Inlägg av Xenofon

Inlägg som Xenofon har skrivit i forumet

Skrivet av Johan Lorentzon:

Har de dessutom inget direkt nytt att visa upp i år så blir det nog lite svårmotiverat att köra ett helt eget event gissar jag?

Ja det här är ju definitivt det kloka valet om de inte har mycket att prata om, annars hade de haft eventet och de som gått hade blivit ännu argare på att de blivit "lurade" att betala för ett dåligt event.

En modern lösning vore väl att de tar fram en serverlösning som skalar mellan 0 till x servrar vid behov? Då skulle Ubisoft betala 0 då ingen spelar.

Va, Fallout 2 är ju det bästa

Äntligen lönar det sig att vara gammal

Bra nyhet i längden men trist att släppa den så nära inpå det tidigare angedda releasedatumets slut. Det här måste de ha vetat ett tag nu.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Källkod och allt läckte 1 vecka innan release så spelet sköts upp ett helt år.

Tror det var värsta läckan i spelhistorien innan detta hända.

Skrivet av ZaInT:

1 år och 1 månad senare ungefär, men med Valves fantastiska förmåga att förhålla sig till tid skulle det lika gärna kunna släppts 12 timmar eller 12 år senare utan att en läcka skett

Men det försenades väl för det mesta inte på grund utav läckan om jag minns rätt? Utan det var att folk spelade läckan och tyckte det var alldeles för trasigt och dåligt för att släppas...

Så kanske det gjorde dem en tjänst i slutändan.

Hade fel på den om gameboyspelet tyvärr, aldrig hört talas om.

En av få spelserier jag varvat flera ggr, längtar rejält till nya!

Ja RE4 är väl känt som fadern till alla moderna third person actionspel.

Metal Gear solid är det enda som jag varvat flera gånger för att få se alla slut och få alla specialgrejer så måste bli den!

Hade dock inget jobb, ingen familj och en alldeles för slapp relation till skolan på den tiden så inte en rättvis strid för dess efterkommande 😛

Efter min dotter föddes spelade jag inte på runt 2 år, det var inget jag ens hade tid att sakna för livet var så fullt med annat. Innan spelade jag alltid minst nån timme varje dag men nu massa år senare är det som högst 5 timmar i veckan.

Skrivet av Fletchett:

Gameplayet såg väldigt oinspirerat ut. Allt för scriptat och nästintill quick-time-event känsla på det mesta. Antar att de hade fyllt ut det hela med lite tredjepersons pew-pew... men hade nog inte varit något speciellt.

Fast det står att det är en prototyp, så kanske var mer ett proof of concept.

Skrivet av RHK:

Fast vi vet ju inget om hur svårt det är att skala upp det.
Allt kan fortfarande vara byggt så det skalar väldigt bra om de flyttar det till molnet.

Sen att det inte går att fixa på några timmar är väl inget konstigt men inte säkert det kommer bli högre kostnad än det hade blivit om man gjort det initialt.

Tror inte det blir dyrare att göra det nu. Men de vill väl ha 100% koll på sina in och utgifter av någon anledning istället för att ha dynamisk prissättning via säga AWS.

Nått sånt eller så kanske de har saknat kompetens i hur man använder molntjänster och kör på en "klassisk" lösning?

Skrivet av Margy:

Det börjar kännas som att de tidiga utannonseringarna av detta och Starfield kan ha varit ett sätt att driva upp priset när ägarna bestämt sig för att sälja företaget. "Titta vad vi håller på med!".

Eller så gick det så illa med Fallout 76 att de förstod att de inte kan släppa vad skit som helst längre så de fick kasta bort allt och börja om och faktiskt försöka.

Skrivet av Kaffeglass:

Ett så fruktansvärt långt och fånigt inslag i spelet att jag inte orkade lira mer… där försvann all episkt kamp och världens undergång mot ett påtvingat PKinslag som var sjukt cringe:igt.

Uninstall och till tradera 🤣

Gick du och lämnade tillbaka originalet också för 20+ år sedan om du körde det?

Skrivet av Johan Lorentzon:

Jag gissar de vill sätta upp Symphony of the Night. Så de slänger nog om lite i familjeträdet. Simon må var den första vi spelare fick bekanta oss med. Men hans story är inte direkt komplex, han springer igenom slottet och dänger Dracula. Sen klart det skulle gå och göra något av CV2 och hela curse-grejen. Men tror de tänker att SOTNs story är bättre att använda med tanke på att de redan introducerat Alucard.

Tvivlar stark på att det är deras son och inte deras barnbarn Simons barnbarn (nått sånt) eftersom serien utspelar sig på 1400-talet och den nya ska vara under franska revolutionen. Behövs nog några fler barn för att täcka upp ca 200 år

Klickade igenom snabbt och försökte se något om homeworld 3, var det något mer än texten att det är i produktion?... som det som sagt har varit ett tag.

Inte spelrelaterat men lite grann på ämnet. Jag försökte lära mig programmera i gymnasieåldern från nån redan då gammal bok och det gick ju sådär så jag avfärdade programmering som nått för svårt för mig. Något år sedan så hade jag lite tid över och köpte en liten onlinekurs (typ 70 timmars...) i Java för jag ville testa om det var så svårt som jag mindes och the rest is history, nu jobbar jag professionellt som programmerare.

Nu med internet kan man lära sig mer eller mindre vad som helst.