Inlägg av rekvim

Inlägg som rekvim har skrivit i forumet

Destiny till PS4 var ett väldigt tidskonsumerande spel för mig, med glädje. Det enda problemet jag hade med det var att det till en början var väldigt content fattigt. Detta kan jag nu förbise på PC då det är enklare för mig att kasta mig in i PvP och känna att jag har potentialen att utvecklas till en bättre spelare. På PS4 gnällde jag bara och kastade kontroller, nu kan jag bara kasta mig själv.

Storyn verkar bli väldigt intressant och ser mycket fram emot att spela genom den. Karaktärvalen känns slipade och balanserade i respektive skills men jag kommer förmodligen sitta där om kvällarna och skrika över hur titans och warlocks melee är "så satans op". Men det går över...

Det största lyftet med Destiny 2 är det enklaste. Att det finns på PC känns bara rent utav smidigt och är en ren fröjd att spela. Kommer bli många timmar framför datorn då detta släpps med mina vänner då det ska skrikas diverse könsord åt raids och nightfall strikes.

Kort och gott är jag nöjd och det content man fick smaka på i betan räcker gott och väl.

Skrivet av breahl:

Varför sitter folk och streamar spel? Det är ju inte så att ni är världsbäst. Jag hade förstått om spelare som Heaton streamade men finns för många losers.

Correct me if i'm wrong. Är förmodligen helt ute och cyklar men bear with me. Kan det vara så att folk kanske tycker det är kul? För att träffa människor man inte hade träffat annars? Jag vet, låter galet men sån är världen..

I och med att jag är cineast eller vad man nu kallar det så ser jag ju fram emot den dagen jag har en fantastisk filmsamling. Så denna nyhet fick mig att luta mer mot Xbone bara för att slippa ha en extra enhet för 4k filmer sittandes i tv möbeln.

Skrivet av FuzioN:

passar inte för fem öre och har inget med wow o göra enligt mig.

Detta är warcraft https://youtu.be/YCQsUVZDo8o?t=56

Har inget med WoW att göra ändå så det är ju perfekt. Sen är låten du länkade, om du ursäktar hur jag uttrycker mig, bland det sämsta som någonsin skulle kunna läggas in i filmen. Fruktansvärd låt.

Skrivet av SCORPION2000:

plattforms exklusivt är bara korkat dom tjärnar ju mer på att ha det på ALLA plattformar men det sagt....PC är bäst och spel SKA göras FÖRST på PC sen portas till(dom nyaste)konsolerna.

Det måste vara soft att vara så bestämd. Att känna att det man tycker är rätt för alla. *avundsjuk*

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av ibib:

Vadå "horribelt"? Det såg ju bra ut för att vara Xbox-era.

I call Click-Bait!

Skärpning

Meh, Cartman ser ju för hemskt ut. South Park passar verkligen inte 3d. Skärpning!

Håller med. Ser helt klart förjävligt ut. Kan vara det sämsta exemplet på att applicera 3D på ett 2D koncept.

Demoner*

Om du inte quotar Ingmar Bergman då såklart.

Skrivet av Hipshot:

Mods är liksom inte samma sak, tycker inte jag iaf =/ Inte som en stor Exp med ny story, nya världar etc
Även om det finns mycket bra moddar och så!

Förstår din besvikelse då det mer eller mindre är standard med expansioner/dlc till action rpg, eller spel överhuvudtaget. Men skulle väl inte säga att det är fail att en utvecklare väljer att inte släppa någon expansion eller DLC. Om de känner sig rätt nöjd med sin slutprodukt så finns det ju ingen idé att lägga till innehåll bara för att.

Skrivet av Nygårda:

Destiny är som mjölk och varje dlc är som en tesked Oboy.

Kommer även denna DLC vara överglorifierad och totalt skita i problemen spelet har?

Menar du att O'boy är äckligt eller bara rent överskattat? Tycker själv O'boy är en fantastisk dryck och förstår därför inte referensen.

He knull te öga!

Skrivet av Draug:
Skrivet av rekvim:
Skrivet av Parabellum87:
Skrivet av Sille:

suddigt som attans.

Såg ut som en cutscene från första warcraftspelet.

Vackert vart då?

Då vare bra jävla länge sen du såg en cutscene från Orcs and Humans kan jag säga.

21 år senare är de scenerna fortfarande skarpare än den här.

Jo fast nä.

Skrivet av Parabellum87:
Skrivet av Sille:

suddigt som attans.

Såg ut som en cutscene från första warcraftspelet.

Vackert vart då?

Då vare bra jävla länge sen du såg en cutscene från Orcs and Humans kan jag säga.

Så länge multiplayern är fast paced as a ma-fakka så är jag nöjd!

Jävligt synd. Han hade en sällsynt berättar talang och ett öga för det visuella. Något vackert har nu gått förlorat...

Skämt åsido, må hans morgonsfil vara gammalt och framkalla explosiv diarré.

