns, men blir till att vänta nu tills hela säsongen är släppt.

Skrivet av martinot:

Håller med samtliga.

Extremt pinsamt av @Ghost Writer att utesluta Switch på sådana konstlade subjektiva grunder. 🙈🙉🙊

Denna omröstning är ungefär lika giltig som val i Ryssland eller Kina! 🤪

För att försvara TS lite så verkar Switchen vara överlägsen, så det kanske var lika bra att den inte var med? Sedan tycker jag vi ska sluta anmärka på TS val av konsoler för sin omröstning, det har tillräckligt många gjort redan.

@Kyrre: Ja, fast jag kan tycka att det är lite många matcher innan slutspelet. Sju bo3 för att sålla bort halva fältet innan slutspelet börjar är lite väl mastigt. Fast jag förstår ju varför, utan LAN med publik och kringförsäljning så är det här enda inkomsterna och det gäller att mjölka reklampengar.

Samtidigt så är det bra för Fnatic med många matcher eftersom de har en förmåga att bli bättre ju längre turneringen lider, så när det är utslagsmatcher på en gång så brukar de ryka direkt

Inlägget är skrivet baserat på augusti, så det som hänt under t.ex. ESL Pro League under senaste tio dagarna har jag inte tagit hänsyn till.

Fnatic:

 • Line-up
  flusha, JW, KRIMZ, Golden, Brollan

 • Ranking:
  #13 (6) ↓

 • Spelade matcher:
  3

 • Vinstprocent:
  33 % (1/3)

 • Bästa spelare:
  Brollan 1,09 rating, +13 K/D

 • Bästa karta:
  Inferno/Mirage. Spelad en gång var. 100 % vinst

 • Resultat:
  9-12th ESL One Cologne 2020 Europe

 • Formkurva:

I den enda turneringen som spelats i augusti har Fnatic inte nått upp till godkänd nivå, att missa slutspel är helt enkelt inte ok för den svenska femman. Fnatic fortsätter falla på rankingen och är nu utanför topp 10 för första gången sedan oktober 2019.

I ESL One Cologne så gick Fnatic på pumpen i öppningsmatchen mot Astralis, tog hand om Heretics i andra matchen men blev nollade av Heroic i den avgörande gruppspelsmatchen och deras ESL One Cologne äventyr var slut för den här gången.

Om vi går lite djupare i Fnatics ESL One Colognes matcher så ser vi att svenskarna spelat totalt sju kartor där Nuke som enda karta spelades två gånger och alla andra kartor en gång vardera. Att variera sin kartpool såhär i turneringar är ett beteende som jag i princip inte sett erfarna lag göra förut. Det är snarare underdogs och nya lag som brukar försöka överraska motståndarna med ett oväntat kartval eller prova nya saker för att se vad som händer. Att variera sig så mycket i kartorna samtidigt som laget förlorar gör mig lite nervös om vad som händer inom Fnatic bakom kulisserna. Fnatic har alltid spelat mer eller mindre på känsla, haft en grym förmåga på att läsa spelet oavsett karta eller motstånd och alltid spelat med en "in your face" attityd men på senaste har det inte sett särskilt bra ut. Kanske behöver Fnatic vara på LAN för att få till taggningen?

Det är viktigt för Fnatic nu att få ett bra resultat i ESL Pro League 12 för att få upp motivationen och självförtroende inför sista kvaltävlingen inför Majoren.


Ninjas in Pyjamas:

 • Line-up
  twist, hampus, REZ, nawwk, Plopski

 • Ranking:
  #10 (13) ↑

 • Spelade matcher:
  5

 • Vinstprocent:
  60 % (3/5)

 • Bästa spelare:
  Plopski 1,16 rating, +19 K/D

 • Bästa karta:
  Train. Spelad tre gånger. 100 % vinst

 • Restultat:
  3-4th ESL One Cologne 2020 Europe

 • Formkurva:

Ninjorna är på rätt väg. Under Cologne var det mycket positivt att se från NiP, dels vinster mot den dåvarande världsettan BIG men även mot NaVi och Astralis. Det går att säga att BIG hade överpresterat och Astralis hade två nya spelare men det är inte helt schysst mot NiPs prestation för inget av lagen spelade dåligt i matcherna. En annan postitiv sak är att hampus klivit fram och börjat fragga samt att naawk fått tagit över AWPn och gjort det riktigt jävla bra. Naawk hade faktiskt bästa K/D inom NiP under ESL One Cologne.

NiPs fina prestationer på senaste har placerat dem inom topp 10 för första gången sedan januari 2020 och faktiskt första gången någonsin utan någon av spelarna från gamla NiP.

NiPs ESL One Cologne äventyr började med en knapp förlust mot OG, en match där NiP förlorade två övertidskartor. I nästa match såg det ut som BIG skulle göra processen kort med NiP men efter att blivit överkörda på första kartan lyckades NiP kämpa ner BIG på Nuke med en kvadrupel övertid och ett resultat på 28-26. Sista kartan blev en transportsträcka, bensinen var slut hos BIG. Efterföljande match mot NaVi, som är hemmalag till en av världens bästa spelare (s1mple), blev en rejäl uppvisning av NiP där de endsat släppte 12 rundor. Kvartsfinalen var en klassisk matchup mot de danska rivalerna där ninjorna var numret större och tog hem vinsten med 2-0. Tyvärr tog det stopp mot Vitality i semifinalen, men allt som allt en kanonturnering av NiP och laget tar nya kliv hela tiden.