Skrivet av WardonE:
Skrivet av rekvim:

Fallout*

Nej det heter fall-ut på svenska

Jag gråter inombords om det är det dom tänker. Aftonbladet torrt på den

Inget Fallout 4 till gamla plattformar

Fallout*

Bilden bidrar verkligen till "myset".

Skrivet av rapparsven:

Garrison inte garnison.

Mattias är svensk. Därför skriver han på svenska.

Skrivet av marcus8958:
Skrivet av rekvim:
Skrivet av marcus8958:
Skrivet av rekvim:

Okej, ursäkta mig. Men en recension är väl i grund och botten recensentens betyg och upplevelse. Om då recensenten upplever det som "onödigt sexigt" (håller med till hundra procent på den) så är det väl upp till honom att tycka det, samt dra ner betyget på grund av detta? För om alla recensenter ska tycka som ni i kommentatorsfältet, vad i helvetet är då poängen med en recension? Läs recensionen, spela spelet. Tycker ni inte likadant så fine, men låt Mattias Frost ha sin åsikt om spelet.

Det är ingen som säger att han inte får tycka det.
Det är många som kritiserar hans sätt att tänka kring genusdebatten samt kritiserar hans sätt att ge spelet betyg.

Det du i grund och botten säger är att Frost ska ha rätten att skriva vad han tycker men att ingen annan har rätten att kritisera det. Dubbla budskap...

Ursäkta mig, ni har självklart rätt till er åsikt. Jag blir bara väldigt lätt stött då det kommer till att folk tar sexism med en "rycka på axlarna" attityd. Han prisar ju som sagt gameplay och tycker man att sexism inte finns eller inte betyder något för en så kan man ju kanske bortse från det minuset då.

Personligen så tror jag inte att folk hade klagat speciellt mycket på om protagonisten i fråga hade varit mer påklädd, eller ifall kameravinklarna hade varit mer smickrande. Vilket för mig gör det väldigt svårt att förstå varför man måste försvara sexismen så jävla hårt då den dyker upp?

Finns väl ingen som tycker att den här typen av syn på kvinnliga karaktärer är nödvändig eller? För ni måste medge att denna sexistiska syn är ganska övergripande just för kvinnliga protagonister...

Återigen, ber om ursäkt ifall jag uttryckte mig klumpigt tidigare!

Sexigt är inte samma sak som sexism.

Problemet är inte folk som rycker på axlarna när dom här ordet sexism utan det är alla som inte gör det så fort dom hör ordet sexigt och tror att det är sexism.

Ett enkelt sätt att ta reda på om något är sexistiskt eller inte är att byta ut könen. Se om ett manlig karaktär kan ta en kvinnas plats och se om det fortfarande är galet fel.
Nu råkar det vara så att vi har två serier av spel i samma genre med manliga karaktärer, God of War och Devil May Cry.
I båda serierna (sista DMC) så är båda manliga karaktärerna hel och halvnakna genom hela spelet och har MINDRE kläder än Bayonetta. Men varför ger man inte några minuspoäng till spelen och bara när det är en kvinnlig huvudkaraktär?

Svaret är rätt enkelt och det är att synen på sexism är galet fel och så fort en kvinna är sexig så är det automatiskt sexism och när en kille är det så är det accepterat.

Så nu förklarar för mig varför Bayonetta är sexistiskt men GoW och DMC inte är det.

EDIT:
Här skriver Hanna Söder precis om det jag ville komma fram till.
http://gothbarbie.se/politik/2012/allt-sexigt-ar-inte-sexisti...

och hon har en viktig poäng:

Skrivet av Hanna Söder:

Sexism förväxlas med sexigt så fort det handlar om tjejers sexualitet. Tjejer får inte vara sexuella. De ska vara pryda små prinsessor som kniper med benen och bara har sex när dom är genuint kära i någon. DET är sexism.

Nu var det ju så att ordet "sexigt" var en felstavning från min sida. Har poängterat detta i ett tidigare inlägg, samt borde varit underförstått.

Självklart finns det sexism för båda könen. Men bara för att det finns tillfällen där även männen porträtteras sexistiskt så är det inte underlag för att ignorera det hela. Det är ju fortfarande ett problem eller hur?

Ja, jag tycker som sagt att det finns manlig sexism. He-Man är väl ett ganska bra exempel. Men sexism är något som kvinnor utsätts för betydligt mer frekvent för än just män. Speciellt i verkliga livet, utanför spelets värld. Sen att DMC ska vara ett exempel mer på manlig sexism än kvinnlig så, njaa. De enda kvinnor som är med i det spelet är väl tillfredställa honom sexuellt om jag inte missminner mig. Hur som helst tycker jag att vi båda verkar tycka att sexism är ett problem, och då borde väl det diskuteras och kämpas emot, inte för.

Sedan är det ju jävligt bakåtsträvande att bara tänka "äsch, det finns ju tillfällen där män också blir sexistiskt behandlade, då skiter vi i det hela". Sexism handlar ju inte bara om hur ett visst kön är till utseendet sett, utan även till hur denne behandlas.