Det är mer positiva tecken för NiP än negativa och jag tror laget kommer ta ytterligare kliv under kommande månader. Det som jag är lite fundersam över är vilken roll THREAT har under matcherna. När vi är tillbaka LAN kommer han inte kunna styra laget under rundorna och jag hoppas han är intelligent nog att se att han måste våga ta ett steg tillbaka och låta grabbarna ta egna beslut, även om dessa inte alltid är de bästa. Jag vet att THREAT sagt i en intervju att han försöker pusha hampus att ta mer initiativ och det verkar bra, men som sagt så vet vi inte resultatet innan LAN-turneringar är tillbaka.


DIG:

 • Line-up
  f0rest, GeT_RiGhT, Xizt, friberg, hallzerk

 • Ranking:
  #40 ↑ (50)

 • Spelade matcher:
  14

 • Vinstprocent:
  57 % (8/14)

 • Bästa spelare:
  F0rest 1,11 rating, +78 K/D

 • Bästa karta:
  Nuke. Spelad tio gånger 90 % vinst

 • Resultat:
  2a Eden Arena Malta Vibes Cup 6
  9-12 Eden Arena Malta Vibes Cup 7
  13-16 FunSpark ULTI 2020 Europe Qualifier
  3-4 Eden Arena Malta Vibes Cup 9

 • Formkurva:

DIG har växlat upp tempot efter semestern och satsar på att spela flera turneringar i nivån under den absoluta toppnivån. Frivilligt eller ej så anser jag det vara ett bra beslut för att få igång laget och vinna lite matcher, få lite positiva vibbar istället för att agera slagpåse åt topplagen. Helt ärligt så har jag knappt sett något av DIG denna månad men sett endast från statsen ser det tyvärr ut som Xizt och friberg måste steppa ut för att DIG ska ta steget och vinna dessa tier två turneringar. Jag vet att friberg spelar många otacksamma roller och Xizt kan glänsa i senare delar av rundor men när friberg respektive Xizt ligger på -161 respektive -117 i K/D samtidigt som hallzerk och f0rest ligger på +81 respektive +77 så krävs det en förbättring. Jag vet inte om jag någonsin sett en så stor skillnad i K/D på lägsta och högsta i ett topplag förut.

Nog om det, för att beta av turneringarna en efter en så i Vibes Cup 6 har vi två bra resultat i vinster mot Syman från CIS regionen och även mot det polska laget AVEZ. En hedervärd andraplats blev det när det ryska laget forZe visade sig vara för tuffa i finalen. FunSpark och Vibes cup 7 blev det tidigt uttåg ur båda turneringarna. DIG förlorade mot EU-laget Secret i FunSpark och sedan mot norska Apeks (där dennis gjorde en kanonmatch) och även mot bulgarerna i Budapest Five. Efter lite vila var det dags för Vibes 9 och där var formen tillbaka. DIG fann sig själva i semifinal efter bl.a. starka segrar mot AVEZ och CIS-laget Winstrike. Tyvärr var det ForZe som stod för motståndet i semifinalen och även om DIG vann första kartan var det inget snack i de två andra kartorna och DIG var utslagna.

DIG har satsat stenhårt på Nuke och det har gett bra resultat med 9/10 vinster, frågan är hur länge de får spela den kartan innan motståndarna börjar banna den? Kan DIG utöka kartpoolen och Xizt och friberg skjuta lite hårdare så kan DIG bli en riktig utmanare i sektionen precis under topplagen.


Notiser:


All statistik hämtad från www.hltv.org

Gameboy. Egentligen en röst av nostalgi samt att jag inte använder handhållna konsoler något mer, men det här var min inkörsport till gaming med spel som Super Mario Land, Tetris, Wario och Zelda.

edit: Appropå det du skriver om Switchen så finns ju Switch Lite som är en ren handhållen konsol.

Årets andra CS:Go Major inställd!

Varje år spelas två Majors i CS:GO. I maj iår skulle en major ha spelats i Rio och en till Major skulle spelats i november. Majoren i Rio blev flyttad till november och det skulle bara bli en Major iår.

"ESL One: Rio was originally scheduled for May 11-24 in Rio de Janeiro before being postponed to November because of the coronavirus pandemic. It took the slot in the tournament calendar that was held by the second Counter-Strike Major of the year, with the prize pool bumped to a record $2 million."

Nu är det även klart att Majoren nu i november ställs in eftersom den inte kan utföras på LAN på ett säkert sätt med tanke på pandemin.

"While Valve is currently not able to say when and how Majors will return, as soon as they do we'll work to bring the Major to Rio," ESL said in a statement. "New dates will be announced once a return for an in-arena Major is safe for everyone involved."

https://www.hltv.org/news/30265/esl-one-rio-2020-major-cancel...

Sida 1